Bu formu 2 hf. kadar önce buldum,bende incelemekteyim. Zaman zaman ümitsiz yazılara bazen kızgınlıkla karışık üzüntü duyuyorum. Sizlere bir yolculukta tanıştığım gençecik bir kızımızdan bahsedeyim. Belki oda bu formun üyesidir.Lon/İst. seferini yapan Thy te kendisinden dinledim hikayesini. İst Asya yakasında oturan memur bir baba ile ev hanımı bir ailenin çocuğu idi.Bir ağabeyi,birde kardeşi vardı. Evleri kira olduğundan ve yalnız babası çalıştığından geçim sıkıntısı çekiyorlardı.Gerçi anneside evde el işleri yapıyordu ama yinede yetmiyordu kazançları.Babası paralarını yetiştirebilmek için Erenköyden Kadıköy gibi mesafeyi yaz kış demeden sabah akşam. senelerdir yürüyordu işe gitmek için. Bunun içindir ki 50krş silgi bile istiyemiyordu gerektiğinde eğitimi için. Ağabeyinin çalışarak askeri liseyi kazandığını,bu sayede eğitimine devam ettiğini belirtti. Kendisi de çözümü gündüz Fastfood da çalışarak Akşam Ticaret lisesine devam ederek bulmuş.
eee yaniii .. turkiyenin hali bu daha ne olacak ti eger fakirsen daha da fakir zenginsen daha da zengin olursun baska yolu yok ki yillardir da boyleydi ve boylede devam edecektir ...
bence UK de yasam sartlari TR dekinden cok daha acimasiz ve de rekabetci.
O yuzden nispeten daha az yirtici ve rekabetci olamayan bazi arkadaslarimiz ne yazik ki burada TR de olduklarindan daha negatif ve de daha pasif bir yasam tarzi seciyor.Bu da onlari karamsarliga itiyor.Bir ay bile dayanamayan bir suru kisi gordum ben.
ya abla yine ayni hikaye sen nerden biuliyosun ingiltere nasil tatilden baska gelip yasadin mi calitin mi ne diosun Allah askina insanlara pembe tablolar cizip cizip duruyosun harbi yeter yani yok kucuk kiz mis yok bilmem kimmis yok 500 vermis daha sonra 1 verecekmis harbi gicik oldum bu hikayeye desene bu hikayeyi 15-20 sene once tanistigim 1 kiz anlatti die sende mr brown gibi millattan kalma ingiltereyi anlatip insanlara umut verme bugunku ingiltereyi anla da o zaman alkisliyayim seni ama yine anlatamazsin cunku sen burda yasamiyor calismiyorsun tatilleri gec bana sabit olandan bahset
ya abla yine ayni hikaye sen nerden biuliyosun ingiltere nasil tatilden baska gelip yasadin mi calitin mi ne diosun Allah askina insanlara pembe tablolar cizip cizip duruyosun harbi yeter yani yok kucuk kiz mis yok bilmem kimmis yok 500 vermis daha sonra 1 verecekmis harbi gicik oldum bu hikayeye desene bu hikayeyi 15-20 sene once tanistigim 1 kiz anlatti die sende mr brown gibi millattan kalma ingiltereyi anlatip insanlara umut verme bugunku ingiltereyi anla da o zaman alkisliyayim seni ama yine anlatamazsin cunku sen burda yasamiyor calismiyorsun tatilleri gec bana sabit olandan bahset
Bu nasıl bir üslubtur yahu. Benim konumda da diğer konularda da aynı şeyi yaptınız, Bu siteye bilenler bilmeyenlere yardımcı olmak için bilmeyenlerde birşeyler öğrenmek için geliyor, kimse sizden azar işitmeye girmiyor bu siteye. Kendinize gelin lütfen! Ayrıca o kadar kötüyse ingilterede yaşam neden hala ordasınız tartışılır.
Evet aynı hikaye (Sizin tabiriniz)Ben bir kere yazdım ama yeni okuyup görüş bildirenler olunca yine gündeme gelmiş,ama anladığım kadarıyla dikkatli okuma alışkanlığını hala edinememişsiniz.Yazının yazıldığı tarihede dikkat etmeden yada hep en söz söyleme hakkını kendinizde gördüğünüzden yine esmişsiniz.Kişilerin karakterleri farklıdır;siz bardağın boş tarafını,bense dolu tarafını görüyorum.Dünya da durmuyor devamlı değişiyor.İngiltere zorda diğer yerler kolay mı?Merak ettiğim orada hayat bu kadar zorsa neden hala oradasınız?Yada Türkiye kolaysa neden Türkiyede çalışmayı denemediniz.(Burası çok kolay hele İstanbul taşı toprağı altın derler,neden burdaki fırsatları değerlendirmediniz!) Neden kimse gitsin istemiyorsunuz?Tasarımcı içinde esip gürlediniz ama gittiğinin haftasına kalmadan memnun olduğunu işi dahil herşeyi hallettiğini yazdı.Siz kendinizi güvensiz mi hissediyorsunuz gelenler olunca yerinizden mi olacağınızı sanıyorsunuz anlayabilmiş değilim?Ayrıca bu kadar medeni bir ülkede yaşıyorsunuz ama hala medenice hitabı öğrenememişsiniz.Ben yaşamamış olabilirim ama toplam olarak kaldığım sürede orada bir süre yaşayıp dönenlerden kat kat fazla hesaplarsanız.Aslında daha çok şey yazılabilir ama boşverin aynı dili kullanmadığımız için ne siz beni ne ben sizi anlıyabilirim.Hoşçakalın.
Konu emine turhanoglu tarafından (03.11.2009 Saat 22:49 ) değiştirilmiştir.
evet sen beni bende seni anliyamadik bir turlu seninde cocuklarin esin herseyin burda olsa hadi don bakalim kolaysa..tasarimci diosun ilk haftasinda is buldu diosun buraya gelip aylarca is bulamiyan var + memnun tabi memnun olur daha yeni be ablam herkes gelmeye can atiyoo gelsin gelsin ama atladiginiz 1 nokta hep var olmaya da devam edecek forumlari dikkatli okuyun benim soylediklerimden alinanlar illaki olacak hadi bakalim senin madem hayatin tr de o kadar iyi herseyin evin ailen butun imkanlarin orda varken sen neden gelmeyi dusunuyosun ?? bu arada LWEO sozum sana azar isitmeye girmiyoo diosun biseyler paylasmak icin giriyo diosun 1 cevabinizi gorim sahte evrakla gelmek isteyenlere adimizi gazetelere dergilere tasiyanlara bos bos konusuyosunuz yasamadiginiz icin bilemezsiniz yasayinca nliycaksiniz turkum dediginizde insanlarin size bakislarini kendinizi anlatana kadar 1 yil yiyeceksiniz... ha bu arada abla yazinin yazildigi ilk tarih degil senin bunu ilk duydugun tarihi belirtsen daha mutlu olurum evet davulun sesi uzaktan hos geliyoo gelin kardesim gelin hepiniz gelin ister tacizci ister 3 kagitci olun gelin dergileri boy boy doldurun sahte evrak yapin gelin buralar cennet ne var tr de gelin bunlari demeliyim dimi abla boyle konussam formda en sevilen insan olurum tsarimci is bulmus diosun ben pek inanmadim ama dogrudur insallah burda is bulmak o kadar kolaysa burdadaki yasiyanlar neden is bulamiyoo neden royal mail bile greve gidiyoo neden butun fabrikalar ya kapaniyoo yada cok sayida isci cikariyoo iste bunlar bardagin asil olan yani sizin ordan gordugunuz pembe tablodan cok daha farkli buralar ah keske 2 haftalik kalma yerine burda bikac yil sabit yasaydin o zaman bana hak verirdin ama neyse abla herkesin gorus acisi farklidir .. bu arada tr de neden is bulmadigimi calismadigimi sormusun bn yazlari tr de calisiyorum be ablam ...
evet sen beni bende seni anliyamadik bir turlu seninde cocuklarin esin herseyin burda olsa hadi don bakalim kolaysa..tasarimci diosun ilk haftasinda is buldu diosun buraya gelip aylarca is bulamiyan var + memnun tabi memnun olur daha yeni be ablam herkes gelmeye can atiyoo gelsin gelsin ama atladiginiz 1 nokta hep var olmaya da devam edecek forumlari dikkatli okuyun benim soylediklerimden alinanlar illaki olacak hadi bakalim senin madem hayatin tr de o kadar iyi herseyin evin ailen butun imkanlarin orda varken sen neden gelmeyi dusunuyosun ?? bu arada LWEO sozum sana azar isitmeye girmiyoo diosun biseyler paylasmak icin giriyo diosun 1 cevabinizi gorim sahte evrakla gelmek isteyenlere adimizi gazetelere dergilere tasiyanlara bos bos konusuyosunuz yasamadiginiz icin bilemezsiniz yasayinca nliycaksiniz turkum dediginizde insanlarin size bakislarini kendinizi anlatana kadar 1 yil yiyeceksiniz... ha bu arada abla yazinin yazildigi ilk tarih degil senin bunu ilk duydugun tarihi belirtsen daha mutlu olurum evet davulun sesi uzaktan hos geliyoo gelin kardesim gelin hepiniz gelin ister tacizci ister 3 kagitci olun gelin dergileri boy boy doldurun sahte evrak yapin gelin buralar cennet ne var tr de gelin bunlari demeliyim dimi abla boyle konussam formda en sevilen insan olurum tsarimci is bulmus diosun ben pek inanmadim ama dogrudur insallah burda is bulmak o kadar kolaysa burdadaki yasiyanlar neden is bulamiyoo neden royal mail bile greve gidiyoo neden butun fabrikalar ya kapaniyoo yada cok sayida isci cikariyoo iste bunlar bardagin asil olan yani sizin ordan gordugunuz pembe tablodan cok daha farkli buralar ah keske 2 haftalik kalma yerine burda bikac yil sabit yasaydin o zaman bana hak verirdin ama neyse abla herkesin gorus acisi farklidir .. bu arada tr de neden is bulmadigimi calismadigimi sormusun bn yazlari tr de calisiyorum be ablam ...
Usta gene konuşmaların gergin.Burada intihar eden bir sürü fabrika sahibi var,Burada krizi biz oradan daha ağır yaşıyoruz ve işin kötüsü gündemde işsizlik yerine domuz gribi yüzünden anlaşamayan başbakan ve sağlık bakanı var.Açılımdı,imza ıslak mı değil mi tartışmaları var.Sen burada ne iş yapıyorsun Hoca?Girip fabrikada mühendislik mi yapıyorsun? Yoksa asgari ücretle mi çalışıyorsun.Gel bakalım vasıfsız olarak Türkiye ye de nasıl aylak gezeceksin.İngilizcenle gelip rehberlik yapıyorsan sahilde ayrı.
bab niye gergin olmasin biri tutmus turk dusmani demis biri bana hala 15 sene onceki gormus oldugu hikayeyi yazmis ya gerginim niye olmiyim markete gidiyosun bi gazete alim derken derginin ilk sayfasi marmaris tecavuzcusu yaklasik 2 aydir ayni kisi hakkinda onlarca yazi hadi onu gec okuyosun formlari yok sahte evrak yok su yok bu yok karar verdim uk ye gelecek biliyorum tr de de hayat kolay degil ama ayni sorun burda da var sadece aramizdaki fark uranin medyasi herseyi yazmiyoo turk medyasi 1 haberi 1 hafta yaziyoo ornegin domuz giribinden burda cok sayida kisi oldu ordaki kimsenin haberi yok yani kardesim anlatmak istedigim 3-5 kisi ozellikle ben buranin aci gerceklerini insanlara soyluyorum eger bunu goze alip geliyosa zaten sorun degil guzellik hep cepte .. bu arada benim isimi soruyosan ben burd calisiyorum asgari ucretle yazinda tr de calisiyorum ..saygilar...