Ulaşım ...

Seçenekler Stil
Alt 12.09.2008   #1
mystery
Çaylak Üye

Yazılar: 1
Lightbulb Scotland

Merhaba,

İstanbul'dan İskoçya'ya en kolay ulaşım ne şekilde olur? Direk uçuş yok galiba
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
mystery isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2008   #2
em_el
Üye

Yazılar: 73
Alıntı:
mystery´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba,

İstanbul'dan İskoçya'ya en kolay ulaşım ne şekilde olur? Direk uçuş yok galiba
Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?

iskoçyanın neresine uçuçaksın direk uçuş tr den yok ya frankurt ya amsterdam yada londra aktarmalı gidersin
em_el isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2008   #3
zenon
Çaylak Üye

Yazılar: 28
em_el merhaba

Vizeyi aldım, 21 Eylül'de Lufthansa ile Edinburgh'e gideceğim. Sanırım sende aynı havayolunu kullanmışsın. Bagaj kriterleri hakkında bir bilgin var mı?
20 kg - Bavul
8 kg - hand baggage
olarak geçiyor ama doğru mudur?

Transit vizeye ihtiyaç olmadan aktarma yapabiliyoruz?

Alıntı:
em_el´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
iskoçyanın neresine uçuçaksın direk uçuş tr den yok ya frankurt ya amsterdam yada londra aktarmalı gidersin
zenon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2008   #4
em_el
Üye

Alıntı:
zenon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
em_el merhaba

Vizeyi aldım, 21 Eylül'de Lufthansa ile Edinburgh'e gideceğim. Sanırım sende aynı havayolunu kullanmışsın. Bagaj kriterleri hakkında bir bilgin var mı?
20 kg - Bavul
8 kg - hand baggage
olarak geçiyor ama doğru mudur?

Transit vizeye ihtiyaç olmadan aktarma yapabiliyoruz?

evet bende lufthansa ile atatürkten frankurt aktarmalı uçtum edinburgha ben çok strese girdim aslında bagaj konusunda ama hiç gerek yokmuş tarttılar ama hiç sorun çıkartmıyolar fazla abartmamak şartı ile serbest davranabilirsiin
el bagajına da ben sırt çantası almıştım ama içine laptopu falan koymuştum onu tartmadılar bile yanına küçük bir çantada alabilirsiin dönüşte öyle yaptım sorun olmadı yok transit vizeye falanda gerek yok merak etme çok rahat bulursun frankurtun havaalanı çok rahat zatenn iyi yolculuklar bu araada edinburgha selamm

sen yanılmıyosamm master için gidicektin naptın ayarlayabildin mi nerede yapıcaksıın?

Konu em_el tarafından (12.09.2008 Saat 21:35 ) değiştirilmiştir.
Alt 12.09.2008   #5
zenon
Çaylak Üye

em_el bilgiler için saol.

Şu anda dil için gidiyorum, EAC'ye 7 aylık kayıt yaptırdım. Umarım dil öğrenme açısından genel manada doğru bir karar vermişimdir!

Master konusunda bayağı bir okul bakındım, genelde ilk 20 sıradakilere ve birçoğu ile yazışma yaptım. Oradayken bazı okullara başvurmayı düşünüyorum, şu anda belgeleri toplama aşamasındayım.

Master'da iki seçenek var. Biri computer science üzerine. Edinburgh üni. birinci adayım, olursa şartları zorlayabilirim. Bir diğeri de Bristol. Fakat Edinburgh'e girme şansım oldukça düşük bir ihtimal. Bristol'e ise TR'de iyi ve benzer bir programdan kabulüm olduğu için başvuracağımı sanmıyorum.

Diğeri project management üzerine. Asıl bunun üzerinde duruyorum. Manchester, Warwick ve Exeter ile yazıştım kabul şansım var gibi görünüyor. Lancaster'den ise tatmin edici bir cevap gelmedi.

Sen ne yaptın? Bir ara Anglia Ruskin universitesini soruyordun.

Alıntı:
evet bende lufthansa ile atatürkten frankurt aktarmalı uçtum edinburgha ben çok strese girdim aslında bagaj konusunda ama hiç gerek yokmuş tarttılar ama hiç sorun çıkartmıyolar fazla abartmamak şartı ile serbest davranabilirsiin
el bagajına da ben sırt çantası almıştım ama içine laptopu falan koymuştum onu tartmadılar bile yanına küçük bir çantada alabilirsiin dönüşte öyle yaptım sorun olmadı yok transit vizeye falanda gerek yok merak etme çok rahat bulursun frankurtun havaalanı çok rahat zatenn iyi yolculuklar bu araada edinburgha selamm

sen yanılmıyosamm master için gidicektin naptın ayarlayabildin mi nerede yapıcaksıın?
Alt 12.09.2008   #6
tim_
Üye

Yazılar: 97
illa istanbul dan gitmek zorunda deilseniz...£100-£150 arasinda fiyatlara dalaman dan glasgow ve edinburgh a ucus war...scottravel in sitesine bakabilirisniz ben £130 a dalaman-glasgow geldim
tim_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2008   #7
em_el
Üye

Alıntı:
zenon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
em_el bilgiler için saol.

Şu anda dil için gidiyorum, EAC'ye 7 aylık kayıt yaptırdım. Umarım dil öğrenme açısından genel manada doğru bir karar vermişimdir!

Master konusunda bayağı bir okul bakındım, genelde ilk 20 sıradakilere ve birçoğu ile yazışma yaptım. Oradayken bazı okullara başvurmayı düşünüyorum, şu anda belgeleri toplama aşamasındayım.

Master'da iki seçenek var. Biri computer science üzerine. Edinburgh üni. birinci adayım, olursa şartları zorlayabilirim. Bir diğeri de Bristol. Fakat Edinburgh'e girme şansım oldukça düşük bir ihtimal. Bristol'e ise TR'de iyi ve benzer bir programdan kabulüm olduğu için başvuracağımı sanmıyorum.

Diğeri project management üzerine. Asıl bunun üzerinde duruyorum. Manchester, Warwick ve Exeter ile yazıştım kabul şansım var gibi görünüyor. Lancaster'den ise tatmin edici bir cevap gelmedi.

Sen ne yaptın? Bir ara Anglia Ruskin universitesini soruyordun.
evett zenon bende düşünüyorum şimdilik yatay geçiş yapmayıı ama işte ne kadar doğru bir karar olur bilmiyorum sadece bir fikirr araştırma aşamasındaym belki ikinci dönem geçebilirim henüz okulla yazışmadım bakalım gönderdiğim transkripte göre ne kadar zamanda bitirebileceğim bilgisi gelsin ona göre karar vericemm sana kolay gelsin edinburghda eminim çok seveceksiin yaşanası bir yer edinburgh üniversitesi ve warwick tercihlerin arasında en iyileri görünüyor bu yatay geçişi incelerken üniversitelerin ringleri hakkında epey bilgi sahibi oldumdaa umarım istediin gibi olurr..iyi yolculuklar sana
Alt 14.09.2008   #8
zenon
Çaylak Üye

Charter seferlerinden mi bahsediyorsunuz? Eğer öyle ise, sanırım thomsonfly, www.thomsonfly.com, en büyüklerinden biri fakat istediğiniz şartlarda bilet bulmak mümkün olmayabilir. Mesela ben kendi gidiş tarihlerime göre baktım bulamadım. Gerçi çok incelediğimi de söyleyemem, üstün körü bir bakmaydı.

Diğer ucuz fakat yorucu alternatifte önce Londra'ya, oradan da trenle istediğiniz yere gitmek olabilir. İlk defa gidecekler, benim gibi , belki çekinebilirler ayrıca yolculuk da bayağı uzun sürüyor. London-Edinburgh arası 7 saat ama 42GBP'ye bilet bulabilmek mümkün. Diğer bir seçenekte trenin güzergahında olan gideceğiniz yere yakın ucuz bir uçuş ve sonra trene binmek olabilir.

Alıntı:
tim_´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
illa istanbul dan gitmek zorunda deilseniz...£100-£150 arasinda fiyatlara dalaman dan glasgow ve edinburgh a ucus war...scottravel in sitesine bakabilirisniz ben £130 a dalaman-glasgow geldim
Alt 14.09.2008   #9
zenon
Çaylak Üye

Warwick business school bayağı iyi. Guardian'ın listesinde hep ilk 10 içinde görünüyor fakat bahsettiğim program WMG Innovative Solutions denen bir kuruluş içinde.

Lancaster'da business school olarak genelde ilk 10'da görünüyor.

Alıntı:
evett zenon bende düşünüyorum şimdilik yatay geçiş yapmayıı ama işte ne kadar doğru bir karar olur bilmiyorum sadece bir fikirr araştırma aşamasındaym belki ikinci dönem geçebilirim henüz okulla yazışmadım bakalım gönderdiğim transkripte göre ne kadar zamanda bitirebileceğim bilgisi gelsin ona göre karar vericemm sana kolay gelsin edinburghda eminim çok seveceksiin yaşanası bir yer edinburgh üniversitesi ve warwick tercihlerin arasında en iyileri görünüyor bu yatay geçişi incelerken üniversitelerin ringleri hakkında epey bilgi sahibi oldumdaa umarım istediin gibi olurr..iyi yolculuklar sana
Alt 14.09.2008   #10
zenon
Çaylak Üye

Kaç kilo çıktı senin bavul? Kendime karşılaştıracağım bir kıstas arıyorum. Abartma insandan insana değişebiliyor

Alıntı:

Seçenekler
Stil