Ulaşım ...

Seçenekler Stil
Alt 29.04.2010   #1
copcopyener
Kıdemli Üye

Yazılar: 146
Thy bagaj siniri!!

Merhaba arkadaslar thy den ekonomi sinifidan bilet aldim. Yalniz internet sitelerinin bu konularda biraz karisik oldugunu dusundugum icin tecrubesi olanlara yada emin olanlara sormak istedim.

Kac tane valiz alma hakkimiz vardir bilen var mi acaba? Ve de kacar kilo olmalilar?
Ayrica ben bileti daha onceden aldigim icin koltuk secememistim simdi nasil secebilecegim hakkinda bilgisi olan var mi?
Simdiden tesekkurler.
copcopyener isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2010   #2
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
valiz sinirin yok kilo sinirin var kisi basi ekonomi de 20 kilo eger thy miles&smile kartin var ise 30 kilo. busines ucusunda standart 30 kilo kartin var ise 40 kilo. bu kilolari asarsan 7 euro/kg idi sanirim thy nin web sitesinde yaziyor.

tasima siniri tum dunyada aynidir 32 kiloyu gecirmeyeceksin. calisanlar icin guvenli yuk kaldirma siniridir.

online islemlerden secebilirsin sanirim booking numaran ile koltuk secme hakkin var ve online check in yapabilirsin ucusundan 24 saat oncesinde acilir.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.04.2010   #3
copcopyener
Kıdemli Üye

Cok tesekkurler!
Online islemlerden koltk secmeyi araim ama bulamadim. Neyse o da cok onemli degil nerde olsa gideriz artik
Alt 29.04.2010   #4
karmate
Çaylak Üye

Yazılar: 8
Ben geçtiğimiz hafta 29 kiloluk valizim ve 7 kiloluk el bagajımla geldim. herhangi bir problem çıkmadı, bilette 23 kg sınır olmasına rağmen.
THY bu konuda biraz esnek.

Online check ini ise thy nin sitesinde online işlemlerden bulabilirsin. bilet numarası ve isim soyisimle yaparsın ki bu çok gerekli bişi değil sadece zaman kazanmak için yapılıyor.
karmate isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2010   #5
copcopyener
Kıdemli Üye

ben biletimi degistirmek istiyordum bu vesileyle irtibat kurdum thy musteri hizmetleriyle ayni zamanda bagaj hakkinda sordum ve de bir tane 23 kg bagaj hakkimiz oldugunu soylediler acaba ikinci bagaji goturdugumde sorun yasarmiyim? bu arada biletim ekonomi sinifi en ucuz kategoriden.

tereddut yasiyorum cunku diger bagaji goturdugum taktirde asiri fazla fark alabilirler bu konuda tecrube edindiniz mi hic acaba? acil yardima ihtiyacim var cunku hemen yeni bilet almam lazim.
Alt 30.04.2010   #6
copcopyener
Kıdemli Üye

ewet arkadaslar bizzat musteri hizmetlerinden cesitli kisilere sorarak teyit ettirdim ki ekonomik sinifta 23kgye kadar bagaj hakkiniz var bunu iki valizde de toplayabilirsiniz ama toplamin 23kgyi gecmemesi gerekir,
bundan sonrakilere de bilgi olmasi amaciyla.
Alt 30.04.2010   #7
sirlan
Kıdemli Üye

Yazılar: 313
yukarida yazdim ekstra bagaj ucreti 7euro/kilogram. ama bu her ulke icin farklilik gosterir. en son ucusumuzda azerbaycandan TR ye THY ile 100 kilo icin 700 dolar odemisdim.
Tr den Uk ye ucusta 130 kilo icin 900 euro odemistim.

British airways te 23 kiloyu gecmeyen valizler yada cantalar seklinde yapar isenin internetten 25 pound parca basina odersiniz hava alanindan 35 pound parca basina odersiniz.

bu bilgilerin hepsi firmalarin web sitelerinde ayrintili olarak yada satin aldiginiz biletin terms and condition sayfasinda yaziyor olmasi gereklidir.
sirlan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.05.2010   #8
aras
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
heatrow gidiş 28 dönüş 36 gelmiştim, 32ye kadar bagajdan çıkarıp el bagajıma almıştım... anca öyle ikna ettim görevliyi. 32 olunca izin verdiler...

Eğer 35kg olsaydı içindeki bikaç parçayı havalimanında mı bırakıcaktım hiç ekstra para falan demedi direk yasak demişti
aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil