Temmuz'da gitmeyi planladığım South Croydon hakkında araştırma yapıyorum ve sizlerden bu konuda yardım istiyorum...South Croydon nasıl bir muhit ? Yaşanılabilecek-Katlanılabilinecek bir muhit mi ????
Birde South Croydon'daki dil okullarını nasıl bulabilirim ?
Google'dan aradım ama pek birşey bulamadım
dun isim geregi oraya gittim. Aslina bakarsan Turklerin az oldugu bir bolge nitekim guney londra. Ama eger ki merkez Londra'da ise - daha dogrusu okula gideceksen ulasimini iyi planla. Ben belki de cok iyi bilmedigimden, emin degilim, geri donuste cok zaman harcadim. 3.zone underground'a gitmem (otobusle-brixton'a) baya bir zaman aldi.
Temmuz'da gitmeyi planladığım South Croydon hakkında araştırma yapıyorum ve sizlerden bu konuda yardım istiyorum...South Croydon nasıl bir muhit ? Yaşanılabilecek-Katlanılabilinecek bir muhit mi ????
Birde South Croydon'daki dil okullarını nasıl bulabilirim ?
Google'dan aradım ama pek birşey bulamadım
south croydon da 5 ay yasadim UK School of English e gittim berbat bir okul sakin gitme ucuz ama suan onunden gecmek istemiyorum tam bir ucuz ticarethane
south croydon dan 20 dakika uzakliktaki Purley Language school u tavsiye ederim haftalik olarak pahali ama guzel bir okul zaten Uk School of English turk kayniyo ve en cahil turklerden .
Croydon genel itibariyla guzel london a yakin gocmenler cok yogunlukta tabikii turklerde her pubta bir turk calisan var mesela
bnde oraya kaydolmustum turkiyeden(uk school of english),vizeyi aldiktan sonra o okula gittim,ama bana okula 1 hafta gec kaldiginiz icin kaydiniz silindi dediler,halbuki bana vizeyi gec verdiler,yani benim sucum degildi :P herneyse gitmedigim iyi olms.croydon a yarim saat uzaklikta norbury de tanidiklarim var o yuzden gidip geliyorum bazen croydon a,fena degil bence orasi..
Şu anda orada okumakta olan birisi olarak iyisiyle kötüsüyle anlatıyorum: -Sınıfta 15-20 kişi olmakla beraber resmiyette 56-57 kişi kayıtlı.. (sınıfın 20 kişiyi aştığını daha hiç görmedim) -Eskiden kötü hocaların olduğu söyleniyor, bilemem (5 aydır buradayım).. Bizimkisi süper.. -İntermediate sınıfında olmama rağmen işlenen konular Upper İntermediate, bazen de Advanced seviyesinin kaynaklarından, sorularından yararlanmışlığımız olmuştur. Hoca okulun kitabını fazla kullanmıyor, değişik birçok kaynaktan yararlanıyor (Cambridge ağırlıklı).. Her gün 5-6 yaprak fotokopi eve götürüyorum.. -Cuma günleri resmi slang günüdür.. Bildiğin sokak dilini (argo) öğreniyoruz.. Haraketler, küfürler vs.. ama çok zevkli (hocanın insiyatifindeki bir durum) Soru: Neden zamanında Türk kaynıyordu? Cevap: a-) Gelen Türk au-pairleri eğitim ucuz olduğu için aileler buraya yolluyordu.. (Türkiye'den au-pair alımı durdurulduğu için böyle bir durum söz konusu değil) b-) Bir tarafta 1000 pound, 2000 pound.. Diğer tarafta 350 pound.. Ciddi anlamda büyük bir fark yok, siz hangisini seçersiniz? (British Council onayı ciddiye alınmaya başladıktan sonra da bu okula Türkiye'den kayıt o kadar kolay yaptırılamıyor..)
Sonuç 1: Bir şekilde gelebilen pişman olmaz.. Sonuç 2: Okuldaki 2 Türk; abim ve ben (sınıfta birbirimize küsüz)