İngilizce ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngilizce »

Saçmalıyor muyum ?

Seçenekler Stil
Alt 20.02.2009   #1
yasins
Üye

Yazılar: 48
Saçmalıyor muyum ?

Pre-İntermediate seviyem var ve amacım IELTS'e girmek...

İstanbuldayım...
Bir okul var Callan methoduyla ders ögretiyor.Haftaiçi-hergün 2 saat..Adv.seviyesine ulaşmam gerek.2 ayda bir kur atlıyorlar yani 6 ay sonra adv.olucam ?

Diger kurs normal bir kurs.Haftaiçi-hergün 3 saat kurs görücem.5 tane yabancı hocası varmış ve intermediate seviyesinden sonra yabancı hocalar giriyormuş derslere.3 ayda bir kur atlıyorlar yani 9 ayda adv.olucam...

Sorum şu; Callan metodu ile 6 ayda advenced seviyesine kadar gelinebilinir mi ?ve sizce hangi kursa gitmeliyim? :

Konu yasins tarafından (20.02.2009 Saat 16:54 ) değiştirilmiştir.
yasins isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2009   #2
Bourka
Üye

Yazılar: 58
Alıntı:
yasins´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

İstanbuldayım...
Bir okul var Callan methoduyla ders ögretiyor.Haftaiçi-hergün 2 saat..Adv.seviyesine ulaşmam gerek.2 ayda bir kur atlıyorlar yani 6 ay sonra adv.olucam ?

Diger kurs normal bir kurs.Haftaiçi-hergün 3 saat kurs görücem.5 tane yabancı hocası varmış ve intermediate seviyesinden sonra yabancı hocalar giriyormuş derslere.3 ayda bir kur atlıyorlar yani 9 ayda adv.olucam...

Sorum şu; Callan metodu ile 6 ayda advenced seviyesine kadar gelinebilinir mi ?ve sizce hangi kursa gitmeliyim? :
benim de okuduğum ve duyduğum kadarıyla callan metodu kullanan okullarda başarı oranının % 95 olduğu söyleniyor. normal kurslardan farkı ise gramer bilgisi verilmiyor. ev ödevi, ek çalışma gibi aktivitelerde yok . bence tek eksiği gramer konusu .. bildiğim kadarıyla IELTS soru tipleri belli olan , çok iyi ingilizce bilmektense , sınav formatına iyi bilmek ve formata hakim olmakla yüksek puan alınabilen bir sınav..
gramere çokta ihtiyacım yok temelim sağlam diyorsan deneyebilirsin .. ama sonuç iyi olmazsa hem vakit hem de nakit kaybettirebilir.. bu metodu uygulayan kursların sitelerinde yazan süper harika vb.. gibi yorumlar genelde üst düzey yöneticilik yapan iş hayatından insanlara ait .. onlarında zaten kursa başlamadan önceki inglizceleri intermediate tir diye düşünüyorum ..
Bourka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2009   #3
Mete_
Üye

Yazılar: 82
Advanced kelimesinin karsiligi aslinda gorecelidir. Turkiyede evet 6-8 aylik bir kursada advanced olabilirsin ama hangi dallarda?

Writing, Reading, Grammar ...

Speaking, Listening kismi ise pratikten otesine bakar. Hayat seklin seni advanced yapar, bu yuzden bir cok insan yabanci ulkelerde kurs ariyor.

Simdi ingilizceyi sadece CV`nde gozuksun, bircok yerde kolaylik saglasin icin istiyorsan evet o kurs seni advanced yapar. Ama ilerde isinin onemli bir parcasi ingilizce olucaksa o kurs yetersiz kalir. Zaten is verenler artik yabanci ulkelerde deneyim istiyor. (OKul, Kurs, Is ...)

Umarim yardimi olur soylediklerimin.
Mete_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.02.2009   #4
yasins
Üye

Yazılar: 48
Cevaplar için çok teşekkürler...

Valla yazdıgım gibi bir amacım var.
Pre-İntermediate seviyemle advenced'a ulaşıp + IELTS'e çalışıp=Sınavdan iyi skor almak...
Ama işte kahretsin arada kaldım ya ! Seçim yapamıyorum bir türlü !!!
Callan kursu evime yakın.Diger kursta anadolu yakasında...
yasins isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2009   #5
ercman
Üye

Yazılar: 78
İngiltere Callan dayım. bu okul sana bir sınav kazandırmaz bence eğer gramerin iyi değilse. Sadece konuşma ve dinleme üzerine. bir konuyu 4-5 defa tekrarlıyorsun zaten bu metodun da esprisi buymuş.
ercman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.02.2009   #6
Mete_
Üye

Yazılar: 82
Alıntı:
Cevaplar için çok teşekkürler...

Valla yazdıgım gibi bir amacım var.
Pre-İntermediate seviyemle advenced'a ulaşıp + IELTS'e çalışıp=Sınavdan iyi skor almak...
Ama işte kahretsin arada kaldım ya ! Seçim yapamıyorum bir türlü !!!
Callan kursu evime yakın.Diger kursta anadolu yakasında...
IELTS diyorsun, ben 2 yil once ieltse girdim... O zmn ingilizcen cok kotuydu kursa dahi gitmedim, ILETS kitaplari var sana sinav yapisini anlatiyor, %80 benzer sinavlar benzer sorular barindiriyor icinde sen dusun, o zamanlar iletsden 6 almistim. Tabi kitabin yardimci olamadigi tek dal konusma...

Ama kursa git pek kafana takma kursu, kurs birkac sey disinda lagaluga... Sen saglam IELTS kitaplari edin cok yardimi olur.
Mete_ isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2009   #7
Esentepe
Çaylak Üye

Yazılar: 2
ingiltere seviyesine gore upper-intermediate v ustleri icin ielts oneriliyor bende zaten bu seviyede almistim... TR de ne bilemem,, gecenlerede advanced oldugunu soylyen bi arkadasim geldi bir aylik icin ama malesef dogru duzgun cumle kuramiyordu!!!

ielts ozel calisma isteyen bi alan kesinlikle kursuna gidin.. bu sinav gercek inglizceyi test eden bir sinav yani bizim su KPDS mi ne onun gibi sadece gramer ve reading i test etmiyor...
Esentepe isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.07.2010   #8
murat959
Kıdemli Üye

Yazılar: 126
Alıntı:

İstanbuldayım...

birbirimizi ağırlarken bir işe yarayabilir ama ingilterede oldukça sıkıntı duyarsın
murat959 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2010   #9
tuondios
Çaylak Üye

Yazılar: 25
Alıntı:
murat959´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
birbirimizi ağırlarken bir işe yarayabilir ama ingilterede oldukça sıkıntı duyarsın
murat ya bide konuyu açanın mesaj yazdığı tarihe bakıp öle cevap yazsan
tuondios isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2010   #10
murat959
Kıdemli Üye

Yazılar: 126
Alıntı:
tuondios´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
murat ya bide konuyu açanın mesaj yazdığı tarihe bakıp öle cevap yazsan
haklısın gözden kaçmış
murat959 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler