Merhaba Arkadaşlar;
Maalesef dün gece yeni bir konu öğrendim. Biraz geç oldu ama umarım forumu okuyanlara faydası olur.
İngiltere'de yapılan alışverişlerde burda adına VAT dedikleri bizdeki KDV'ye denk gelen yaklaşık %17-18'lik bir vergi alınıyormuş Bizimde bunu Türkiye'ye dönüşte geri iade alma şansımız varmış. Ancak her alışveriş sonrası verilen fiş tarzı kağıdın yanında birde Tax Free Form yada Value Addet (VAT) Refundend Form almamız gerekiyormuş alışveriş yaptığımız firmadan. Ben bukadar öğrendim. Ancak bu öğrenciler için geçerlimidir? Yada hangi süre ile burda kalanlar için geçerlidir bilmiyorum.
Konun ayrıntısı ile ilgili bilgi sahibi olanlar aydınlatırsa sevinirim.
Saygılarımla.
1) Ürünleri aldığınız tarihten itibaren 3 ay içinde İngiltere'yi terketmeniz (AB dışına)
2) AB dışında en az 12 ay kalmanız
3) Gümrük görevlilerine aldığınız ürünleri, fişleri ve VAT refund formunu göstermeniz gerekiyor.
Bu ürünleri gösterme işlemi check-in'den öncemi sonramı yapılıyor. Malum 20 kg sınırlaması var. Pek çok kişi check-in'te çantasını teslim ediyor.
Cevaplarsanız sevinirim.
Stansted de işlemler, valizleri verip son kontrolden geçtikten sonra yapılıyor. Ben hiçbir geçişimde aldıklarımı yanımda götürmedim. Pasaport ve alışveriş yaptığın yerden doldurulan TAX FREE formu yeterli. Eşyalarım bagajda dediğinde soru sormuyorlar.
1) Ürünleri aldığınız tarihten itibaren 3 ay içinde İngiltere'yi terketmeniz (AB dışına)
2) AB dışında en az 12 ay kalmanız
3) Gümrük görevlilerine aldığınız ürünleri, fişleri ve VAT refund formunu göstermeniz gerekiyor.
Stansted de işlemler, valizleri verip son kontrolden geçtikten sonra yapılıyor. Ben hiçbir geçişimde aldıklarımı yanımda götürmedim. Pasaport ve alışveriş yaptığın yerden doldurulan TAX FREE formu yeterli. Eşyalarım bagajda dediğinde soru sormuyorlar.
Tşk.
Gatwick 'teki uygulamalar hakkında bilgisi olan varmı?
Syg.
Bu ürünleri gösterme işlemi check-in'den öncemi sonramı yapılıyor. Malum 20 kg sınırlaması var. Pek çok kişi check-in'te çantasını teslim ediyor.
Cevaplarsanız sevinirim.
selam
bir arkadasım bana Vergi iadesini Oxford Street de bir komisyoncudan alınabileceğini söyledi. bir bak derim. hava limanında uğraşmaktansa çıkmadan hallet. (neresi oldugunu ben de bilmiyorum