selam arkadaşlar,
6 aylık aile ziyaret vizesi ile gelicem ingiltereye.heatrowdan nottinghama gitmenin en kolay yolu nedir?orda national express firması diye bir otobüs firması varmış.yerini kolaylıkla bulabilirmiyim.teşekkürler yardımlarınız için.
2.sorum havaalanı prosedürü ile ilgili ordaki görevlilere davet yazısını göstermem yeterli olurmu çünkü gözlerine kestirdiklerine soru soruyorlarmış.
zaten bir hafta kalıp geri döneceğim.biletim gidiş-dönüş bir problem çıkmayacağını sanıyorum ama yinede size sorayım dedim.
3.sorum oraya yiyecek götürebilirmiyim.gideceğim yere kuru gıda götürebilirmiyim.havaalanında sorun çıkarmı?
4.soru THY izin verilen kilonun üzerinde valiz götürürsem ne kadar para alırlar kilo başına
teşekkürler şimdiden..
selam arkadaşlar,
6 aylık aile ziyaret vizesi ile gelicem ingiltereye.heatrowdan nottinghama gitmenin en kolay yolu nedir?orda national express firması diye bir otobüs firması varmış.yerini kolaylıkla bulabilirmiyim.teşekkürler yardımlarınız için.
2.sorum havaalanı prosedürü ile ilgili ordaki görevlilere davet yazısını göstermem yeterli olurmu çünkü gözlerine kestirdiklerine soru soruyorlarmış.
zaten bir hafta kalıp geri döneceğim.biletim gidiş-dönüş bir problem çıkmayacağını sanıyorum ama yinede size sorayım dedim.
3.sorum oraya yiyecek götürebilirmiyim.gideceğim yere kuru gıda götürebilirmiyim.havaalanında sorun çıkarmı?
4.soru THY izin verilen kilonun üzerinde valiz götürürsem ne kadar para alırlar kilo başına
teşekkürler şimdiden..
National Express sitesinden bileti al.Ordan bileti alınca sana rezervasyon numarası vericekler,print out yada o numarayı kağıda yazsan yeterli. http://www.nationalexpress.com/ adresinden bakabilirsin.Victoria Coach Station'a gitmen lazım.Onun içinde metroyu kullanman lazım.All Zone Day Travel kart alıp gitmen lazım.Nasıl gideceğine http://www.tfl.gov.uk/ adresinden bakabilirsin.Eğer İngilizcen yeterliyse problem olmaz,çekinmeden sor(sakın ama sakın çekinme rahat ol,unutma burdaki herkes yabancılara alışık,kimse küfür eder gibi bakıp dön git işine bakışı atmaz,sen yeterki kibarca sor ),metro girişi nerden,nasıl gidebilrim filan diye,zaten metro girişlerinde tabelalar var,Victori Coach Station'u kime sorsan bilir,zaten mekan kendini belli ediyor,metro istasyonunada bayağı yakın.Ayrıca Otobüse binmeden önce ekranlara bak,otobüsün hangi perondan kalkıcaksa o kapıya yakın biryerde oturuver,Otobüsün şoförü yada ilgili kişisi bağırıyor,kapı etrafındakiler kalktığında sende gir sıraya
Biraz çılgın şoförleri vardır,küçük tuvaletin var ise otobüste rahatça işini görebilirsin,dışarda hiç tuvalet arama ,gerçi istasyonda 20 pence tuvalet var ama biraz pasaklıdır..
Diğer soruların cevabımı bilmiyorum malesef.
Yol Masrafı olarak Metro için Off Peak yani sabah 9'dan sonra binersen 6.70£ sanırım.National Express ile gitmek içinde yaklaşık 10£ vermen gerekiyor.
bu bileti oraya indiğimde alamazmıyım?rezervasyon yaptırmak şart mı?(otobüs biletini)
Vallahi hiç almadım öyle,hep internetten günündeen önce aldım,nekadar erken alırsan o kadar iyi,otobüsle gidiceğin gün bilet alırsan 2 katı olabilir.Sende haklısın ,kaçta gelicen,nerde beklicen gibi bi ton problemler var.