au pair olarak bir sure devam edicem gbi gozukuyo,dil okuluna, koleje gidiyorum daha dogrusu,en yakini o oldugu icin,esolda L1i bitirdim,upper int.e denk geliyo sanrm,acikcasi okulun cok da faydasini gormedim gibi geliyo,grameri kendim de calisip ogreniyorum,konusmam desen okulda konusmuyoruz ki doru duzgun.okula gitmeyi pek istemiyorum ama bisey kaybetmis olurmuyum diye de dusunuyorum,L2 dan devam edicem buyuk olasilikla eger gidersem.hatta bi hoca okula gitmememi tavsiye etti,grameri iyi,senin konusmaya ihtiyacin var dedi,okula gitme gez dolas konus dedi ama surekli olmuyo iste.okulun gordugum en byuk faydasi arkadas saglamasi,e bircok arkadas edindim ama surekli bulusma imkani olmuyo.bir de au pairlign disinda calisma iznim yok ama duydugum ve gordgum kadariyla cogu kisi calisiyo,haftasonlari cafede fln calisip pratik yapmak istiyorum, buyuk bir risk olur mu sizce??olmadi charityde caliscam galiba,konusmaya ihtiyacim var ozetle
emell kesinlikle aynı durumdayız ben 6 aydır burdayım ve gelmeden öncede seviyem advance tı haziranda cambridge sertifikasını almaktan başka planım yok 2 yıllık vizem olmasına ragmen aupairlik dışında herşeyi yapabilirim legal or illegal umrumda değil kurallar.benim için zaman kaybı aupairlik şu durumda üstelik sheffielda yaşarken şimdi basingstoke taraflarında bir köyde yaşıyoruz korkunç eski yerimde birsürü arkadaşım vardı ve şehir merkezindeydim süperdi,şimdi tüm gün evde pinikleyip,yemek yıyıp(kilo aldım zaten çook) laptop başında geçiyoo,bide ders çalışıyorum,üstelik college bile yok benim seviyemde litercy kursıuna gidiyorum haftada birgün KORKUNÇ SIKICI.ben Türkiyedeyken çok daha haaraketli hayatım vardı hapishanede hissediyorum şimdi,bişiy yapmak lazım kesinlikle
merhaba bado,evet durumlarimiz benziyo,ben hazirana kadar au pair olarak devam etmeye karar verdim,cambridge advance i alip donmeyi planliyorum.buarada bikac kurs arastirdim,sertifika programi da diyebilirsin.10 haftalik fln kurslar var tabi ilgili oldugun konuya gore de degisebiliyo,benimki nisandan haziran sonuna kadar,londrada haftaici aksam veya cumartesi gidiyosun,au pairlikla birlikte yurutmus oluyosun.bunun disinda daha yogun mesela haftada 15 saatlik olan ve 6 9 ay surenler var ama bunlari yapmak au pairlikle mumkun olmaz buyuzden donup ogrenci vizesi alip gelmen gerekiyor,tek kisilik bi oda kiralayip bi de haftada 20 saatlik part time calisma hakkini kullanip bi is bulursan yurutebilirsin dye dusunuyorm.Bu benim onceki planimdi ama tekrar gelip gelmemekte kararsizim,vazgeciyorum galiba kararlarim cok hizli degisiyor burda,bole..
hadi ya bu hic iyi olmadi smdi,tam da bana gusel bi is cikmisti bidaha dusunmekte yarar var, nese buarada prost arkadasm saol ben yazali baya olmustu, cevap gelmeyince kendim ogrenmis oldum tecrube ederek,hem dorusunu yaziyim arkadaslari yaniltmis olmayalim. esolda
E1 beginner
E2 pre intermediate
E3 intermediate
L1 upper intermediate
L2 advanced
L3 de profeciency(akici konusma yogunluklu)
ben esolda L1i bitirdim ama memnun diildim smdi baska bi college de efl yani english as a foreign language de L2 yapiorum,cok da memnunum,CAE sinavina hazirliyo ve vocabulary ve speaking yogunluklu,esol ve efl tercih sansiniz varsa kesinlikle efl secin arkadaslar,umarm faydali olur bilgiler birilerine..
emell kesinlikle aynı durumdayız ben 6 aydır burdayım ve gelmeden öncede seviyem advance tı haziranda cambridge sertifikasını almaktan başka planım yok 2 yıllık vizem olmasına ragmen aupairlik dışında herşeyi yapabilirim legal or illegal umrumda değil kurallar.benim için zaman kaybı aupairlik şu durumda üstelik sheffielda yaşarken şimdi basingstoke taraflarında bir köyde yaşıyoruz korkunç eski yerimde birsürü arkadaşım vardı ve şehir merkezindeydim süperdi,şimdi tüm gün evde pinikleyip,yemek yıyıp(kilo aldım zaten çook) laptop başında geçiyoo,bide ders çalışıyorum,üstelik college bile yok benim seviyemde litercy kursıuna gidiyorum haftada birgün KORKUNÇ SIKICI.ben Türkiyedeyken çok daha haaraketli hayatım vardı hapishanede hissediyorum şimdi,bişiy yapmak lazım kesinlikle
arkadaslar bende basıngstoke tayım bana bırı yol gostersın lutfen yenı geldım burası bıraz sıkıcı ve kurs ocakta baslıyormus sımdı 1,5 ay beklıcem mecbur ..