Merhaba 18'inde ben de geliyorum Londra'ya ve Oyster hakkında bazı şeyleri anlamadım size sormak istiyorum.
Bu sayfaya göre Oyster kartımla 1 günde istediğim kadar tube'a binersem 6.70P'u geçmeyecek mi?
Yada otobüse 1 kere binersem 1Paund ama 1 günde max. 3.30 Paund mu çekilir kartımdan
Bir de peak ve off-peak olayını pek anlamadım. Haftaiçi gece 4.30 a.m - 9.30 a.m arasında daha pahalı ama diğer zamanlar daha mı ucuza geliyor biletler?
Baya okudum yazılanları ama bu yazdıklarımı tam anlayamadım. Yardım ederseniz sevinirim..
O dediğin fiyatlar,kartına günlük yükletmen durumunda geçerli. "pay as you go" yani belli bir para yüklersen o zaman biniş sayına göre kartından para kesilir.
Peak hours : Yoğun saatler (rush hour gibi)
Off-peak hours : Yoğun olmayan saatler
Merhaba 18'inde ben de geliyorum Londra'ya ve Oyster hakkında bazı şeyleri anlamadım size sormak istiyorum.
Bu sayfaya göre Oyster kartımla 1 günde istediğim kadar tube'a binersem 6.70P'u geçmeyecek mi?
Yada otobüse 1 kere binersem 1Paund ama 1 günde max. 3.30 Paund mu çekilir kartımdan
Bir de peak ve off-peak olayını pek anlamadım. Haftaiçi gece 4.30 a.m - 9.30 a.m arasında daha pahalı ama diğer zamanlar daha mı ucuza geliyor biletler?
Baya okudum yazılanları ama bu yazdıklarımı tam anlayamadım. Yardım ederseniz sevinirim..
Oyster Card soyle isliyor.
Eyerki kaldiginiz bolgenin gunluk fiyati diyelim £6.60 ise, Oyster kartiniza haftalik degilde 'pay as you go' seklinde diyelim £10 kredi yuklerseniz, o gun istediyiniz kadar otobus veya tube e binin £6.70 i gecmez.
FAKAT, o gun derken, eyerki saat 09:30am den sonra binerseniz bu fiyat gecerli. Bu saatten once binerseniz, normalde £6.70 ise, saniyorum £7.80 odemek durumunda kalirsiniz.
Bu peak saati aksam 16:30 dan sonrada gecerli olabilir orasindan pek emin degilim.
Diger birsey, eyer ogrenciyseniz ve kaldiginiz ev 3. bolgedeyse ayda £76 oderseniz hem sinirsiz tube lere binersiniz hemde butun belgelerdeki otobuslere, mesela zone 1- zone 6 arasi ve herhangi bir 'peak' veya'off-peak' sorunu yasamadan.
Türkçe bir döküman buldum tfl.gov.uk adresinde şöyle yazıyor:
Alıntı:
Yetişkinler için Günlük biletler ve Oyster günlük fiyat limiti
Günlük Seyahat Kartı, Bir Günlük Otobüs ve Tramvay Pasosu veya Günlük Grup Bileti
kullanarak bir gün boyunca dilediğiniz kadar seyahat edebilirsiniz.
Oyster günlük fiyat limiti, otobüs, metro (Tube), tramvay, DLR, London Overground
ve bazı National Rail hizmetlerinde kullandıkça ödeme yapmak için bir günde
ödeyeceğiniz en yüksek ücrettir.
Şimdi bu durumda ben belli bir para yüklersem kartıma ve sabah 10'dan akşam 10'a kadar zone 1 içinde 10 kere tube'a binsem ne kadar ödemiş olacağım.
Tamamdır Gladiator bende senin dediğin gibi düşünmüştüm. Ancak otobüs için 3.30 paund limit var ve tube ile birleştirilmiyor sanırım.
Öğrenci olarak geleceğim ama 4 haftalığına geleceğim için oyster öğrenci kartı almayı düşünmüyorum. Zaten öğrenci kartları fotoğraflı oluyormuş sanırım ve 2 haftada çıkıyormuş..
Konu ramses87 tarafından (07.01.2009 Saat 22:52 ) değiştirilmiştir.
2 aylık bir kursa kayıt oldum. Acaba bana okul Oyster cardı sağlar mı? yoksa kursun süresinin mi uzatmam lazım ki öğrenci oyster cardı alabiliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
3. zone 1. zone arası en ekonomik ve makul seyahat oyster kartla mı olur yoksa sadece otobüslerde kullanılan kartla mı? Ek olarak bu bölgereler arası aylık "oyster kartla şu kadar pound, otobüsle şu kadar pound ödersin " diye bilgi verirseniz çok sevinirim. Fiyatları 18 yaş üstü Öğrenci için soruyorum.
merhabalar
Ben şu an Londra'dayım.
Zone 6da kalıyorum.
Şu ana kadar bulduğum en iyi çözümleri size aktarayım.
Eğer sürekli otobüse binicekseniz en ideali yıllık bir kere para verip student oyster almak, çünkü student oysterınız olsa bile, haftalık ya da aylık yükleme yapmazsanız indirim olmuyor, normal pay as you go ücretine tabi oluyorsunuz, sitelerinde de çok fazla otobüs kullanmıyorsanız normal oyster kartı daha iyi bir seçenek diye yazıyor zaten.
Ben haftasonları Londra'ya gitmek için de 7.50 pounda day travelcard alıyorum, tren otobüs, metro istediğin her şeye biniyorsun.
Bunun daha ucuzu yok.
Çok uğraşırsanız belki bulursunuz, ama özellikle ilk zamanlar sürekli yanlış duraklarda inip geri dönmek, tekrar binemk zorunda kalıyorsunuz
Daytravelcard 7.5 poundun hakkını fazlasıyla veriyor yani
2 aylık bir kursa kayıt oldum. Acaba bana okul Oyster cardı sağlar mı? yoksa kursun süresinin mi uzatmam lazım ki öğrenci oyster cardı alabiliyim. Yardımcı olursanız sevinirim.
------------------------------
2 aylik bir kurs icin ogrenci oyster karti gondermiyorlar. Aylik bus - pass alabilirsiniz, ya da haftalik, ama zaten uzun sure kalmayi dusunmuyorsaniz, underground alin aylik-haftalik (zone 1-2-3) biraz daha pahali ama, en azindan gezmeyi planladiginiz haftalarda haftalik oyster alabilirsiniz. Otobus biraz uzun surebilir zone 1 - 3; lakin Istanbul gibi buyuk sehirden geliyorsaniz, bu otobus yolculuklari o kadar da uzun gelmeyebilir size
Bir diger alternatif de, zone 2-3 underground alirsiniz, zone 1'de de otobus kullanirsiniz, ya da tam tersi zone 1-2 underground alip, zone 3'e zone2'den otobusle gidersiniz. Undergorund alinca (haftalik-aylik) otobusleri de ucretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.
Fiyat karsilastirmasi icin web sitesini incelemenizi tavsiye ederim.