Arkdaşlar bir kaç notere sordum sorusturdum hepsi 50 tl üstü istio sayfa başı fakat resmi sitede soyle bişey buldum ;
2010 YILI NOTERLİK ÜCRET TARİFESİ
Çevirme ücreti :
Madde 4- 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun 103. maddesi hükmü uyarınca, noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 22.54-TL. çevirme ücreti alınır.
Bir dilden diğer dile veya bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların 10 veya daha az satırı içeren sayfalarından birinci fıkrada gösterilenin yarısı kadar ücret alınır.
sizin önerdiğiniz tercüme bürosu yada noter varmı?? istanbul için özellikle
genelde çok para isteniyor ama benim bildiğim tercüme büroları sayfa başı 25-30 tl para alıyor..önerebileceğim yok ama beyoğlunda konsolosluğun hemen yanında,istiklal caddesi tarafına bakan binada tercüme büroları var..fiyatlar hakkında bir bilgim yok ama gidip araştırabilirsin..bunun dışında eğer normal bir çeviri söz konusuysa ben sana elimden geldiğince yardımcı olabilirim.
Arkdaşlar bir kaç notere sordum sorusturdum hepsi 50 tl üstü istio sayfa başı fakat resmi sitede soyle bişey buldum ;
2010 YILI NOTERLİK ÜCRET TARİFESİ
Çevirme ücreti :
Madde 4- 1512 sayılı Noterlik Kanunu’nun 103. maddesi hükmü uyarınca, noter tarafından bir dilden diğer dile, bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların her sayfasından 22.54-TL. çevirme ücreti alınır.
Bir dilden diğer dile veya bir yazıdan diğer yazıya çevrilen veya çevirtilen kağıtların 10 veya daha az satırı içeren sayfalarından birinci fıkrada gösterilenin yarısı kadar ücret alınır.
sizin önerdiğiniz tercüme bürosu yada noter varmı?? istanbul için özellikle
ustad ben esimle turkiyede evlendim ve esimden nikah dairesi 3 belge istedi esim gonderdi bana bunlari ilk once cevirmenlik burosunda cevirttim sayfa basi 30 tl toplamda 90 tl cevirmenlik burosuna verdim sonra notere gectim tasdikletmek icin ve noterede 187 lira verdim anlicagin cok pahali yaw...
cevirmene sayfa bası 15 tl ye yapan cok yer var asıl para notere gidiyor
ben iyice bir arastırıp sorucam
bu sefer elime 2010 noter tarifesiyle gidicem sorucam
insanları soymaya hakları yok sonucta bu yasal bişey
ben gelişmeleri burdan paylaşırım
Bugün itibariyle tercümelerimi ve noter işlemlerimi halletmiş bulunuyorum
araştırdıklarım ve bulduklarım arasından en ucuz olanı sectim tabiki
tercüme sayfa başı 10 tl verdim
noterede sayfa başı 44 tl verdim
yani toplamda sayfa başı noter onaylı tercüme için 54 tl verdim
ya arkadaşlar çeviri için noter onayına gerek yok ki.neden noter lere para kaptıyorsunuz anlamıyorum.ingilizcesi sağlam birii bulun çevrenizden onlaa çevirdin.gerekli vize evrakları nın yazdığı sayfanın en başında bu yazıyor.çevirilerin noter onaylı olmasına gerek yoktur diye.ve bu konuda eminim.vize için gerekli evraklar dökümanını bulursanız daha maddelere geçmeden en üst kısım da yazar.yalandan notereri yemini tercümanları zengin etmeye gerek yok.