Swansea,Bournemouth,Manchester Metropolitian üniversitelrine bu hafta başvuruda bulundum.
Msc Management ve Business Management bölümleri için.
Eğer kabul gelirse sizce hangisini tercih etmeliyim ?
olumlu veya olumsuz tecrübeleriniz var mı bu üniversitelerde...
ben tercihimi bournemouth'dan yana kullandım. bana da danışmanlık şirketim tarafındna bu bölüm teklif edildi ama farklı bi bölüm tercih ettim (zaten işletme okudum trde)
okul güzel, şehir çok sakin ve gece hayatı meşhur olan yerlerden biri... sizin tarzınız nedir, severmisiniz yoksa londra gibi akıcı ve yoğun bir yaya trafiği mi istersiniz bilemediğim için yorumda bulunamam. ama ben geçen yaz 2 ay gittim memnun kaldım...
Selamlar
Bende bournemouth yolcusuyum. Kısmetse Software Systems Engineering masterına başlıyorum eylül'de. Hatta bugün depozitoyu yatırdım. Aslında daha iyi üni.leri hedefliyordum ama ortalamam sağolsun mümkün olmadı. Eskiden alt sıralardaymış ama son senelerde kendini bayağı bir geliştirmiş araştırdığım kadarıyla. Yükselmeye de devam ediyor. Sitesine girerseniz görürsünüz. Guardian tarafından 2009'un en iyi yeni üniversitesi seçilmiş.Medya alanında ilk 10 arasında. Computer Science'da da ilk 30'da Guardian'ın sıralamalarında. Times'ınkinde biraz daha düşük. Sonuç olarak ortalama bir üni. denilenebilir. Ne çok iyi ne kötü. Sizin ortalamanız kaç bu arada?
O ortalamayla ilk 20 üni.yi hedeflerdim yerinde olsam. İelts'i de çok kafana takma. Gerçi business management tarzı bölümlerde iyi üni.ler en az 6.5 bazıları 7.0 istiyor. Ama mesela 5.5 aldın. Koşullu kabul veriyorlar. Temmuzda gidip ingilizce hazırlık kursuna başlıyorsun. Tabi o da artı maliyet getiriyor 2 bin pound kadar. İngilizce seviyeni bilmiyorum tabi ama dile biraz hakimsen 6 almak fln pek zor bişey değil.
benim arkadaşım da bilgisayar mühendisi, o wireless and mobile networks'e kabul edildi... onunla birlikte geliyorum ben de bournemouth'a... işte tek engel ielts (şimdilik) ve ev mi yurt mu kararsızlığı... yurtta bi kişi aynı odada kalamıyor galiba. buzdolabı mikrodalga vs de yok... bunlar eve itiyor beni valla...
Konu aras tarafından (24.04.2010 Saat 01:57 ) değiştirilmiştir.
Swansea Uni. 'de "MSc Financial Management" yapıyorum, diğer dediğin universiteleri bilmiyorum ama Swansea iyi bir universite en azından 3-5 binadan oluşmuyor büyük bir kampüsü var. Şehir olarak küçük biryer ama herşey var, gece yaşamı seviyorsan hareketlidir. Tabiki yaşam olarak Bournemonth yazlık bir kesim daha iyidir. Yada yeşillik doğa arıyorsan doğru seçim Swansea çünkü Galler çok yeşildir özllikle Swanseanin devamı Gower bölgesi cennet.