arkadaşlar sponsor olarak illaki akraba vs. olmasımı gerekli..ingiltreden döndükten sonra çalışmak için anlaştığım bir yer var.ve yazıda aldım döndüğümde orada çalışacağım diye.orası benim sponsorum olsa çokmu garip olur. nedersiniz ?
kardesim sen hangi vizaye basvurcan biraz daha detayli anlet sponsorun akrabasi olmasi gerekmiyor bazi durumlarda... atiyorum sen evlisisin ve esin calismiyor sen onunla yasayacak gittigiinde degil mi? yani esninin yaninda yasarsin gittiginde yaninda olmayacangin biri sana sponsor olamaz mesala tabi bu yerlerim vizesi icin (eger esin calisiyorsa ve low pald e tabiyse sana baska biride spaonsor olabilir esinle berabar)
daha detayli bilgi icin www.ait.gov.uk
saygilar
daha once gittiysen ingiltereye ve eski calistigin yerden is teklifin varsa is yerin sana sponsor olabilir...ve de evraklari ayarla basvur
alirsin sorun cikmaz
(bu vize davasina immigration rules, humen rights hic bir sey birakmadim ezberledim az daha okusam avukat olurum kassin)
dil eğitimi için gideceğim.16 haftalık.üniv. mezunuyum.2003 te mezun oldum o süreden beri hep çalıştım yeni işten ayrıldım.sponsorum abimi göstericem okulumu o karşılıycak diye bankada 10-11 milyarı bide arabası var çokta bişi yok.(babamdada ev araba var onlarıda vericem) .bende hesabıma 17 milyar yatırdım ama yenı yatırdım.son bakıyeyı gosteren yazı verıcem.acentam derki abin okul masraflarını karşılamaya sponsor olsun sende kalan konaklama vs. masraflarını karşılarsın. bankadakı 17 mılyarın ıcınde ekstre vermeyız sorun olmaz.sadece bakıye gosteren yazı verırız. banada mantıklı geldı ancak ben donuste bır yerde ıse baslayacağım ve yazı aldım döndükten 1 hafta sonra işe başlıyacağım diye. acaba o şirketimi sponsor göstersem diyorum.ne dersin ahmet kardeş.yada ilk yazdığım durumum nasıl ? birde abimin maaşını gösteren yazı aldım bunu ssk dan araştırırlarmı? vallahi bu vize alma süreci çok stresliymiş......
kardesim oraya dil egitimi icin gitceksen sirket filan is teklifini gosterme soyleme cunku oraya ogrenci olarak giden herkes calisamiyor onunda prosuduru var celiskili evraklar verme onlar cok akilli onemli olan kendine durust ol ondan sonra onlari da anlamaya calis onlar sadece senin verdigin erraklar dogrultusunda karar vermeye calisir. alirsin vizeyi ama dedigim gibi dil egitimi icin gitceksen calismayla ilgili birsey deme ki sen bankada 17.000 ytl var diyorsun demezler mi sana bu kadar paran var dil egitimi icin gitmek istiyon daha gitmeden calismayi dusunuyon diye neyse basvur artik noelden sonra al vizeni git uk ye ok??? durust ol cokda abartma korkulacak bir sey yok bilmen lazim senin hade kendine iii bak
dostum saol ama ben orada çalışmayacağım türkiyeye döndüğümde çalışacağıma dair bir yazı aldım.orada sadece okul olucak.bakalım konsolosluk çok yoğun 15 gün sonraya attılar randevuyu .bakalım inş. alırım