Havadan - Sudan Yukarıdaki kategorilerin hiçbiri uymadı mı? Buraya alalım...

Seçenekler Stil
Alt 14.09.2009   #1
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Yazılar: 208
Okul ücretleri

Sizlere bir sorum olacak. Eğer bir kişi İngilterede bir firma da çalışıyorsa ve bu iş süreli ise yani 5yıl gibi. O zamanda okul ücretleri (master) bu kadar yüksek mi? İlk geldiği yıl değilde belli bir süre sonra bu ücretlerden belli bir süre sonra iş akdide uzatılmış ise bu ücretten belli bir indirim söz konusumu?Bilen yanıtlarsa şimdiden teşekkür ederim.
emine turhanoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.09.2009   #2
Filanguage
Kıdemli Üye

Yazılar: 483
Alıntı:
emine turhanoglu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Sizlere bir sorum olacak. Eğer bir kişi İngilterede bir firma da çalışıyorsa ve bu iş süreli ise yani 5yıl gibi. O zamanda okul ücretleri (master) bu kadar yüksek mi? İlk geldiği yıl değilde belli bir süre sonra bu ücretlerden belli bir süre sonra iş akdide uzatılmış ise bu ücretten belli bir indirim söz konusumu?Bilen yanıtlarsa şimdiden teşekkür ederim.
demek istedigin kontratli bir ise girsen - ! okul ucretleri EU vatandaslarina ve Uk vatandaslarina uygun; - kalanlar internationl student grubuna giriyor fiyatlara yuksek ihtimal ayni oluyor yani degisiklik gostermiyor ! vatandas olana kadar - fakat matilda gecenlerde bir yazisinda bayagi bir ayrintili deginmisti bu konuya sanirim ! onunda sartlari falan vardir buyuk olasilikla ! onun disinda abla birde! bir abi soylemisti! heryerde pazarlik vardir,discount talep edersin vermezlerse baska bir okul denerrsin demisti - genelde %5 -7 oraninda discount hemen hemen hepsi yapiyor duruma gore ! fakat birazdaha baskin cikilmaya calisilirsa heralde %10 discount alinabilir paranin odemeside onemli tabi yani nasil odediginlede ilgileniyorlar nakit mi ! taksiztlimi ! + birde senin bir yazinda abla okul ucretleriyle ilgili bir konuya deginmistin sanirim ( yanlis hatirlamiyorsam mba fiyatlarini 15000 pound dan 30000 pounda kadar mi ne yazmissin - bence cok abarti bir para abla 12000/17000 arasi oldugunu duydum fakat daha ustunu o kadar arastirmama ragmen duymadim ! neyse belkide ben yanlis biliyorum !

Konu Filanguage tarafından (14.09.2009 Saat 17:00 ) değiştirilmiştir.
Filanguage isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.09.2009   #3
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Merhaba Filanguage

Benim bahsettiğim okul bildiğim kadarıyla dünya da ekonomi alanında ilk sıralarda. Biz okul sorumlusuyla burda (dil fuarında) görüştük bize verdiği fiyat 16bin paund idi. Ama ben burada bilinen bu sitedede etkin bir firmaya sordum.Onların verdiği fiyat birden katlanarak 25/30bin oldu.Anormal artış yani.İş fiyata kaldımı öğrenilir sorun her iki fiyatında ülkemizdeki gelirlere göre çok olması.Bu nedenle araştırıyorum.Sanırım iş için kızıma imkan var: Yani sanırım burdaki şirketinin iş yaptığı ingiliz firma iyi ruscasıda olduğu için İng. ve o okula gitmesini konusunda ısrarlı .Okul London School of Business,Oxford,Cambridge gibi.Yani İngilteredeki ilk üçte.Tabii daha uygun fiyat var. Ama bizim seçtiğimiz okul belli. Yani master olsun demiyoruz sadece.
Alt 14.09.2009   #4
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
fiyatlar öyle her kişinin kendi kafasına göre diyebileceği bişey değildir.bence size dedikleri fiyatı burdan bakarak demişlerdir. umarım yardımcı olabilmişimdir.

http://www.lse.ac.uk/collections/tab...es/2009-10.htm

Alıntı:
Benim bahsettiğim okul bildiğim kadarıyla dünya da ekonomi alanında ilk sıralarda. Biz okul sorumlusuyla burda (dil fuarında) görüştük bize verdiği fiyat 16bin paund idi. Ama ben burada bilinen bu sitedede etkin bir firmaya sordum.Onların verdiği fiyat birden katlanarak 25/30bin oldu.Anormal artış yani.İş fiyata kaldımı öğrenilir sorun her iki fiyatında ülkemizdeki gelirlere göre çok olması.Bu nedenle araştırıyorum.Sanırım iş için kızıma imkan var: Yani sanırım burdaki şirketinin iş yaptığı ingiliz firma iyi ruscasıda olduğu için İng. ve o okula gitmesini konusunda ısrarlı .Okul London School of Business,Oxford,Cambridge gibi.Yani İngilteredeki ilk üçte.Tabii daha uygun fiyat var. Ama bizim seçtiğimiz okul belli. Yani master olsun demiyoruz sadece.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.09.2009   #5
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Sayın Adam Simith

Soruma yanıt verdiğiniz için tş. ederim. Ama keşke konuyu açtığımda sorduğum tüm konularda aydınlatsaydınız: Eminim bir liste fiyatı var: Ama sonuçta dil eğitimi İngilterenin gelir kaynağı olduğu gibi acentalarında ticaret yaptığı gerçek: Ticarette sonuçta kazanç üzerine döner: Tabii ki insanlar emek verdiklerinde para kazanacaklar. Ama liste fiyatlarında da acentanın kazandırdığı orana göre para kazanacağı ve listeden o oranda iskonta aldığını da bir çok kişi bilir: Yani öğrenci sayısı arttıkca listedeki komisyon ücreti artar:Acentanın ayrıca free öğrenci sayısıda yükselir. Ben şunun da farkındayım gümüşte altında değerli madendir ama altına daima fazla öderiz: Bu yorumum hem seçtiğim okul için hem de acentalar için, iyi olup daha aktif çalışan daha çok kazanacaktır:Buna diyeceğim olmadığı için dikkat ederseniz acenta ile ilgili isimde vermedim,yazılarımda asla eleştiri ile ilgili değil.Şimdi baştaki soruma asıl konuya dönersek bir kişi İngye bir İng firma aracılıyla çalışmaya gittiğinde Av: vatandaşı veya İng vatandaşı gibi indirimlerden yararlanmak için hangi hk: hangi sürelerde alması gerekir.(Herkes vatandaş olmak istemiyebilir:Sadece oturum düşünebilir.)Detaylı açıklarsanız benim gibi başkalarıda yararlanabilir:Açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
Alt 14.09.2009   #6
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Dr.adam smith

Verdiğiniz lingteki fiyatları inceledim.Yaklaşık olarak okul temsilcisinin fiyatında biraz yukarda,temsilci bize kendi indiriminden yararlandıracağım gibi bir ifade kullandı.Belki fark ordandır. Demek ki acenta görevlisi uçmuş.Yine de kafama takılan zaman zaman formda Av vatandaşı olmadığımız için listenin 3le çarpılması gibi ifadelere rastlıyorum.Bu ne kadar gerçek öyle ise 3le çarpımıda acentayıda geçiyor? Önceki iletideki sorularımıda yanıtlarsanız sevinirim.Saygılar.
Alt 15.09.2009   #7
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
benim anlamadığım konu şu. birincisi bu okulun türkiye'de temsilcisi yok. yani nasıl olurda size fiyatı yüksek diyebilirler yani istesede siz firmaya ödeme yapmazsınız okula ödeme yaparsınız. bir diğer konuda şu ki bu okul dil okulu değil ki yüksek fiyatlı bir okul desinler ordan komisyon olarak daha fazla para alsınlar. bir başka detayda sizin kızının hangi bölümü okumak istiyorsa onun karşısında fiyatıda benim gönderdiğim linkte açık açık yazıyor. bence siz karıştırıyorsunuz. Ayrıca okul kendi sitesinde her şeyi detaylıca belirtmiş home students ve eu citizens ayrıca overseas vatandaşları için fiyat detaylarını. ayrıca okulun kişiye özel bir indirimi pek söz konusu olmaz sadece burs başvurusu yapılabilir. onun içinde öğrenciyi okulun koşulluda olsa kabul etmesi gerekir çünkü bir kişinin okuldan burs isteyebilmesi için önce öğrenci numarasının olması gerekir.

acentanın free öğrenci sayısındanda hiç bir şey anlamadım. ayrıca ben doktor da değilim. indirim konusuna gelince bu oturumla ilgili orası çok detaylı bir konu bunun türk ve isviçre vatandaşlarına özel bir durumu var. bu durumda şurdan geliyor bu iki ülke AET nin içinde fakat AB üyesi değil bundan dolayı bazı kişilere özel yani öyle her kişiye değil.

bir diğer detayda şu madem kızınızın ingilizcesi çok iyi kendi araştırsaya yani bu konularda ingilizceniz yoksa çok zorlanırsınız.

Alıntı:
Soruma yanıt verdiğiniz için tş. ederim. Ama keşke konuyu açtığımda sorduğum tüm konularda aydınlatsaydınız: Eminim bir liste fiyatı var: Ama sonuçta dil eğitimi İngilterenin gelir kaynağı olduğu gibi acentalarında ticaret yaptığı gerçek: Ticarette sonuçta kazanç üzerine döner: Tabii ki insanlar emek verdiklerinde para kazanacaklar. Ama liste fiyatlarında da acentanın kazandırdığı orana göre para kazanacağı ve listeden o oranda iskonta aldığını da bir çok kişi bilir: Yani öğrenci sayısı arttıkca listedeki komisyon ücreti artar:Acentanın ayrıca free öğrenci sayısıda yükselir. Ben şunun da farkındayım gümüşte altında değerli madendir ama altına daima fazla öderiz: Bu yorumum hem seçtiğim okul için hem de acentalar için, iyi olup daha aktif çalışan daha çok kazanacaktır:Buna diyeceğim olmadığı için dikkat ederseniz acenta ile ilgili isimde vermedim,yazılarımda asla eleştiri ile ilgili değil.Şimdi baştaki soruma asıl konuya dönersek bir kişi İngye bir İng firma aracılıyla çalışmaya gittiğinde Av: vatandaşı veya İng vatandaşı gibi indirimlerden yararlanmak için hangi hk: hangi sürelerde alması gerekir.(Herkes vatandaş olmak istemiyebilir:Sadece oturum düşünebilir.)Detaylı açıklarsanız benim gibi başkalarıda yararlanabilir:Açıklamalarınız için şimdiden teşekkür ederim.Saygılar.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.09.2009   #8
emine turhanoglu
Kıdemli Üye

Sayın Adam Smith

Merhaba öncelikle size zaten doktor demek istemedim.(Dear)sayın olarak kullanmak istedim onun kısaltıması olarak kullandım. Yanlış anladınız.İkincisi kimse bana fiat yüksek demedi. Fiat neyse onu söyledilr. Dikkatli okursanız okul temsicisi 16 bin burdaki acentanın biri ise 25/30 bin arası dedi. İsterseniz bir sonraki yazım da acenta ve görevlisinin adını yazayım form kurallarına uygunsa? Yüksek olduğunu ben belirtim.Üçüncü olarakda ben Türkiyede bu okulun temsilcisi var demedim.Dil fuarında gelmişti o zaman görüştüğümüzü belirtim.Bildiğinizi sanıyoum her yıl Türkiye de okullarını tanıtmak için yılbaşına yakın zamanlarda Taksim civarında bazen fuar alanlarında bazen büyük otellerde tanıtım yapıyorlar.Bir diğeri Free öğrenciyi siz bilmeyebilirsiniz ama acenta sahibleri bilir.Aynı uçak bileti alınırken firmaya sağlanan kontejyan gibi. Bende biliyorum bunu burda tartışmak anlamsız.Son olarak ta kızımın ingilizcesi evet iyi hem anadolu lisesi mezunu 5inci sınıftan sonra girenlerden ve babasıda anadolu lisesi ingilizce öğretmeni bu nedenle hazılık sınıfında okurken herakşamda en az 5 saat babasıyla ders çalıştı.Yabancı dil sorunu yok hem lise hem üni değişim programlarına katıldı ve dönem dahi kaybetmeden okul bitti. Neden kendi araştırmıyor çünkü işi yoğun ihracat elamanı İtalya fuarından yeni döndü . Sabah 9 akşam 5 çalışmıyor.Ben mümkün olduğunca yardım ediyorum. Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Yordum sizi Saygılar.

Seçenekler
Stil