İnternette araştırdım ancak pek de sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım.Forumdan belirli bilgiler edindim ama bunları kafamda derleyemedim ve bu yüzden başlık açmak zorunda kaldım, her türlü yönlendirmeye açığım.
Sorularıma gelecek olursak :
1)İngiltere'de sigara fiyatları ne alemde?
2)Sigara yasağının kapsamı ne durumda?
3)Free shopların İngiltere kısmından mı, Türkiye kısmından mı sigara almak daha sağlıklı, farkı nedir ve bir de limitimiz kaç karton ?
İnternette araştırdım ancak pek de sağlıklı bir bilgiye ulaşamadım.Forumdan belirli bilgiler edindim ama bunları kafamda derleyemedim ve bu yüzden başlık açmak zorunda kaldım, her türlü yönlendirmeye açığım.
3)Free shopların İngiltere kısmından mı, Türkiye kısmından mı sigara almak daha sağlıklı, farkı nedir ve bir de limitimiz kaç karton ?
Kisaca sigarayi birak rahat et. ben iki sene once biraktim gunluk 5 pounddan (1 paket) aylik 150 pound hanima kredi ile Peugeot 308 aldim.
bu öneriyi düşüneceğim ancak sorumu cevaplarsanız çok memnun olurum
marlboronun son bildigim fiyati 5.10 pound. Ucuzlarda var yok degil. 3 poundada sigara var. Freeshop tr tarafi en uygunu bazen ben arkadaslara aliyorum. 2 karton getirme hakkin var ama 4 karton getirenide gordum.
1- sigara fiyatları 5 poundan başlıyor. ( 3 pounda hangi sigara var, bilmiyorum
2- bütün iç mekanlarda sigara yasak. çoğu evde içilmiyor- içirtilmiyor. londra'nın soğuğunda kapıda sigara içmek ölüm. havalar ısındığından birçok kafe ve bar dışarıya masa çıkardı. bu da bir nebze sigara içmeyi kolaylaştırıyor.
3- londra- türkiye farkını bilmiyorum. şuan sadece 2 karton satın alma hakkınız var. ben bagaja verdiğim valize 5 karton sigara koymuştum. bir problem çıkmadı. yanıma da 2 karton almıştım. 4kartonu sanırsam yanınızdaki el bagajında taşırsanız sorun çıkarırlar gibime geliyor. küçük su şişesine falan stansed havaalanında el koydular.
bu kadar zorlanacağınıza bırakın diyenlere ise, doğru; ama çok zor
3 pounda sarma tutun satiliyor su anda moda herkesin elinde goruyorum buradaki Turkler arasindada moda. Sigarayi biraktim ciddi ciddi ekonomim duzeldi..
Rusyada Kazakistanda uzun yillar calistim. oralarda o kadar ucuza sigara ictik ki ekonomik olarak dokunmadi ama burda farkini gormeye baslayinca hemen biraktim onceleri zor oldu ama hanima arabayi alinca farki hissettim. simdi cok iyi yaptim diyorum 18 aya kadar arabanin ful sahibi olacagiz. tavsiyem birakin.
Konu sirlan tarafından (26.05.2010 Saat 09:31 ) değiştirilmiştir.
son uk girisimde gatwickten gumruk polisi esimin bavulunu actırdı ve detaylı aradı sigara icin.hatta bizden sonraki ingiliz gencleride cevirdiler dikkatli olun arkadaslar.dusuk bir ihtimal ama sizide cevirebilirler ozellikle hafta ici
hangi havaalanına ne gun ne saatte ıneceginiz cok onemli. 2 kartondan fazla tasırken yakalanırsanız nerden almıs olursanız olun freeshop veya turkıyede bakkaldan fark etmez yakalarlarsa hepsı gıder elınızden. lutfen valızınızı konntrol etmemiz icin su banda bırakırmısınız demelerıne bakar anlamaları. ayrıca marlboro 5.10 degil 6.30 6.40 gibi olması lazım.
Ben geldigim gunden beri winsdor blue iciyorum , fiyati £ 2.45 ( pakette 10 sigara var ) , sayet king alirsam ( £ 4.65 ) , valla benden tavsiye birakabiliyorsn bence birakman daha iyi olur , ben deniyorum azaltarak birakmayi dusunuyorum ( her ne kadar cok zor gozuksede )