İngiltere'ye geliyorum ...

Seçenekler Stil
Alt 09.09.2008   #1
acar_avukat
Çaylak Üye

Yazılar: 23
Newcastle

Arkadaşlar Newcastle'dan olan varmı? 21 Eylülde Newcastle'a geliyorum. Umarım iyi yapmışızdır Newcastle'ı seçmekle...
acar_avukat isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2008   #2
2105176
Çaylak Üye

Yazılar: 26
aaaaaa

bana arkadas geliyooo ben clevlandayim yakiniz
2105176 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.09.2008   #3
acar_avukat
Çaylak Üye

evet, az kaldı geliyoruz, 2 kişiyiz. newcastle'a gittinmi daha önce. nasıl biyer, insanlar ortam nasıl bilgin varmı?
Alt 10.09.2008   #4
2105176
Çaylak Üye

Yazılar: 26
:)

londraya felan uzak ama gusel bi yer insanlari pek bilmorum genel ingiliz tipleri konusmadim cunki ingilizcem yok onun disinda gusel istedin yere gidebilme imkanin var hava alani tren metro
2105176 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.09.2008   #5
newcastle
Çaylak Üye

Yazılar: 24
merhaba,

ben de 18 eylülde Newcastle'a gidiyorum. Newcastle ile ilgili buradan bilgi alabilirsin:
http://www.newcastle.gov.uk/

Türkçe içerik olarak da buraya göz atabilirsin:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Newcastle_upon_Tyne
newcastle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.09.2008   #6
acar_avukat
Çaylak Üye

teşekkürler newcastle, sen ne için gidiyosun newcastle'a, master mı, dil kursu mu? nerede kalacaksın?
Alt 14.09.2008   #7
newcastle
Çaylak Üye

Yazılar: 24
Alıntı:
acar_avukat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
teşekkürler newcastle, sen ne için gidiyosun newcastle'a, master mı, dil kursu mu? nerede kalacaksın?
master için. okulun accomodation ında kalıcam.
newcastle isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.09.2008   #8
prost
Üye

Yazılar: 61
Newcastle'da yaklaşık 1 yıl kaldım.Benim anılarımda güzel bir yeri vardır.Ben Gateshead'da yaşadım,küçük bir yer ,yürüyerek bir ucundan bir ucuna gidilebilir(Tabi yerleşim yerleri)

Newcastle çarşısı güzel biryer.Eldon Square var çarşıda.Birde otobüsle gidebileceğiniz Metro Center var,orası Avrupanın en büyük alışveriş merkeziymiş.Newcastle stadı çarşının göbeğinde.Çarşıda kütüphane var,oraya kayıt yaptırıp interneti 1 saat beleş kullanabilirsin,ilk gittiğinde belki lazım olabilir.

Ev kiraları genelde 400£ civarı.

Gateshead'de Saltwell Park var,orasıda güzel,orasıda İngiltere'nin 2005 yılında en iyi parkı seçilmiş.

Baharda Festivalleri güzel oluyor,Festivalden binlerce resim Saltwell parkında şeritler halinde gösteriliyor.

Tesco var,orasıda iyi ve büyük alış-veriş için ideal.

İngilizce için iki kolej var biraz pahalılar,İngilizce kursu için aylık 500£ istiyorlardı.Gateshead ve Newcastle kolejleri.İngilizce kurus alternatifleri çok yok.

Gezilecek yer olarak Harry Poter'ın çekildiği kale Newcastleda.Nehrin Newcastle tarafında güzel havalarda pazar oluyor.Yine Newcastle'ın biraz dışarsında Angel Of North heykeli var,görmek lazım.Birde Durham diye biryer var oraya çok yakın,atlayıp otobüse 45 dakikada gidilir.Kaleler filan çok güzel,orayıda gör mutlaka.

Birde National Express ve Megabuslar ile çevreyi gezebilirsin,Mesela 4 saatte İskoçyaya gidebilirsin.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar,varsa aklına takılan birşey [email]fetewe@gmail.com[/email]'a mail at cevaplarım,foruma herzaman giremiyorum...
prost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.09.2008   #9
acar_avukat
Çaylak Üye

Çok teşekküler Prost. Bende heyecanla bekliyorum Newcastle'a ayak basacağım günü. Pazar günü orda olcam. MSN adresini kaydediyorum. Eğer aklıma takılan bir şey olursa sorarım. Tekrar teşekkürler...
Alt 19.09.2008   #10
prost
Üye

Yazılar: 61
Alıntı:
acar_avukat´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Çok teşekküler Prost. Bende heyecanla bekliyorum Newcastle'a ayak basacağım günü. Pazar günü orda olcam. MSN adresini kaydediyorum. Eğer aklıma takılan bir şey olursa sorarım. Tekrar teşekkürler...
Rica ederim lafım olmaz,yanlız verdiğim adres mail adresim,MSN adresim değil yanlış olmasın

---
Aklıma gelmişken bir kaç ekleme yapayım...

-Ucuz birşeyler almak istiyorsan Metro Center dediğim yerin oralarda Pizza Hut filan var,oralarda büyük mağazalar var,JJB Sportun yanındaki mağazada 2-3£'a kazak,tişört filan oluyordu,oralara bakmanı tavsiye ederim.

-Newcastle - Gateshead arasındaki Upon Tyne nehri üstünde 3-4 köprü var,yayaların yürüdüğü (adını unuttum şimdi) en dıştaki olandan Gateshead'e doğru gittiğinde devam edip tepeye çıktığında Newcastle'ın çok güzel manzarası oluyor,stadı filan herşeyi görüyorsun.

-İngiltere yaşamına ait çok güzel ve beleş bir müze var orayı gör mutlaka.Yine merkezde yuvarlak bir bina var oralarda hep birşeyler olur,gösteriler,hatta bir ara Asyalı erotik dansçılar için çadır kurmuşlardı,Bilimle ilgili biryerdi,müzede yanında oluyor zaten.

-Çarşıda yine meyve,sebze alabileceğin kapalı bir çarşı var,orasıda çok güzeldir.(Genelde marketlerdeki meyve ve sebzeler kötüdür tadı yoktur.)Ayrıca orda sigara,tütün satan bir abla vardı,hep kendisinden alırdım,ucuz tütün satıyor Medal diye,İngiltere'de bir tek o kadında var galiba başka biryerde bulamadım(Ucuz diye onu içiyordum,çok kötüydü)

Birkaç tane resim ekleyim kendim çekmiştim...
-Tren istasyonu,Newcastle merkezin girişi
http://img205.imageshack.us/img205/2838/nctrenlq2.jpg

-Gateshead'in en güzel yerlerinden biri manzarada hep sigara içerdim,ben severdim ,kiliseyide satıyorlardı,hala müşteri arıyorlarmı bilemem
http://img383.imageshack.us/img383/3948/nctepelu2.jpg

-Bahsettiğim tepeden manzara,fakat sağ tarafta kalıyor manzara ve Newcastle...
http://img383.imageshack.us/img383/7493/ncparktu1.jpg

-Saltwell parkı
http://img205.imageshack.us/img205/2...manzarafb5.jpg
prost isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil