İngiltere'ye geliyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 18.01.2006   #1
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
Sağlık Sigortası

Eğer 6 ay yada daha kısa süreli bir vizeyle geliyorsanız sizi kapsayan hiçbir sağlık sigortası yok aklınızda olsun.

Türkiye'de birileri "Tabi canım İngiltere'de herkesin sağlık sigortası var NHS süperdir" demeyi çok seviyor galiba ama kazın ayağı öyle değil.

İngiltere'de 6 aydan kısa bir eğitim programı için gelen öğrencileri kapsayan sağlık sigortası falan yok bu kesin.
NHS (National Health Service) sadece 6 aydan uzun süre vizesi olan ve police registration işlemini tamamlamış kişileri kapsar. (Bu kişilerin bir de ayrıca kendilerina yakın Health Center'a bir ara kayıt olmuş olmaları gerekir, yoksa oradaki - muhtemeln japon - doktor gene sizinle ilgilenmez.)

O yüzden gelmeden 100-150 pounda yaptırabileceğiniz bir sağlık sigortası sizi daha sonraki büyük masraflardan kurtarır.

Sadece:
6 aydan uzun süreli vizeniz varsa kaydınızı vb tamamladıysanız, ekstra bakım istemem NHS bana yeter diyorsanız o zaman sigortaya falan ihtiyacınız yok demektir.
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.02.2006   #2
erenozmen
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Saglik Sigortasi Hakkinda

Merhaba,

Ingilterede NHS 2005 yilindan beri Avrupa Birligi Vatandaslari disinda kalan ulkelerin vatandaslarina ekstra bir uygulama yapmakadir. Oncelikle soylememe gerekiyor ki NHS eger 12 aylim (1 yil) vizeniz yoksa size ucretsiz servis vermez. Bu nedenle 12 ayliktan daha az sureli vize ile ingiltereye geliyorsaniz keyfinize bagli olarak saglik sigortasi yaptirabilirsiniz.

12 lik vize sahibiyseniz de NHS kapsamina girebilmek icin GP (aile doktoru) yasadiginiz bolgedeki doktora kaydinizi yaptirmaniz gerekiyor. Yine 12 aydan az vize ile ingiltereye gelmisseniz GP kaydinizi yapmayacaktir.

NHS dis rahatsizliklarini kapsamaz yani dislerinizle ilgili bir problem varsa Turkiyeden gelmeden halletmeye bakin.

Olaki burda rahatsizlandiniz GP ye kaydiniz yok ve 12 aydan daha az sure ile ingilteredeyseniz cozum ozel hastanelere veya devlet hastanelerine giderek parali muayene olmak.

Hatirlatma: Acil vakalar : Trafik kazasi , K. krizi, tramva v.s gibi olum le sonuclanabilecek durumlarda Vize tipi ve/veya ay gibi durumlara bakilmaksizin saglik ve ilk yardim hizmetlerinden yararlanabiliyorsunuz.
erenozmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.03.2006   #3
JUST A MATTER OF FACT
Çaylak Üye

Yazılar: 6
ya ben 22 haftalığına dil okuluna gelicem bana söylenene göre, okula ödediğim para sağlık sigortasınıda kapsıyormuş dediler acaba doğrumu ne dersiniz? bu arada kalacağım yer ramsgate churchillhouse diye bir dil okulu...
JUST A MATTER OF FACT isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.03.2006   #4
Mr. Brown
Site Bişeysi

Mr. Brown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Yazılar: 159
JUST A MATTER OF FACT

NHS kapsamında olmadığın kesin. Churchill House'un gönderdiği kabul belgesinde ve faturada eğer özel sağlık sigortası kapsamında olduğun yazmıyorsa hiçbir sağlık güvencen yok demek bu. Okuldan gelen belgelerde belirtmişlerse sorun yok demektir, öğrenciler için yaptıkları özel sigortayı sana da yapmışlar demektir o.
Mr. Brown isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 04.12.2006   #5
Zynpddr
Çaylak Üye

Yazılar: 8
meraba ben ingiltereye au-pair olarak geliyorum 10 aralık ta.bnde nhs den yararlanabilirim değil mi?NHS neleri kapsıyor bu arada ilaçlarımı filanda ödüyor mu?
Zynpddr isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.09.2008   #6
erenozmen
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Au-pair olarak vizeniz varsa NHS kapsamındasınızdır. İlaç mevzusu biraz karmaşık. Gittiğiniz aile ile görüşerek sizin aile doktoruna kaydınızın yapılmasını isteyin (GP dir bunun adı). Bu işlemi yaptırdıktan sonra hastalandığınızda veya harhangi aksi giden bir durum olduğunda gidip GP nin sekreterinden randevu alıyorsunuz veya telfon la randevu alıyorsunuz. Doktorun size yazdığı reçetede olan ilaçlar eğer kapsam dahilindeyse ücretsiz olarak bir veya iki gün sonra GP ye sizin adınıza geliyor ve siz teslim alıyorsunuz. (Tabi her ilaç için değil bu). İlk baştada belirttiğim gibi, ingilterede ilaç mevzusu kulandığınız ilaç lada alakalı olarak değişkenlik göstermekte.

Bu arada mümkün olduğunca GP veya hastaneye gitmekten kaçının. Yani bu şu demek oluyor kendinizie iyi bakın. Ve Türkiyeden giderken yanınızda devamlı kıllandığınız ilaç ları mesela apranx veya vermidon gibi ağrı kesici ve hatta 1000 mg lik antibiotikler den edinin. Bu benim kişisel tavsiyem. Zorunlu değil. Ancak oda boğazınıs şiştiğinde sizine kimse ilgilenmeyecektir unutmayın.

GP ler daha iyi ve daha alakalıdır. Hastanede bir işiniz olursa genelde birisini bulamazsınız veya bulduğunuz doktor arkadaşımdan dediği gibi çinli veya hintlidir.

Denk gelirse Mısırlı bir doktor şanslısınız demektir. NHS filan hikye bence ingilterede ismine bakıpta etkilenmeyin veya ingiltere büyüsünün altında yatan hayallarinizi çok yükseklere taşımayın derim bu konuda. Zira sonra hayalleriniz kırılabilir.

1. dünya ülkesinde 9 saat açil serviste sadece önümdeki 7 kişiden sonra benim sıramın gelmesini bekledim. Ve bu arada kan tahlilim kayboldu. Yani yalnızca Türkiyede olmuyor böle şeyler.

Eminin çok daha kötü vakaları oralarda oluyordur. Zira kolu kesilmiş bir kadının acilde koluna tampon ypamak zorunda kaldım. Kan kaybından ölecekti kadın. En son yerleri silen sekreter teyzeye neden ilgilenen hiçbir doktor yok dediğimde azarlandığımı ve sıramı beklemem konusunda fırça yediğimi hatırlıyorum da. !!!

Kendinize dikkat edin derim bir kez daha .

Selamlar,
EREN
erenozmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.09.2008   #7
pinkpembe
Çaylak Üye

Yazılar: 9
Ben nhs gorevlisiyim. Recete ucreti (Prescription charges) £7.10 vede standard. Bazi ilaclari eczaneden (over the counter) alabilirsiniz (agri kesiciler, soguk alginligi gibi) ama penicilin gibi ilaclari doktorsuz alamazsiniz. Eger bu ulkede 3 yil kalmissaniz recetenin yazildigi gunden, o zaman nhs den yararlanmaya hakkiniz vardir. Medical okul ogrencisiyseniz ve nhs bursu aliyorsaniz yine nhs den yararlanmaya hakkiniz vardir sureye bakilmadan. Hastaneye gelen yabanci kisilerden pasaport sorulur kaldigi sureyi ispatlamasi icin. Tabi eger daha once nhs de tedavi gorduyseniz bilgileriniz bilgisayarda cikar.
pinkpembe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.10.2008   #8
heather
Üye

Yazılar: 89
gecen ilac yazdi doctor bana
7.10 odedim receteye
dogruymus demekki..
heather isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil