Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'ye geliyorum » Vize »

Turist vizesi alabilmek için...

Seçenekler Stil
Alt 29.03.2008   #1
cagla82
Çaylak Üye

Yazılar: 1
Turist vizesi alabilmek için...

Merhabalar ,
Ben bu yaz için ingiltereye turist vizesi almak istiyorum.Turist vizesi alanlar fikir verebilirler mi neye dikkat etmeliyim ? Bire bir görüşmeye herkes çağırılıyor mu?
İngilterede kalacak yer olarak Türk bir arkadaşımızı göstermemiz olabilir mi ya da kalacak yeri hiç belirtmezsek sorun olur mu?
Bir de İzmirden vize işlemlerine başlayacağım , sanırım İstanbula parmak izi uygulamasına gitmek durumunda kalacağım . Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
cagla82 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2008   #2
redlion
Üye

Yazılar: 80
arkadaşım burda herkes kendi derdinde çok beklersin bir cvp için ben 1 yadır bi cvp alamadım
redlion isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2008   #3
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
Merhaba cagla82 cevaplarım umarım seni bilgilendirir umarım redlion'a da kapak olur...

İlk olarak ingilterede bik akrabanın yanına gideceksen akraban sana davetiye mektubu, pasaport fotokopisini ve ev tapusu, kira kontratı gondermesi gerekiyor...

Turistik amaclı gidiyorsan otel ve ucak rezervasyonunu belgelemen ve maddi durum belgelerini göstermen gerekiyor...

İngiltereye gidecek kişi çalışıyorsa,

Maaş bodrosu, çalıştığı yerden SSK yada hizmet bilgisi, ingilterede olacağı sürede izinli olduğuna dair dilekçe yazısı, çalıştığı kurumun imza sürküleri, vergi levhası, faliyet belgeleri ve bunların yanında,

kişinin kendi maddi durum belgeleri, bunlar tapu banka cüzdanları oto ruhsat fotokopisi.......( sitede biraz arama yap evrakların ne oldugunu bulacaksın)

Konsolosluk senin türkiyeye geri döneceğine inanmalı birde... buda türkiyede bi isin varsa belli bir gelirin varsa daha kolaydır.

Konsolosluk seni görüşmeye çağırabilirde, çağırmayabilirde bu senin evraklarına göre hatta evraklarını inceleyen memura göre değişebilir...

Şimdiden kolay gelsin....
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2008   #4
redlion
Üye

bana ne kapak olacak terbiyeni takın ağzımı bozdurma benim !!!!!
Alt 30.03.2008   #5
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
redlion, ağzı bozuk bir kişi ikinci kez ağzını nasıl bozar bunun cevabını ver sonrada 1 yıldır neden kimsenin sana yardımcı olmadığını sor kendine.....

yada özür dile ve yardım istediğin konuyu tekrar belirt elimden geleni yaparım....
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.03.2008   #6
redlion
Üye

uzak olsun sağlıcakla kal kimseye kapak olacak şeyler yazma yeter benim için hele de bana hiç yazma...aman ha

Seçenekler
Stil