okul londrada dır. british council üyesidir. fiyatları diğer üye okulların çoğuna göre düşüktür. ilk bu yüzden tercih edilir. türkler yoğunluktadır okulda. ingiltere ye ilk defa gidiyorsan kesinlikle tavsiye etmem.
Ben de ingiltere londra da dil egitimi almaya karar verenlerdenim. Mart nisan gibi gitmeyi dusunuyorum,tabi vize cikarsa 2 okul arasinda kaldim, malvern house ve king street college. malvern house u tavsiye etmemissiniz acaba turk ogrencilerinin cok olmasindan dolayi mi yoksa egitiminin kalitesinden dolayi mi onu merak ettim. King street e de arkadaslarim gitmisler bikac sene once ve bana onlar tavsiye etti,acaba simdiki durumu nedir bu konuda bilgisi olan var mi?
Yardimci olacaklara simdiden tesekkur ederim...
benim demek istediğim şuydu. eğer ilk defa dil eğitimine gideceksen uk ye. londra dışında yabancıların daha az olduğu yerlerde olması senin için daha iyidir. yani ne yaparsın? daha çok ingilizce pratik yaparsın. daha çok hane halkını görürsün adetlerini tecrübe edersin. ufak yerlerde insanlar birbirlerine daha çok güvenir.
ama mesela londra da türk çoktur. onlarla tanışma ve konuşma ihtiyacı duyarsın. o yüzden gelişimin biraz daha uzun süre alabilr. yok daha önce gelmişsen bir birikiminde varsa kafana göre takıl.
king street college ile malverni karşılaştırırsak fiyatları kafa kafaya. ama mesela sadece dil istiyosan king olabilir. yok üniversite hazırlık ya da abe kursları(işletme ile alakalı) malvern bunları veriyor. barınma(accomodation) maliyeti olarak da king street daha uygun mesela malverne göre.
şu an ki durumunu bilmiyorum ama. bu şekilde fayda-maliyet analizini yaparak karar verebilirsin.
bilgi icin tesekkurler.. ingiltereye yada sole soliim,dil ogrenmeye ilk kez cikicam. ama benim londrayi tercih etmemin nedenleri orda bana yardimci olacak kisinin cok olmasi,en hesapli okulların orda olmasi ve is imkanlarinin ingilterenin kucuk yerlerine gore daha kapsamli olmasi.
bunlar dediginiz gibi mesela brighton yada bournemouth ta da olsaydi hic suphe etmezdim..
Malvern House ve Oxford House College gidilecek okullar değil. Akıl karı iş değil.
hayır bu kadar kişi bunu söylüyorsa var demek ki bir doğruluk payı. Okul bir yana ayarladıkları konaklama ücretinide hesaplarsak Malvern ucuz da değil aslında. Bir şekilde aynı parayı kötü eğitim için alıyorlar.
arkadaşlar ben de au-pair olarak gitmeyi düşünüyorum ve birkaç okul araştırdım netten ltc college hakkında bilgisi olan varsa ve bana yazarsa sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Callan School of English diyorum. BU okul hakkında bilgisi olan var mı? Richmond da accomondation ayarladım. Richmon hakkında da bilgi verirseninz çok sevirim. Tesekkurler....
Karl Popper'in, Viyana Cevresi ile girdigi bilimsel bilginin niteligi tartismalarini hatirlatti bana tarziniz. kendi icinde kapali sistemler, gelebilecek her soruya sistem icinde tutarli bir cevap bulurlar ve boylece bilimsel olmaktan uzaklasirlar der Popper. daha once verdiginiz internet sitesi de bu mantikla hazirlanmis.
"Callan School, British Council onayina ihtiyac duymaz, cunku sistemi farkli." demissiniz mesela. British Council'in bulundugu konumdaki agirligini bilmeyen biri icin yeterli bi aciklama.
"Bu metodu ogretmenler de pek kabul etmez, cunku ogretmenlik egitimi almamis biri de bu yontemle dil ogretebilir" gibi bir cumle okudum sitenizde. cok akillica bence. uzman ya da otorite sayilabilecek bir mercii daha bertaraf edilmis sayilir. dunyanin her yerinde ogretme anlayisinin Turkiye'deki ile ayni oldugunu dusunen biri icin bu da yeterli bir aciklama. ama coklu zeka kuramindan, ogrenci merkezli ogretme tekniklerinden haberdar olanlar icin konunun ogretmenin otorite kurma ve merkezde olma komplekslerine indirgenmesi bence en iyi tabirle biraz sig kalmis.
Ben size gelisim ve ogrenme psikolojisi, ogrenme surecleri ve yetiskin psikolojisi uzerine okumanizi oneririm. yontemin cuvalladigi nokta su ki; cocuklarin gosterdigi ogrenme davranislariyla yetiskinlerin gosterdigi ogrenme davranisi birbirinden cok farklidir. cocuklar taklit ve model alma ile ogrenirler. bu bilincli degil, kendiliginden ogrenmedir bu. annenizin nasil dil ogretilecegini bilmeden size turkce ogretebilmesi bundandir. hic bir ogretmen de bunu kompleks meselesi yapmaz. yas ilerledikce ogrenme sureclerinin icine bilinc de dahil olur. boylece yetiskinler bazi seyleri daha kolay ogrenirken, bazi konulari ogrenmekte zorlanirlar. dil ogrenimi gibi. bu kadar yontem, bilgi, birikim ve teknik de bu nedenle var zaten. hic kimse kendiliginden ogrenmeyi tamamen yadsimiyor, ama uygun tekniklerle desteklenmesi gerektigini lutfen unutmayalim. tam da bu nedenle kalkip o dilin konusuldugu ulkeye gidiyoruz zaten.
ben bir egitimciyim. ozellikle yetiskin egitiminde ogrenci merkezli egitimi savunan bir egitimciyim. tepkimi bir kompleks olarak degerlendirebilirsiniz isterseniz. ama bence siz yine de konu uzerine birazcik okuyun.
bir nokta daha... Callan School icin "en buyuk" derken buyuk-daha buyuk-en buyuk siralamasini hangi kriterlere gore yaptiniz?