arkadaşlar herkese meraba bende ingiliz konsolosluğu tarafından mağdur edildim ben ingiltereye öğrenci vizesine başvurdum1 ay önce ve red yedim gerekçe hiç ingilizce bilmiyormuşum beni aradılar ve ben soruların 100/80 nini yanıtladım ne yapabilirim sertifikama güya parayla almışım kursa gitmemişim yardım bekliyorum
üniversite öğrencisiysen, hazırlık falan geçtiysen ona dair transkript verebilirsin, ya da üds, kpds falan geçmişin varsa, onlara dair evrak koy. sanırm uzun döneme başvurdun çünkü ben daha yeni aldım vizeyi, sadece laf olsun diye üds belgemi koydum.
sanırım ağustos ortasından itibaren yeni uygulama gelecekmiş uzun dönem gidenlere, toefl ile up int olduğunu belgelemeyenlere vize verilmeyecekmiş.
bununla ilgili bi şey olabilir.
arkadaşlar herkese meraba bende ingiliz konsolosluğu tarafından mağdur edildim ben ingiltereye öğrenci vizesine başvurdum1 ay önce ve red yedim gerekçe hiç ingilizce bilmiyormuşum beni aradılar ve ben soruların 100/80 nini yanıtladım ne yapabilirim sertifikama güya parayla almışım kursa gitmemişim yardım bekliyorum
Söylediğine uzun dönem öğrenci vizesine başvurdun. Uzun dönem öğrenci vizelerinde belli bir ingilizce seviyesi istiyorlar bu da upper-int. olmalı en düşük hata upper-int. olsa bir seviyen sorun çıkabiliyor.
Sana itiraz hakkı verdilerse istersen itiraz et ama uzun sürebiliyor sonuçlanması ya da kısa dönem öğrenci vizesine başvur 6 ay senin için yeterliyse, tekrar evrak hazırlarken de gittiğin kursla konuş sertifikanın doğru olduğunu gösteren bir yazı yazsınlar, hatta kursa gittiğin süresin doğruluğunu kabıtlayan bir yazıda verebiliyorlarsa onuda al.
Benim kuzenimin banka hesabıyla ilgili bir sorun olmuştu, hesap cüzdanında para çekilmiş diye gözüküyordu bunun doğru olmadığını yanlış yazıldığını kanıtlamak için bankanın müdürü ve orada çalışanların kimliklerinin fotokopisinden tut imzaları, hangi bölümde çalıştıkları ve paranın çekilmediğini kanıtlayıcı yazılarını almıştı. Sonuç ise olumlu oldu.
teşekkürler arkadaşlar ben lise mezunuyum bide orda akrabam var diyemi böyle yaptılar ve 7 aylık başvurdum ağustostaki yasa bize vurucakmı ne yapabilirim