dostum emeğine sağlık, gerçekte yararlı bir kaynak, ancak bir sorum olacak, her bir derginin içinde çok sayıda test var fakat bunların cevapları yok,,, bu konuda yardımcı olabilirsen sevinirim... saygılar...
ya arkadaslar nedir su tofel hala bi buturlu cozemdim birisi aciklayabilirmi ltf
TOEFL (Test Of English As a Foreign Language) sınavı ana dili İngilizce olmayanların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bir sınavdır.
Toefl Sınavı dünya genelinde İngilizce dilinde eğitim veren yaklaşık 4300 kolej ve üniversite tarafından lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına ana dili İngilizce olmayan öğrencileri kabul kriteri olarak kullanılır. Ayrıca, dünya genelinde pek çok kurum, organizasyon ve şirket iş başvurusunda Toefl sınavından alınan iyi bir puanı İngilizce Yeterlilik belgesi olarak kabul eder.
Toefl sınavına, İngilizce eğitim veren bir üniversite, kolej veya enstitütüde eğitim yapmak isteyenler girmelidir. Ayrıca, İngilizce dil bilgisini uluslar arası geçerliliği olan bir belge ile kanıtlamak isteyen herkes bu sınava girebilir. Toefl Sınavı hakkında detaylı bilgi almak için resmi sitesi olan www.toefl.org sayfalarını ziyaret ediniz.
Ingilteredeyse universiteler genellikle IELTS sınavından almis olgugunuz sonuca bakarlar. IELTS (International English Language Testing System)
IELTS İngiltere, Avusturalya , Kanada, İrlanda, Yeni Zelanda ve Amerika Birleşik Devletleri yüksek öğretim kurumları ve Türkiye´de bazı üniversitelerin hazırlık sınıfından muaf olmak için gerekli olan İngilizce bilgisi yeterlik sınavıdır.
TOEFL Testinin Formatı Nasıldır?
Test dört bölümden oluşur. Test 3,5 saat ile 4 saat arası bir sürede tamamlanır. Bu süre içerisinde kısa bir ara verilir. Bilgisayarlı Toefl'da öğrencinin yanında bir rehber ve gözetmen öğretmen vardır. Bu öğretmen, testin nasıl yapılacağını, bilgisayarın kullanımı ve diğer konularda teknik yardım yapar.
BölümlerZaman SüresiToplam Soru
Listening 40-60 Dakika 30-50
Structure 15-20 Dakika 20-25
Break 5 Dakika
Reading 70-90 Dakika 44-55
Writing 30 Dakika 1 Topic
Toefl Sınavında Ne Test Edilir?
Listening: Amerikan İngilizcesini anlama yeteneğiniz ölçülür.
Structure: Öğrencinin Standart Yazılı İngilizceyi kurallara uygun kullanıp kullanmadığı test edilir.
Reading: Öğrencinin Amerikan İngilizcesini okuma ve anlama yeteneği test edilir.
Writing: Öğrencinin yazma yeteneği 30 dakika içerisinde yazacağı bir kompozisyon ile ölçülür.
Ufak bir detay, TOEFL, IELTS gerektirmeneyen universiteler de var; kendileri test yapıyorlar, geçemesseniz ingilizce dil eğitimi görüyorsunuz, bir kaç aylık, ondan sonra geçiriyorlar.. Genelde bu uygulamayı vakıf universiteleri olan ve büyük universitelerin derslerini verip, bitirenleri büyük üniversitenin diplomasını verenler.
IELTS veya TOEFL için kasmadan once büyük çaplı bir araştırma yapmak şart.