Merhaba arkadaşlar ben şubat 11 de Bournemouth şehrinde SNT International College de ingilizce eğitimi almak için vize başvurusu yaptım yaklaşık 11 gun bekledikten sonra vizeniz büroya ulaşmıştır teslim alabilirsiniz mesajını gördüm ve heyecanla vize başvuru merkezinin yolunu tuttum herşey yolunda görünüyordu çünkü evraklarım eksiksiz ve özenli şekilde hazırlanmıştı. Fakat heyecanla açtığım pasaportumda red yazısını görünce şok oldum çünkü ortada mantıklı bir durum yoktu herhalde ben yanlış anladım diye düşünüp danışmadaki arkadaşlara sordum red almış olduğumu söylediler !!! Sebep olaraksa benim dosyamla alakası olmayan şeyleri bahane etmişler sanki benim dosyamı değilde bir başkasının dosyasını incelemiş gibi tutarsız bilgiler veriyorlardı ben okula 7 aylık başvuru yapmışken onlar 10 aylık başvuru yapmışım gibi görüyorlardı ortada çok büyük bir tutarsızlık var ve ben çok kararsızsım ailemin bankada yeterli parası olmadığını söylüyorlar ama sponsorum çalıştığım şirket olacak ve ben bunu belgelemiştim. Sizce başvurumun itiraz hakkınımı kullanmalıyım yoksa yeni bir başvurumu yapmalıyım tekrardan red alırım diye endişeleniyorum !
Peki ne kadar sürer itiraza cevap vermeleri bilgisi olan varmı
Ret cevabı aldıktan 28 gün içinde itiraz edebilirsin fakat ret cevabını veren kuruma tekrar itiraz etmek biraz mantıksız olur, ingilterede bir tanıdığın varsa senin adına dava açıp mahkemeye verebilirsin, ama oda uzun sürer 7-8 ay gibi. Daha sonra durumlar senin yanında olsa bile beklersin çünkü mahkemenin vize başvurusu yaptığın yere yazı göndermersi gerekir, ne zaman gelirse artık ona bi rakam bile yazamıyorum...
Kolay gelsin
Ret cevabı aldıktan 28 gün içinde itiraz edebilir fakat ret cevabı veren yere itiraz etmek biraz mantıksız geliyor, ingiltereden bir şekilde mahkemeye verirseniz sonuç belki olumlu olabilir, kolay gelsin
yaklaşık 1 aydır karın ağrısı gibi oldu koşuşturma işi hemen vazgeçmeyeceğim şansımı tekrardan deneyeceğim danışmanlık şirketim konsolosluğun yaptığının çok saçma birşey olduğunu söyledi resmen evrakalrını incelemeye üşenmişler dediler bende tekrar başvurumu yoksa itiraz hakkını kullanmayımı seçmeye karar veremedim... saol yorumun için
Ret cevabı aldıktan 28 gün içinde itiraz edebilir fakat ret cevabı veren yere itiraz etmek biraz mantıksız geliyor, ingiltereden bir şekilde mahkemeye verirseniz sonuç belki olumlu olabilir, kolay gelsin
yaklaşık 1 aydır karın ağrısı gibi oldu koşuşturma işi hemen vazgeçmeyeceğim şansımı tekrardan deneyeceğim danışmanlık şirketim konsolosluğun yaptığının çok saçma birşey olduğunu söyledi resmen evrakalrını incelemeye üşenmişler dediler bende tekrar başvurumu yoksa itiraz hakkını kullanmayımı seçmeye karar veremedim... saol yorumun için
Ben vizemi yeni aldım ve uzun süredir uğraşıyordum bu iş için, evrakların ne kadar doğru olsada iyi düzenlememiş olabilirsin, örneğin gruplandırma yapmadıysan birçok evrak gözden kaçıyor yada ingilizce olarak yazılmadıysan.
Yani şöyle, mali durumunu gösteren evrakları bir grup yaparsın, kişisel bilgilerinin evraklarını bir grup yaparsın, ingilizcesi yazılmayacak bir evrak ise üzerine bir blok not kağıt ekleyip ingilizce açıklama yaparsın. Bunları yapmadıysan evraklarının incelenmemesi normal.
Ben vizemi yeni aldım ve uzun süredir uğraşıyordum bu iş için, evrakların ne kadar doğru olsada iyi düzenlememiş olabilirsin, örneğin gruplandırma yapmadıysan birçok evrak gözden kaçıyor yada ingilizce olarak yazılmadıysan.
Yani şöyle, mali durumunu gösteren evrakları bir grup yaparsın, kişisel bilgilerinin evraklarını bir grup yaparsın, ingilizcesi yazılmayacak bir evrak ise üzerine bir blok not kağıt ekleyip ingilizce açıklama yaparsın. Bunları yapmadıysan evraklarının incelenmemesi normal.
galiba ben cevabımı aldım demek ki benim hatam buydu çünkü en son evrakları teslim ederken biraz karıştı tüm evraklarımın ingilizce çevirisi vardı herşey yerli yerindeydi fakat viza görevlisi bir kaç evrak sorunca bende sayfayı aradan çekip çıkarıp adama gösterdim sonra özensizce evrakların arasına tıkıştırdım galiba sorun bu oldu...
edit: birde blok not olayını bu sefer bende uygulayacağım...
2.edit: bu durumda deneyimsiz olan ben ve beni bu konuda uyarmayan danışmanlık şirketim...
bir kaç bir şey daha söyleyeceğim çünkü gerçekten çok doldum mağzur görün arkadaşlar red almamın en büyük sebeplerinden biride ingilizlerin burada göstermiş olduğu ırkçı ve umursamaz tavırdır bunu hepimiz biliyoruz ki bu adamlar bizi istemiyorlar ve etrafta uçuşan poundlar olarak görüyorlar... ohh bee
wormer kardeş sende faciasın benim gibi. istersen sen benim açtığım konulara bir göz at ve sende yeniden başvur... acentamın hatası yüzünden 1.5 ay bekledim RED aldım simdi yeniden başvurmak için SAĞLAM evraklar ile yeniden VBM yolu tutucam... itiraz etmek sorun oluyor 3-6-12 ay buluyor ve çoğu kişi önermiyor. fakat yinede sen bilirsin. bence yeniden başvur ve sağlam git.