İngiltere'de yaşam ...

Seçenekler Stil
Alt 16.09.2007   #1
sifre_b
Üye

Yazılar: 95
sosyal hayat

kendi bakış açımla ingiltere'de benim anladığım sosyal hayat yok. herkes çalışıyor. çalışsınlar bişi diyen yok. ama hayat yok. yani hareket yok. böyle bir nası desem cıvıltı yok. çoğu şey tek düze. çok fazla paranın esiri olmuş insanlar . havası berbat. oyuncak bir dünya oluşturulmuş ingiltere de. doğallık arıyorsanız çok ararsınız. ne yeşilliği doğaldır, ne eti, ne otu.

çıkara dayalı 2 li ilişkileri çok fazla görürsünüz. iki koca şehir arası gidersin akşam vakti açık yer yok! arabayı çekiym bişiler içeyim dersin içemezsin.. sevgi anlayışları da farklıdır..çoğu çocuklarını kucaklarına alıp sevmezler bile. uzaktan sevmek daha hoş geliyor onlara. materyalizmin kokusunu çoğu yerde alırsınız ingiltere de. burda çok açık ifade edilmedi ama ben size açık bir şekilde söylim inglizlerin çoğu "ırkçıdır" arkadaşlar. çoğu inançsızdır. metalara taparlar. bu onların suçu mu? onlar öyle biz böyleyiz.

biz "farklıyız". bu topraklarda yaşayan insanlar olarak atalarımızdan, bu coğrafyadan gelen bir misyonumuz var. biz insanların her türlüsünü seviyoruz. biz komşusu açken tok yatan insanların soyu değiliz. bu davranışlar bu zamanda unutturulmak istenen şeyler. görüyorsunuz istanbul u kaybediyoruz yavaş yavaş. kaybetik hatta. farkımızı koruyamazsak onlardan bir farkımız kalmayacak.

ingiltere uzun yıllar yaşanacak bir yer hiç değil arkadaşlar. bunu orda uzun yıllar yaşayanlar çok daha iyi biliyor. ekmek parası için orda çoğu vatandaşlarımız. orda 1 kişi türkiye de 15 kişiyi besliyor. biliyor musunuz? belki bizim bilmediğimiz daha fazla insanı. işini halledip geri döneceksin. tatil için bile gidilmez ingiltere'ye. gidip de nerde tatil yapacaksın. kölelik modern hali ile devam ediyor arkadaşlar ingiltere de.

avrupa da yaşayan türkler de ingiltere yi sevmezler. gelenlerin çoğu iş için gelir, sonra da gider. sevmezler çünkü havası hava değildir suyu su değildir. bir de herkes çalışır, arkadaşına, akrabana, dostuna gidersin hasbihal edemezsin.

asıl olayın döndüğü yer türkiye' dir. bunu onlar da biliyor. yakın zamanda türkiye çok daha etkili ve gelişmiş bir ülke olacak. bu sözlerimi hatırlayın
sifre_b isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.09.2007   #2
exclamation!
Üye

Yazılar: 43
gercekten de izlenimler dogru..ben ilk geldigimden beri yabancilik cekmiyorum gelirken kendimi hazirlamistim bunlara ama bu demek degildir ki burasi yasanabilecek bir yer..tabiki bize gore degil bence de dil ogrenilip donulmesi gereken gorulmesi gereken bir memleket sadece..tasina topragina kurban olayim memleketimin...buraya gelip de devletine milletine yabanci kalmayi yegleyen insanlara da anlam verememekteyim ayrica
exclamation! isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.09.2007   #3
GladiatoR
Üye

Yazılar: 64
Sifre agzina saglik...

Ingilteredeki yasam bundan daha guzel anlatilamaz. Turkiyeden buraya dunya kadar para harcayip buyuk umitlerle gelen bircok ogrenci malesef birkac yillarini burada harcadiktan sonra bunu anlayabiliyorlar.

Su bir gercekki, iyi veya kotu Ingilizlerin yasayis sekilleri, arkadasliklari, dostluklari, kisacasi kulturu bize uymuyor. Bu gerceyi yadirgamak yerine saniyorum kabullenmek bizler icin daha uygun olur.

Herseye ragmen, buraya gelmeden ve burada yasamadanda bunun anlasilmasi cok zor.
GladiatoR isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.09.2007   #4
phoenix7
Üye

Yazılar: 83
işinizi bitirin ve dönün vatanınıza,ait oldugunuz yere...en azından ben öyle yapacağım...

Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 18:55 ) değiştirilmiştir.
phoenix7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2007   #5
neslihan_
Çaylak Üye

Yazılar: 14
yav yapmayın daha gitmeden yav. ben 9 ay kalcam
neslihan_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2007   #6
birdirbir
Çaylak Üye

Yazılar: 27
neslihan sen nereye gidiyorsun? dil okulumu ve londramı? bende 9 aylığına gidiyorum.
birdirbir isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.09.2007   #7
neslihan_
Çaylak Üye

ben ekimde oxforda gidiyorum dil okuluna.9 ay üniversite aracılığıyla.
Alt 27.09.2007   #8
mehmetx85
Çaylak Üye

Yazılar: 19
zengin kızı

ohh neslihan hanım para çok tabi ) heheh
mehmetx85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.09.2007   #9
mehmetx85
Çaylak Üye

Yazılar: 19
ingiltereye gidip bi zengin turk kizmi ayarlasam ne yapsam )
mehmetx85 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.09.2007   #10
neslihan_
Çaylak Üye

seviyeeeeeeee

ne alakası var ya bu kadar giden kişi arasında bi bende mi para çok.hiç komik değilsiniz açıkçası mehmet bey

Seçenekler
Stil