uzun bir sure gittim ve 1 yilik odeme yaptigim iicn yoksa kesinlikle gidilcek bir okul oldugunu dusunmuyorum siniflar cok kalabalik size konusma sirasi gelene kadar ders bitmis oluyor... gerci londrada butun okullar bu sekilde bu odene paraya turkiyede guzel bir egitim alinir acikcasi burasi isi ticarete dokmus cok uzulerek soyluyorum. ve speaking iicn demissininz ben londraya gelipte dil ogrenilcegini sanmiyorum her yer turk turkcenizi ilerletirsiniz) gerci amaclar farkli eger isinizin cidiyeti bilir ve bu zihniyetle devam edersiniz ogrenirsiiz... ama bu turkiyede daha iyi sartlarda ogrenilir diye dusunuyorum turkiyeded egitim aldim burasinin cok ic acici olmadigini bilin isterim okula gelince cok diakktli olmalisiniz ordan gelis cok pahali ve ve kotu okullar...acentalar inailmaz somuruyor:S niicm londrayi dusunuyorsunuz? ve bu arada sizi baskasi burdan kayit yaptirisa daha uygun sizin iicn cok dikkatli olun butun acentelar berbat ne diyebilirim ki kafaniza takilan bir sey olursa yazabilirsiniz simdilik hoscakalin...
Seviyeniz zaten iyi durumda hem de uzun süreliğine gidiyorsunuz bence başka bir şüpheniz kalmasın en iyi şekilde faydalanırsınız .. Gidince alışırsınız zaten ..Ben 3 ay kaldım ..Eğer ingilizceniizi çok iyi seviyelere taşımak istiyorsanız çalışmanızı öneririm ..Konuşmak için pratik olması gerektiğinden ..Ya da sürekli yabancı arkadaşlarınızla takılacaksınız ..Türk öğrenci diğerlerine göre daha az diye ben de English Studio'yu tercih ettim . Hocalardan memnun kalmıştım ..sınıflar 25 kişilik..ama yougunluga bağlı..ben yaz dönemi ordaydım ve çok yoğundu açıkcası .. şu sıralar çok da yoğun olacağını düşünmüyorum ..ben firma aracılığıyla gitmemiştim..Kusenim orda yaşadıgı için o ayarlamıştı ..ama Study Center duymadım ..Malvern House vardı bi de yanlış hatırlamıosam çok tercih edilenler arasında türk sayısı fazla die duymuştum orda...
umarım verdiğim bilgiler faydalı olmuştur ...
egitim kalitesi ve hocalar olarak cok iyi olmasada fiyatina gore iyi bir okul.hocalarin hepsi olmasa da bir kac tane iyi hoca var.hocalarin vermis oldugu kaynaklar bence yeterli.tabi bu senin performansinda bagli sonucta.onlar sana gereken bilgiyi veriyorlar sadece.bunu kullanmak sana kalmis.kursun sagladigi avantajlara gelince sanirim oteki kurslarla ayni.gerci baska kurslari bilmedigim icin saniyorum ayni.eger londradaysan kursa gelip daha saglikli bilgi alirsan cok daha iyi olur.
english studio nun, internette vaad ettiklerini sunabilen bir okul oldugunu soylemek cok dogru olmaz sanirim. okulda 3 sube var, merkez subede siniflar yaklasik 30 kisilik, ve arkadaslardan bildigim kadariyla 1/5 oraninda turk varmis.
ben ayri bir subedeyim ve suan sinif yaklasik 20 kisi, benden baska 1(bazen 2) turk var. derslerde kitap almana gerek yok, fotokopi dagitiliyor, eger hocayi yada seviyeyi begenmezsen, musaitse sinif degistirebiliyorsun(bu diger okullarda zor olabiliyor)
marttan beri londradayim ve buraya gelmeden once upper intermediate seviyesindeydim, ortaokuldan beri ingilizce dersi gordugum, 2 sene ingilizce hazirlik okudugum icin bundan sonra ingilizcenin calisarak degil, yasanarak ogrenebilecegi dusuncesindeyim. bu yuzden okulu secerken egitim kalitesine degil, british council onayli olmasina onem verdim. acikcasi egitim sartlari cok fazla onemli degil benim icin. okula gelis amacim organizasyonlara katilmak ve olabildigince cok kisiyle tanismak. ve buun da basardigima inaniyorum.
ancak senin yazindan, okulun egitimine onem verdigini dusunuyorum ve daha yuksek ucretli bir okulla daha iyi bir egitim gorebilirsin.
okuldaki egitim cok iyi degil ama iyi olarak siniflandirabiliriz. siniflar biraz kalabalik, sebebide ucuz olmasi sebebiyle ragbet görmesi. bana sorarsaniz pisman olmazsiniz. ortam ve sosyal aktiviteler cok iyi. okulda genelde latin amerikali agirligi var. iki haftada bir geziler ve genelde her hafta partiler vs. yapiliyordu
ingiltere guzel bır secım fakat buyuk sehırlerden uzak durman lazım...demek ıstedıgım buyuk sehırlerde ıs olanagı cok oldugu ıcın talepde cok oluyor bu yuzden dısarıdan gelen yabancı sayısı ıngızlerden fazla bu durumda senın ıng konusacagın ınsanlar ıng olmaycak benım sana tavsıyem su olur yeterı kadar paran varsa kendınede bıraz guvenıyorsan ufak sehırlerdekı dıl okullarını arastır londra mukemmel bır sehır yasamk ıcın calısma ımkanı cok her turlu ıs bulursun ıng bellı bır sevıyedeyse fakat ıng gelısmez 30 haftada tabı bırazda yetenek meselesı .bu arada butun okullar aynı kıtapları kullanıyor aynı konular ıslıyor...sen lıverpool manchester newcastel ı arastır derım..
yada daha kucuk londraya yakın sehırlerı bak..benden sana tavsıye olmadı
Ben English Studio'ya 9 aylik kurs programina kayitliyim ve ocak sonunda kurum bitiyor.Suanda da Intermediate seviyesindeyim.Bu okulu ise kardesimin burada olmasindan dolayi onun referansiyla basladim.
Acikcasi bu zamana kadar 3 farkli hoca'dan egitim aldim ve hepside cok sekerler.Herbirinin kendine gore uyguladigi ayri bir programla birlikte isledikleri kitap farkli.Ozellikle bu leveldaki hocanin basta cok iyi oldugunu soyluyorlardi ve gercekten oyle oldugunu bende gordum.
Okuldaki butun hocalar canayakin ve arkadas gibi davraniyorlar.Egitm kalitesi olarak kesin birsey diyemeyecegim cunku bunun herkese gore degiskenlik gostrdigini dusunuyorum.Ben suan memnunum ama belki siz hic begenmeyeceksiniz.O yuzden sizi de acikcasi yanlis yonlendirmek istemem.
Extra sagladigi avantajlar olarak neyi dusunuyorsunuz bilmiyorum ama sadece haftada bir gunu film ya da muze gunu degisik etkinlikte bulunabilirken ya da her cuma ders cikisinda belirli bir mekanda toplanip suan ki hocamizla conversation da yapabiliyoruz.Tabii bu programlar hocadan hocaya degisiyor.
Bunun yanisira okulun disarda ya yada okul icinde partileri de oluyor.Sirf diger insanlarla arkadas ortami yaratmak icin...
Genel olarak verebilecegim blgiler size bu sekilde ama daha oncede belirttigim gibi sizi yanlis yonlendirmek istemem.Sizin icinizin isindigi okul herzaman en iyisidir diye dusunuyorum.Ayrica bunu sizde goreceksiniz ki bircok sey okulla olmayip insanin kendi cabasini da cok fazla gerektiriyor.Ozelikle speaking kismi bence en zor olani cunku pronunciation gercekten cok farkli.
merhaba,
Kusura bakma daha once cevap vermek isterdim ama nete giremedim bi sure.English studio acikcasi fiyatina gore ii bir okul cunku british council uyesi ki bunu ztn biliyorsundur. Ama yine de sana diyorum siniflar diger okullara gore biraz kalabalik yani 20 -25 kisi kadar ama ben pre-intermediate sinifindayim senn gelecegin sinif kac kisi olur bilmm orasini? ama dedigim gibi fiyatina gore ii bi egitim veriyolar. Cunku burdaki dil okullarinda onemli olan hocalar gerisi yalan.
Ama site de yazan herseye inanma ne sormak istiyosan sorabilirsin ancak burda yasam pahali ona gore hazirlikli ol gordugume gore universite okumussun snde benim gibi insanlar sana burda hic bisi bilmiyomussun gibi davranicak. eger calismayi dusunuyosan umarim kaldirabirlsin takmazsin kafana yani.
sonuc olarak olay sende bitiyor...
oncelıkle ben su anda farklı bır okula gıttıgımı belırtmek ısterım,englısh studıo hakkında soyleyecegım seyler,okulda turk ogrencı cok fazla var,ama genelde londradakı okulların hepsınde cok fazla turk ogrencı var,ama bu sızı olumsuz yonde etkılemesın,ıngılızce ogrenmek tamamen sıze ve cabanıza baglı bırsey oldugunu soylemek ısterım,eger ıngılterede hıc tanıdıgınız yoksa ıyı bır turk arkadasına sahıp olmak sızden daha once gelmıs olan,sıze cok faydalı olacagını bıle dusunuyorum,
englısh studıonun fıyatları ekonomık dıger okullara gore,ve ben memnun ayrıldım okuldan,hocalar brıtısh.cok fazla aktıvıtelı olan bır okul,dıger ulkelere sureklı gezı turları duzenlenıyor,
dedıgım gıbı ıngılızce ogrenmek sıze baglı bır sey,bılıyorum ıngıltereye gelırken ılk karar vermek gercekten cok zor,benım sahsı gorusum hem fıyatı uygun bır okul olsun hemde gercekten ogrenecegıme ınandıgım bır okul olsun ve brıtısh councıl bır okul olsun dıyorsanız,englısh studıo ıdeal bır okul sanki ama gercekten karar vermek sıze baglı bır sey,ılk ıngıltereye gelırken cok pahalı okullara kayıt yaptırmanın cok daha ıyı sonuclar alınacagı anlamına geldıgını dusunmuyorum