bu forumdaki yuzlerce kisiden elbet birilerinin bu konu hakkinda bilgisi oldugunu dusunuyorum. Yardimci olursaniz cok sevinirim.
Her yil Nisan ayinda verilen P60 formu ile odediginiz tax'larin yuzde 80 gibi bir kismini geri alabiliyorsunuz, bunu almayip bu ulkeden ayrilmaya karar verdiginiz zaman da alabiliyorsunuz, isten ayrilmaya karar verince P45 ya da benzeri bir form daha veriyorlar size.
Su anda ben hala calisiyorum, P60 formumu aldim, birkac ay sonra da isten ayriliyorum, ulkeme donecegim deyip diger formu da alacagim.
Bu formlarla birlikte "tax ofisleri" varmis, nerede oldugunu bilmesem de henuz. Oraya gidiyormussun ve bilmemkac ay sonra sana cek mi gonderiyorlarmis, hesabina yatiriyorlarmis neymis.
Sorun su ki,fazla calisma saatlerinden dolayi, vize basvurum esnasinda...vs. problem yasarim diye "National Insurance Number" i vermedim, fakat buna ragmen tum tax'lar fazla bir oranla odeniyor, aldigim formda ne kadar odedigim ...vs. yaziyor.
Bu problem yaratir mi diye kime sorduysam bir sey olmaz diyorlar, fakat yine de emin olmak istiyorum, tax refund alabilir miyim? Boyle bir konuyla karsilasan var mi burada? Bilgilendirirseniz cok sevinirim.
selam ,öncelikle 20 saat gibi sınırlamaya kimsenin bağlı kalmadığına şahit oldum..bu yüzden sorun çıkacağını zannetmiyorum..ama benim anlamadığım nokta nasıl national insurance vermedin..zaten bütün vergi vs.national insurance üzerinden gidiyor..bu kısımda bir gariplik var...
ayrıca ülkene dönerken doldurup vermek zorunda olduğun form p85 ,ben de tam da bunu araştırıyordum.şöyleki bu formu doldurup bağlı olduğun tax office e göndereceksin..hangi tax office e bağlı olduğumu anlamak için sorgulama yapıyorum işveren kodu vs..hiçbirinden hangi tax office bağlı olduğumu bulamadım.son olarak işyerinin posta kodu ile sorgulama yaptığımda Edinburg adresli bir tax office çıkıyor..benim takıldığım nokta da bu doğrusu..Ben Londrada yaşayıp ,Londrada bir işyerinin posta kodunu giriyorum..tax office gerçekten Edinburg da olabilir mi?yoksa sistemde bir hata mı var?
benim de bunu çözmem lazım bilen birileri veya gerçek prosedürü uygulamış birileri var mı?teşekkürler
selam ,öncelikle 20 saat gibi sınırlamaya kimsenin bağlı kalmadığına şahit oldum..bu yüzden sorun çıkacağını zannetmiyorum..ama benim anlamadığım nokta nasıl national insurance vermedin..zaten bütün vergi vs.national insurance üzerinden gidiyor..bu kısımda bir gariplik var...
ayrıca ülkene dönerken doldurup vermek zorunda olduğun form p85 ,ben de tam da bunu araştırıyordum.şöyleki bu formu doldurup bağlı olduğun tax office e göndereceksin..hangi tax office e bağlı olduğumu anlamak için sorgulama yapıyorum işveren kodu vs..hiçbirinden hangi tax office bağlı olduğumu bulamadım.son olarak işyerinin posta kodu ile sorgulama yaptığımda Edinburg adresli bir tax office çıkıyor..benim takıldığım nokta da bu doğrusu..Ben Londrada yaşayıp ,Londrada bir işyerinin posta kodunu giriyorum..tax office gerçekten Edinburg da olabilir mi?yoksa sistemde bir hata mı var?
benim de bunu çözmem lazım bilen birileri veya gerçek prosedürü uygulamış birileri var mı?teşekkürler
Cidden vermedim;
tamam tamam dedim, basvurdum dedim, glecek dedim, o sekilde gecistirdim simdi de unuttular sanirsam ben de gorunmuyorum gozlerine, ajansa bagli olarak calisiyorum da...
Ama odeniyor tum vergiler, orada gosteriyor hatta ne kadar odendigi.
Ben vize uzatmak icin basvuru yapacaktim, calistigimi gostermemek icin bu sigorta numarasini vermemistim. Simdi de vermiyorum zaten, birkac daha calistiktan sonra cikacagim, donecegim ulkeme yani.
O senin dedigin vergi ofisi ; herhangi bir ofis olabiliyormus; ben birkac kisiyle konustum oyle dediler.
Sen bir tanesine git bir sor bakalim sana en yakin olana.
Isin garip tarafi ben de cok fazla bulamadim bu vergi ofislerini. Bir Brezilyali arkadasim TotenhamCourtRoad'dakine gitmis; internetten walthamstow'da buldum en yakin. Bence bi git sor bakalim.
Bir ara da acaba tax office ile job center'lar ayni sey mi diye dusunmustum.
Degildir di mi ?
Ust taraftaki yazima ilave olarak yaziyorum; bir de bunu buldum belki yardimci olabilir Sezen..