Stansted havaalanindan Earl's Court'a gitmem gerekiyor. Guzergahi şu şekilde belirledim:
havaalanindan Liverpool Street'e Stansted Express ile,
liverpool street de central line uzerinden Holborn'a,
-burada piccadilly e aktarma yapmam gerekiyor-
son olarak Holborn'dan Earl's Court'a varis.
Farkli bi güzergah önerisi olan var mi? Metroda aktarma yapmak icin cok yürümem gerekir mi? Bi valiz ve de sırt cantası tasıyor olucam cunku..
Yurtdışına ilk cıkışım, bu yüzden biraz tedirginim.
Bilen arkadaslar yardimci olursa cok memnun olurum.
ben Stansted havaalanindan watford a gidicem aile karşılıycak beni gerçi ama sormak istediğim londraya mesafesi ne kadar ulaşım kolaymı?? ben hafta sonları çevreyi tanımak için gezmeyi düşünüyorum kaybolmassam tabiiii).....artıı orda TR deki gibi aylık uygun kartlar varmı trende otoda v.s de geçen.ulaşım aylık ne kadara mal olur ortalama...bilgilendirebilirmisiniz?????
watford londranin biraz disinda kaliyor.zone 7.ama tube station var orada.burada oyster card var birde travel card.haftalik yada aylik alabiliyorsun yada istersen icine para yukleyip gunluk kullanabilirsin.ama travel card gunlukte alinabiliyor.tabi aylik oyster card almak daha hesapli.seyahatin sirasinda hangi bolgeleri kullaniyorsan sadece o bolgelerin dahil oldugu alan icin oyster carda yukleme yapiyorsun.ornegin zone 2`de yasiyorsun.yukleme yaparken zone 1 ve zone 2 aliyorsun.ve sadece bu bolgeleri kullanabilirsin.eger zone 3`e gecersen ceza odersin.neyse gelince sistemi daha iyi anlarsin.ne kadar odeyecegine gelince eger ogrenci degilsen daha fazla oduyorsun detaylari http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresa...kets/4805.aspx bakabilirsin.hoscakal.
zone turkce bolge demek.londrayi merkezden baslayarak 8 bolgeye ayirmislar.herbolge icin extra ucret oduyorsun.ama en pahali bolge londra merkezi olan zone 1.kaybolmazsin korkma
slm arkadaşlar ben uçak biletlerine baktım...en hesaplı pegasusun 15 eylule,sanırım.pegasus ta stansted'e indiriyor sadece...veya sizce hangi havaalnından daha hesaplı giderim cardiffe...yada hangi firmadan almalıyım...tavsiyelerinizi bekliyorum...
ingiltere ici en hesapli biletleri www.ryanair.com adresinden bulursun ama cardiffe seferleri varmi biliyorum.. yada easyjet te bak.. ayrica burdan diger avrupa ulkelerine seyehat edecek olanlar ryanairden 25 yada 30 sterln gibi ucuz rakamlara bilet var.. tek sart bileti en az 10 gun once ayirtin ve ucuz degil nerdeyse bedava yolculuk yapin.. isvicre icin ise en hesaplisi sadece easyjet te var
ingiltere ici en hesapli biletleri www.ryanair.com adresinden bulursun ama cardiffe seferleri varmi biliyorum.. yada easyjet te bak.. ayrica burdan diger avrupa ulkelerine seyehat edecek olanlar ryanairden 25 yada 30 sterln gibi ucuz rakamlara bilet var.. tek sart bileti en az 10 gun once ayirtin ve ucuz degil nerdeyse bedava yolculuk yapin.. isvicre icin ise en hesaplisi sadece easyjet te var
cardiffe yok...peki stansted den cardiffe direkt olarak bus yok mu?