Merhabalar ,
Ben bu yaz için ingiltereye turist vizesi almak istiyorum.Turist vizesi alanlar fikir verebilirler mi neye dikkat etmeliyim ? Bire bir görüşmeye herkes çağırılıyor mu?
İngilterede kalacak yer olarak Türk bir arkadaşımızı göstermemiz olabilir mi ya da kalacak yeri hiç belirtmezsek sorun olur mu?
Bir de İzmirden vize işlemlerine başlayacağım , sanırım İstanbula parmak izi uygulamasına gitmek durumunda kalacağım . Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Merhaba cagla82 cevaplarım umarım seni bilgilendirir umarım redlion'a da kapak olur...
İlk olarak ingilterede bik akrabanın yanına gideceksen akraban sana davetiye mektubu, pasaport fotokopisini ve ev tapusu, kira kontratı gondermesi gerekiyor...
Turistik amaclı gidiyorsan otel ve ucak rezervasyonunu belgelemen ve maddi durum belgelerini göstermen gerekiyor...
İngiltereye gidecek kişi çalışıyorsa,
Maaş bodrosu, çalıştığı yerden SSK yada hizmet bilgisi, ingilterede olacağı sürede izinli olduğuna dair dilekçe yazısı, çalıştığı kurumun imza sürküleri, vergi levhası, faliyet belgeleri ve bunların yanında,
kişinin kendi maddi durum belgeleri, bunlar tapu banka cüzdanları oto ruhsat fotokopisi.......( sitede biraz arama yap evrakların ne oldugunu bulacaksın)
Konsolosluk senin türkiyeye geri döneceğine inanmalı birde... buda türkiyede bi isin varsa belli bir gelirin varsa daha kolaydır.
Konsolosluk seni görüşmeye çağırabilirde, çağırmayabilirde bu senin evraklarına göre hatta evraklarını inceleyen memura göre değişebilir...
redlion, ağzı bozuk bir kişi ikinci kez ağzını nasıl bozar bunun cevabını ver sonrada 1 yıldır neden kimsenin sana yardımcı olmadığını sor kendine.....
yada özür dile ve yardım istediğin konuyu tekrar belirt elimden geleni yaparım....