İngiltere'de dil okulu ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de dil okulu »

nihayet londradayım (eurocentres)

Seçenekler Stil
Alt 14.11.2008   #1
pia
Çaylak Üye

Yazılar: 28
nihayet londradayım (eurocentres)

evet nihayet londradayım!
öncelikle sorularıma büyük bir içtenlikle yanıt veren adminlere çok teşekür ederim. Bi iki hafta öncesine kadar benim de büyük bir heyecanla sorduğum soruların şimdi başkaları tarafından sorulduğunu görüyorum, ingiltereye gelmek isteyenlere naçizhane tavsiyem elbette bu güzel siteden faydalansınlar ama kimse unutmasın ki herkesin beklentisi, öğrenme yolu farklı. O yüzden kafalarını çok karıştırmasınlar bütçelerine uygun ve akıllarına en çok yatan okulu belirleyip işlemlere başlasınlar; yoksa birinin iyi dediğine diğeri kötü diyor. Elbette herkes iyi niyetli, beğenmediği yönlerini söylüyor ancak dediğim gibi bu şekilde işin içinden çıkmak zor o yüzden okul belirleyip, burda da en yüksek verimi almak için elinden geleni yapmak en iyisi.

Başlıktan da anlaşılacağı gibi ben eurocentres lee green şubesinde eğitim alıyorum ve bugun 3. haftamı doldurdum. Ben de buraya gelmeden önce haftalarca araştırdım ama sonra eurocentres'ın yarı akademik yılına kayıt yaptırmak bana daha mantıklı geldi.

Okul hakkında bilgi vermek gerekirse

1- dersler 9-1 arası ve seçeneğe göre öğleden sonra 2-4.30 arasında da ekstra öğlen sınıfı alabiliyorsunuz, ben alıyorum mesela.

2- sabah sınıfları 15 kişi, daha çok ya da daha az olduğunu görmedim. öğleden sonra sınfları 6-8 kişi kadar oluyor.

3- okulda benimle birlikte toplam 5 tane türk var, hepimiz farklı sınıflardayız.

4- öğrencileri kore, isviçre ve japon ağırlıklı. her sınıfta birden fazla koreli, japon ve isviçreli öğrenci var. bunu bir dezavantaj olarak görebilirsiniz belki bilmiyorum.

5- şimdi kış dönmeinde olduğumuzdan belki haftasonları falan etkinlik yapılmıyor. en fazla bi iki kez müze gezmeye gittik.

ben okulumdan memnunum. ufak eksikleri var dediğim gibi ama benim ingilizce öğrenmemi etkileyecek düzeyde olduğunu düşünmüyorum. diğer okullar hakkında hiçbir fikrim yok, belki karşılaştırma imkanım olsaydı eurocentres'ın eksiklerini daha iyi görürdüm. ancak fransız arkadaşım geçen yıl başka bi kursa gidip hiç verim alamadığını eurocentres'ın çok daha iyi olduğunu söyledi.
ben 9 ay boyunca londradayım, 6 ay boyunca da önce eurocentres'ta genel ingilizce, ardından london school of english'te hukuk ingilizcesi eğitimi alıcam.

ingiltereye gelmeden önceki araştırma döneminin ne kadar zor olduğunu iyi bilirim, o yüzden sorularınız varsa elimden geldiğince yardımcı olurum. ancak cevaplarım gecikebilir, haftaiçi çok yoğun oluyorum ancak en geç haftasonu cevaplayabilirim.
herkese kolay gelsin.

Konu pia tarafından (14.11.2008 Saat 18:17 ) değiştirilmiştir.
pia isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2008   #2
ozlm
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Bu yaz başlamayı düşündüğüm ve okul konusunda terettüt yaşadığım program seninkiyle aynı. Bende 6 ay genel ingilizce 3 ay hukuk ingilizcesi almayı düşünüyorum. Öncelikle sormak istediğim soru neden london school of english de genel ingilizce almayı düşünmedin ? Çünkü banada o okul tavsiye edildi ve ben programın tamamını oradan almayı planlıyordum ancak Londra konusunda biraz terettütlerim var. Herkes Londra ya gitme ingilizce öğrenemezsin diyor. Bilmiyorum senin açından durum nasıl. Birde kalma sorununu nasıl hallettin aile yanında mı kalıyorsun yoksa yurttamı ? Sorularımı cevaplarsan çok sevinirim
ozlm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2008   #3
pia
Çaylak Üye

tabii memnuniyetle
benim vizem 9 aylık çıktı. 6 ayı eurocentres'ta genel ingilizce ardından london school of english'te 1 aylık program alıcam, çünkü program süresi bu kadar, sonra 2 ay da naparım bilmiyorum artık.

neden london school of english dersen bu konuda çok çeşitli programları olduğunu gordum, bu kadar ayrıntılı programlar yapmaları da bu konuya önem verdiklerini gösteriyor diğer bir çok okul gibi hukuk ingilizcesi deyip geçmemişler.

benim alacağım programın adı "young lawyers" hem hukuk ingilizcesi hem de bi iki dava çalışması yapılacakmış, buranın ünlü mahkemesi old bailey'de dava izleme imkanımız olcakmış. bu okulda bi kaç tane daha hukuk programı var mesela yanlış hatırlamıyorsam "young commercial lawyers" programı var ki, ben asıl buna gitmek isterdim ama bütçemin çok üstündeydi.

genel ingilizceyi eurocentres'da aldım çünkü tam benim başlayacağım dönemde 6 aylık yarı akademik yılları başlıyordu ve normal altı aya göre fiyat olarak daha uygundu, o yüzden böyle olsun, hem de değişiklik olur sonradan dedim.

londrada öğrenemezsin görüşüne kesinlikle katılmıyorum. hatta 9 ay gibi uzun süre kalacaksan kesinlikle londra'da kalmalısın bence, 9 ay küçük bi şehirde çok sıkılırsın, bi iki aydan sonra bayar. ayrıca diğer şehirlere göre hangi faktörler londrada öğrenmeyi güçleştiriyor, inan sanmıyorum. benim naçizhane tavsiyem ben de dahil herkesin her dediğine kulak asma, çok zorlanırsın, aklına yattığı gibi davran.

benim konaklamam şansa oldu dayımın arkadaşları okula yakın bi yerde evi varmış. onların evinde oda kiraladım. gelmeden önce bi başkasının evinde yaşamaktan çok korkuyordum ama şimdi (allah bozmasın) rahatlıkla söyleyebilirim ki hiçbir sorunum yok. bu insanlar öğrenci almayı hazmetmiş insanlar, daha önce de bi çok bayan öğrencileri olmuş. tabii aile nasıl çıkar bilemem ama ben memnunum. yurtlar da çok çok iyi bir alternatif ama pahalı, maddi olarak karşılayabilirsen sanki yurt daha iyi.
Alt 15.11.2008   #4
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
verdiğin detaylı bilgiler için teşekkür ederiz. ancak benim size katılmadığım yerler var. Mesela hukuk ingilizcesi programı neden cambridge üniversitesi'nden alınmazki? Bu dünyanın en iyi hukuk ingilizcesi programı. Ayrıca tamam dil eğitimi için farklı şehirler düşünülebilir ama ben hukuk programı için öyle basit dil okulu taraftarı değilim açıkçası. Ayrıca siz şimdi diyeceksiniz ki 6 ay başka bir şehir 3 hafta başka bir şehir bu nasıl olacak? Bu konuda çok rahat çünkü ben bu programa gitmek istesem doğrudan cambridge üniversitesi'nin yurdunda kalırım, bütün dünyadan gelen hukuk öğrencileri, avukatlarla birlikte çok şey öğrenmiş olurum ve dünyanın her yerinden tanıdıklarım olmuş olur. Ayrıca dil eğitimi içinde cambridge bence çok güzel bir şehir öğrenciyi derse zorlayan bir havası var. İnsan parkta oturduğunda kitap okuyası, ders çalışası geliyor ayrıca şehrin büyük bir bölümüde öğrenci buda bence çok büyük bir avantaj.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.11.2008   #5
ozlm
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Pia verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Adam smith cambridge üniversitesinin dil eğitim programı olduğunu bilmiyordum. Kastetmek istediğin cambridge studio mu yoksa. Çünkü orada ki hukuk ingilizcesi programına çok güzel diyorlardı. İkinci olarak Cambridge in 200 bin civarı nüfusu varmış sanırım. İstanbul da yaşayan birisi için sanki biraz sıkıcı gelebilirmiş gibi. Cambridge tavsiye edebileceğin bir dil okulu var mı ayrıca ?
ozlm isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.11.2008   #6
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
Alıntı:
ozlm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Pia verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Adam smith cambridge üniversitesinin dil eğitim programı olduğunu bilmiyordum. Kastetmek istediğin cambridge studio mu yoksa. Çünkü orada ki hukuk ingilizcesi programına çok güzel diyorlardı. İkinci olarak Cambridge in 200 bin civarı nüfusu varmış sanırım. İstanbul da yaşayan birisi için sanki biraz sıkıcı gelebilirmiş gibi. Cambridge tavsiye edebileceğin bir dil okulu var mı ayrıca ?
yok benim demek istediğim studio cambridge değil Cambridge Law Studio yani doğruca Cambridge Üniversitesi'nin hukuk ingilizcesi programı 3 haftalık. Senin dediğin Studio Cambridge dil eğitimi için olabilecek iyi okullardan biridir.
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.11.2008   #7
burki8686
Kıdemli Üye

Yazılar: 412
Biliyorsunuz ki hukuk normları daha çok yerel özellikleri içinde barındırır.Ya siz kıta avrupasının hukukuyla anglosakson hukukukunun farklarını bilmiyorsunuz ya da Türkiye'de çalışmaya niyetiniz yok.İkincisi siz orada dava izleseniz ne karınız olacak?Harcadığınız parayı ve zamnı Dönüşte talafi edebilecek misiniz??Türkiye'de ki usul hukuku ile UK hukuk sisteminin usul hukuku benziyor mu??Hukuk ilmi ne yazıkki bir mühendislik bir mimarlık gibi dünyanın her bölgesinde aynı özellikleri taşıyan bir bilim dalı değil .Eğer işinize yarasın istiyorsanız İsviçre ya da en azından Almanya gibi Türkiye'nin özel hukuk sisteminin etkileşim yaşadığı ülkelerde yapın!İngilterenin ünlü mahkemelerinde dava aççağınızı öğreneceğinize Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde nasıl dava açılır onu öğrenirsiniz.Benim şahsi kanaatim bu yönde. Genede dökecek çok paranız varsa siz bilirsiniz
burki8686 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.11.2008   #8
burki8686
Kıdemli Üye

Yazılar: 412
Alıntı:
dumah´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Haklisin bu konuda... Ama arkadaslarin hangi ulkede bu isle ugrasacaklarini belirtmemisler. Belki UK dede olabilir. Ama bu meselegi geri TR de yapmayi dusunuyorsaniz bende arkadasa katiliyorum.
evet dumah ama vizeleri 1 yıllık bir süreye ilişkinn olduğuna göre muhtemelen istemeselerde geri dönmek zorundalar.Orada kalsalar bile bir baroya kaydolmalrı gerekior.En azından amerika için oyle mesela.Ben bir iki kelime bir iki hukuk terimi için onca para vermeyi boş buluyorum.Bu konuda insanlar çok yanılıyorlar.
burki8686 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.11.2008   #9
pia
Çaylak Üye

Alıntı:
burki8686´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Biliyorsunuz ki hukuk normları daha çok yerel özellikleri içinde barındırır.Ya siz kıta avrupasının hukukuyla anglosakson hukukukunun farklarını bilmiyorsunuz ya da Türkiye'de çalışmaya niyetiniz yok.İkincisi siz orada dava izleseniz ne karınız olacak?Harcadığınız parayı ve zamnı Dönüşte talafi edebilecek misiniz??Türkiye'de ki usul hukuku ile UK hukuk sisteminin usul hukuku benziyor mu??Hukuk ilmi ne yazıkki bir mühendislik bir mimarlık gibi dünyanın her bölgesinde aynı özellikleri taşıyan bir bilim dalı değil .Eğer işinize yarasın istiyorsanız İsviçre ya da en azından Almanya gibi Türkiye'nin özel hukuk sisteminin etkileşim yaşadığı ülkelerde yapın!İngilterenin ünlü mahkemelerinde dava aççağınızı öğreneceğinize Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde nasıl dava açılır onu öğrenirsiniz.Benim şahsi kanaatim bu yönde. Genede dökecek çok paranız varsa siz bilirsiniz
Öyle bir yanıt yazmışsınız ki keşke biz 4 sene İstanbul Üniversitesi'nde dirsek çürüteceğimize sizden eğitim alsaymışız. Yok bu işi bilmiyormuşuz ve daha bir sürü şey. Kusura bakmayın ama herkesin kendi aklı, fikri ve karar verebilme yetisi var ve verilmiş bi kararı böyle bir dille eleştirmeye kimsenin hakkı yok.

Ben şu an londradayım, 9 ay sonra İstanbul'a dönücem ve inşallah uluslararası alanda iş yapan büyük bir firmanın hukuk departmanında danışman olarak işe başlıycam. Elbette ki böyle bir iş için hukuki terimleri ve hukuki metinleri anlayabilecek çok iyi derecede bir ingilizceye sahip olmak gerekiyor ve bunun için de ingiltere'den daha uygun neresi var bilemiyorum. Ben dil eğitimi alıyorum Londra'da master yapmıyorum, bu durum anlaşılamadı galiba.

Benim alacağım programda terimsel ingilizcenin yanında uluslararası dava örnekleri ve Old Bailey gibi dünyanın sayılı mahkemelerinden birinde dava izleme şansı var. Yapacağıım iş münasebetiyle ingiliz dava sürecini bilmenin faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü eğer uluslararsı şirketlerde çalışacaksanız hukuk normları yerel değil evrenseldir. .Bunun yanında kriminal davaların görüldüğü Old Bailey'nin bana mesleksel anlamda bi faydası olmayabilir ancak genç bir avukat olarak böyle bir şansa sahip olmak bile bir genel kültürdür benim açımdan.

Lütfen yazılarınıza daha dikkat edin.

Konu pia tarafından (19.11.2008 Saat 22:05 ) değiştirilmiştir.
Alt 19.11.2008   #10
pia
Çaylak Üye

Alıntı:
adam smith´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yok benim demek istediğim studio cambridge değil Cambridge Law Studio yani doğruca Cambridge Üniversitesi'nin hukuk ingilizcesi programı 3 haftalık. Senin dediğin Studio Cambridge dil eğitimi için olabilecek iyi okullardan biridir.
cambridge law studio'nun türkçe internet sayfası var, bu bana biraz garip geldi açıkcası. ayrıca cambridge üniversitesi'yle organik bir bağdan bahsedilmemiş, üniversitenin arması hiç kullanılmamış, dersler cambridge üniversitesi'nde verilmektedir denmiş sadece ve türkçe. cambridge üniversitesi'nin türkiye için bir sayfa yapmış olması ilginç.

ben seçim yapmadan önce progların içerikleri bakımından karşılaştırma yaptım. elbette cambridge university gibi bir okulda eğitim almak müthiş bir deneyimdir, ancak benim en kısa zamanda hukuk ingilizcesinde istediğim noktalara vakıf olmam gerekiyor. bu nedenle seçtiğim program benim için daha uygundu.

Seçenekler
Stil