Merhabalar. Birkaç ay içinde Bournemouth'a 9 aylık bir akademik ing. programı için gitmeyi planlıyordum.(Bu arada çok önceden böyle bir planım vardı ama bazı şartları ancak denk getirebildim) Çalıştığım uluslararası firmadan ücretsiz izin alacaktım;ancak yöneticilerimle görüştüğümde uzun bir süre olduğunu ve dönüşümde iş garantimin olmadığını belirttiler.Aslında işimden ve ortamdan memnunum;ancak yabancı dil seviyemi bir şekilde perfect yapmam lazım. Arada kaldım ve çok kısa bir süre içinde karar vermem lazım.Sizce Türkiyede mi uğraşmalıyım, yoksa biraz sıkıntı çekip İngiliterede yabancı dil olayını çözüp geri mi gelmeliyim?
çalıştığın firmada pozisyonun nedir? ne kadar ücret aliyosun? yükselme fırsatları nasıl? şirketin sana yatırım yapıyor mu? ailenle mi yoksa kendi evinde mi kaliosun? harcamaların nasıl? uzmanlığın nedir? bunların cevabını net olarak ver, fayda/maliyet analizini yap. ona göre gidip gitmemene karar verilebilir.
Merhabalar,
Öncelikle kararımı verdiğimi ve harekete geçtiğimi belirtmekten mutluluk duyuyorum. uzun bir süredir zaten kendimce fayda-maliyet analizi yapıyordum Sonuçta daha yaşım genç ve risk almamı engelleyecek pek fazla şey yok hayatımda. Kendimi geliştirmek adına yapacağım her adımın ileride faydasını göreceğimi biliyorum.
Bu yüzden iş yerimde inatçılığımı görünce sonunda makul karşıladılar, zaten ailemin desteğini her zaman yanımda hissediyorum.
Sonuç; Şubatın 11inde konsoloslukta randevum var ve inşallah herşey yolunda giderse Martın ilk haftası okulum başlıyor.9 ay Bournemouth'da olacağım.