bu yaz 2,5-3 aylığına İngiltere'de dil okulu programına katılmayı düşünüyorum. Fakat beklentilerim ve hayalini kurduğum şehir konusunda yardıma ihtiyacım var.
Öncelikle şunu belirteyim ki, gece hayatı, deniz, eğlence gibi aktiviteler benim için ön planda olan unsurlar değil. Ekonomik giderler, eğitim, tarihi doku ve sosyal yaşamın optimize edildiği,aynı zamanda dünyanın kalbi olan bir ülkede bulunmanın farkındalığına vardığım bir şehir tarif ediyorum.
Söz gelimi, ders sonrası çıkıp bir yerlerde "multiculture islam" seminerine katılabileceğim, ya da bilmemne sergi salonunda x kişisinin fotoğraf sergisini gezebileceğim, akşamına güzel jazz müziği eşliğinde demlenebileceğim bir şehir. Örneklerde marjinallik olabilir, ama cosmopoliteyi barındıran bir şehiri tanımlayabilmek adına verilmiş örnekler bunlar.
Utopya Saka bir yana bu dediklerini eminim Londra' da bulabilirsin.Fakat Durham' de tarihi dokusu ve kulturel zenginlikleriyle senin tasvirine tam olarak olmasa da biraz uyuyor
Dedigin hersey hatta demediklerin bile Londra`yi isaret ediyor. Ingiltere`de bir cok sehir gezmis, uzun sure konaklamis biri olarak Londra`nin tadini baska hic bir yer vermiyor. Tabiki sen kisa bir donemligine geliyorsun. Hangi sehre gidersen git basta hos gelebilir, ama bir hayli uzun sure degisik yerlerde kalmis biri olarak Londra Ingiltere`nin kalbidir.
Dedigin hersey hatta demediklerin bile Londra`yi isaret ediyor. Ingiltere`de bir cok sehir gezmis, uzun sure konaklamis biri olarak Londra`nin tadini baska hic bir yer vermiyor. Tabiki sen kisa bir donemligine geliyorsun. Hangi sehre gidersen git basta hos gelebilir, ama bir hayli uzun sure degisik yerlerde kalmis biri olarak Londra Ingiltere`nin kalbidir.