Merhaba arkadaşlar,
İngiltere'ye gelme sebebim çoğu kişi gibi İngilizce seviyemi geliştirmek, olursa (olmalı) üzerine de yüksek lisans yapmak..
Alanım eğitim (ilköğretim matematik öğretmenliği). Bu bağlamda üniversiteleri araştırdım. Eleye eleye elimde The Open University (http://www.open.ac.uk/) kaldı.
Neden Open University: 1-) Okurken geçinebilmem için çalışıp para kazanmak zorundayım (esas neden). 2-) "Çok gezen mi bilir, çok okuyan mı?" diye ayrım yapmak yerine ikisini de aynı anda yapacağım (Okurken çalışma, gezme, ana vatanı ziyaret vs.) - zevkli bir neden 3-) Kayıt gibi bürokratik işlemleri hallettikten sonra Türkiye'de sıcacık evimin rahatında okumak varken burada geçim derdine düşüp zor şartlar altında okumaya çalışmak neden? - mantıksal yaklaşım
Yükseköğretim Kurulu'na denklik hakkında e-posta yollamıştım, gelen cevap:
Alıntı:
Sayın X İngiltere’deki “Open University” nin yüksek lisans (Master) programları Kurulumuzda mevcut katalogda yer almakta olup tanınmaktadır. Yurtdışındaki Yükseköğretim Kurumlarından alınacak diplomaların denklik işlemi 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 2880 sayılı kanunla değişik 7/p maddesi ile 11.05.2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” hükümleri uyarınca yapılmaktadır. Diploma denklik başvurusunda aranacak belgeler ile inceleme ve değerlendirme usul ve esasları Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği’nde belirtilmiş olup, www.yok.gov.tr internet adresinden ilgili yönetmeliğe ulaşılabileceği hususunda bilgilerinizi rica ederim. Yükseköğretim Kurulu Denklik Birimi
Yeni bilgiler edindikçe buraya yazarım.. Sizinde bildikleriniz, paylaşmak istedikleriniz varsa lütfen yazın..
Konu gunix tarafından (25.03.2010 Saat 18:33 ) değiştirilmiştir.
konunun benimle hiç alakası yok ve bilgim de yok, en başta bunu belirteyim. sadece yazdıklarınızı okuyunca aklıma ali nesin geldi. türkiye'de matematiği sevdiren kişidir. ilköğretim matematik öğretmenliği nedir? çünkü bizde ilkokul öğretmenliği ve matematik öğretmenliği ayrıdır. mat. öğretmeni olanlar ortaokul- lisede vs çalışır.
iyi bir bölüm bence yapabiliyorsanız mutlaka yüksek yapın. londra için bir faydası olur mu, bilemiyorum; ama türkiye'ye falan dönerseniz iş anlamında çok faydasını göreceksiniz.
konunun benimle hiç alakası yok ve bilgim de yok, en başta bunu belirteyim. sadece yazdıklarınızı okuyunca aklıma ali nesin geldi. türkiye'de matematiği sevdiren kişidir. ilköğretim matematik öğretmenliği nedir? çünkü bizde ilkokul öğretmenliği ve matematik öğretmenliği ayrıdır. mat. öğretmeni olanlar ortaokul- lisede vs çalışır.
iyi bir bölüm bence yapabiliyorsanız mutlaka yüksek yapın. londra için bir faydası olur mu, bilemiyorum; ama türkiye'ye falan dönerseniz iş anlamında çok faydasını göreceksiniz.
kolay gelsin
Bende severim kendilerini (Ali Nesin).
Yalnız matematiği bana sevdiren öğretmenlerim ve okuduğum yabancı kaynaklı kitaplar (ne yazık ki).
Ali Nesin'i lise sonlara doğru tanıma fırsatım oldu, o zamandan beri de mutlu bir beraberlik içerisindeyiz.
İlköğretim matematik öğretmenliği: İlköğretimin ikinci kademesine (halk tabirinde ortaokul diye geçer) matematik eğitimi veren kişilerin mesleğidir.
Ortaöğretim matematik öğretmenleriyse lisede matematik eğitimi verir.
Alacağım tek sayfalık belgeye değilde eğitimime önem veriyorum, Londra'nın faydası bu olacaktır kanımca.
gunix bende senin gibi düşünüyorum alacağım 1 sayfalık kağıttan çokk daha önemli eğitim fakat bişy sorcam open universty nasıl? yani bende baktım istediğim bölüm ondada var fakat hani iyi bbir üniversitemi? bide thaught masters die bi bölüm gördüm acaba bu farklı bişeymi? bilgi verebilirsen gerçekten sevinirm....
gunix bende senin gibi düşünüyorum alacağım 1 sayfalık kağıttan çokk daha önemli eğitim fakat bişy sorcam open universty nasıl? yani bende baktım istediğim bölüm ondada var fakat hani iyi bbir üniversitemi? bide thaught masters die bi bölüm gördüm acaba bu farklı bişeymi? bilgi verebilirsen gerçekten sevinirm....
Kolay olacağını hiç düşünmüyorum ama İngiltere'de okuyabilmek için aynı zamanda çalışmam gerekli. Birde göçebe biri olduğum için Open University bu şartlar altında en uygun üniversite olarak göründü..
Emin olmamakla birlikte Taught Masters bizdeki yüksek lisans diye düşünüyorum. Şu anda IELTS'e hazırlanma aşamasında olduğum için o kadar da ayrıntılı incelemedim (adım adım)..
Tam olarak hakim olmadığım bir dilde uzaktan eğitimle yüksek lisans yapmak bayağı zevkli olacak galiba..