Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 02.04.2008   #1
lale77
Çaylak Üye

Yazılar: 10
sizce vize alabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba,
Aranıza yeni katıldım. Ancak siteyi ve yazdıklarınızı uzun zamandır takip ediyorum. 09/04 tarihinde vize evraklarımı teslim edicem. Ama inanın formda red alan arkadaşları okudukça iyice sinirlerim bozuldu.
Bana fikirlerinizle destek olabilirseniz çok sevinirim.
Yaklaşık 15 yıldır bir lojistik firmasında orta derece yönetici olarak çalışıyorum. İşim gereği ingilizce öğrenmem gerekiyor. Öncelikle burada bir kursa gidiyorum. Şimdi de 5 ay süreyle Brighton'da okula kayıt oldum. Oradaki kurs ve konaklama bütün masrafları ben kendim karşılayacağım. Herhangi bir sponsorum yok. Vize formunda da masrafları kendim karşılayacağıma dair ilgili bölümleri işaretledim. Vize için Okuldan kabul evrakları ve burada kursu bitirdiğime dair yazı aldım. İşyerimden, çalıştığıma ve kursun bitiminde tekrar aynı işyerinde görevime devam edeceğime ve maaşıma ilişkin yazı aldım. Bankadan yaklaşık 10000.USD olarak banka yazısı aldım. Banka hesabım yaklaşık 7-8 yıldır hareket görmektedir. ek olarak da arabamın ruhsatını, ev tapusunu (babamın üzerine ) ve annem-babam emekli olduklarından onların banka ekstrelerini de ekledim.

Bu evraklarla sizce vize alablir miyim?
lale77 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.04.2008   #2
Candy_Shop
Kıdemli Üye

Yazılar: 224
Bence sen soyledigin evraklarla degil ingiltere vizesi almak ingiltereyi satin alirsin

Kolay gelsin...
Basarilar....
Candy_Shop isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.04.2008   #3
davy
Çaylak Üye

Yazılar: 28
Değerli Lale77... Gösterdiğin evraklarla vize almamana imkan olduğunu sanmıyorum. Tek bir sorun var ki inşallah pasaportun boş değildir. Boş olsa da bu evraklarla alman muhtemeldir yalnız alma süren bayağı uzayabilir. Bu konuda mağdur birisi olarak uyarma gereği duydum. Bu yüzden başvurundan en erken 3 ay sonra oraya gidecekmiş gibi ayarlanmanı tavsiye ederim.
rEğer pasaportunda zaten daha evvelden en azından schengen vizesi bile varsa bu mesajımı kale alma bile muhtemelen 3 günde en geç 1 haftada pasaportun vizen ile birlikte eline geçecektir.
Saygılar...
davy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.04.2008   #4
lale77
Çaylak Üye

Yazılar: 10
Verdiğin bilgiler için ço teşekkür ederim sevgili davy. Pasaportumda daha evvelden 2005 yılında alınmış Bulgaristan vizesi var. Umarım faydası olur
lale77 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil