selam ben ingiltereden turist olarak fransaya gitmek istiyorum sanirim schengene ihtiyacim var basvuru kosullari nedir ve ne kadar surede alabilirim bu konuda bilgisi olan arkadaslar yardimci olursaniz cok sevinirim burda 2yilik au pair vizem var
Aupair vizesi uk den basvuru yapabiliyomu bimiyorum ama ogrenci vizesi olanlar schengene basvurabiliyo.Istersen uk deki knsoloslugu ara ordan bilgi al.Bu konuda turk konsoloslugunada mesaj atabilirsin 1 gunde cevap alabiliyosun.
işin enteresan yanı LONDRA diye yazılan şehri LONDURA yazması yanı artık bu kadar düşünün arkadaşın bilgi seviyesini arkadaşım senin mimleket nire ne yannı düşer
Hangi ülkeler, “Schengen alanı”na ve Fransa’ya girerken Vizeye ihtiyaç duymaz?
Schengen alanı”na ve Fransa’ya girerken Vizeye ihtiyaç duymayan ülkelerin listesi
"Tüm Avrupa Birliği üyesi ülkeler”. Schengen anlaşmasına taraf olup olmamaları önemli değildir.
arkadaşlar bunu bi vize sitesinde buldum benim anladığım biz ingiltereye gittğimizde vizeye ne schengene ne de yengene gerek kalmıcak doru mu yoksa yanlış mı anladım
ingiltere vizenle diger avrupa ulkelerine gidemezsin ingiltere disindaki tum ulkeler schengen vizesine taraf taniyorlar bu vizeyi ama ingiltere vizesi farkli o yuzden fransaya gideceksen fransa konsolosluguna basvurman gerek bu isin yasal proseduru
ancak ingiltereden fransaya gecerken kimse okyanusun altindan gecen treni durdurup pasaport kontrolu yapmiyor yani gidisinde sorun yok ama donuste ingiliz polisi treni pasaport kontrolu yapiyor kisaca ingiltere vizen varsa ve trenle gidersen fransa icin vize almana gerek yok
eger yesil pasaport sahibi isen ingiltere disindaki tum avrupa birligi uyesi ulkelere fransa almanya italya ispanya ve digerleri vize ihtiyaci olmadan vizesiz girebilir istedigin kadar kalabilirsin