Benim 26 yasindayim,istanbulda yasiyorum acik lise ogrencisiyim,kanser hastasi oldugum icin okul okuyamadim uzun bir sure ..ve aciktan baslayip okumaya karar verdim kendi imkanlarimla ingilizce ogrendim ve ozel kurslarin sitelerindeki online sinavlari yaparak seviyemi belirledim ki ne kadar dogru bilmiyorum.Su an intermediate ile upper intermediate arasinda bi yerlerdeyim! turkiyedeki okullar ingilteredekilere asagi yukari yakin ve ben turkiyeyi degil ingilterede okumak istiyorum aslinda bir arkadasim icin gidiyorum daha dogrusu gitmek istiyorum .. (hastaligimda bana guc veren bir arkadas ) herneyse A- level olamiyorum dolayisiyla ve IELTS score yok .. ve sormak istedigim guney londrada olup uzun olan universite varmi ? cunku hernakadar avantajli bile gelse ingiltere turk vatandasina avrupali vatandasa gore 3 kat fazla para istiyor, neyse bana bu konuda tavsiyeleriniz arti (okumak istedigim bolum - insan kaynaklari,halkla ilisikiler,grafik tasarim,medya ile alakali herhangi bir meslek aslina bakarsaniz uzatmanin geregi yok matematik barindirmayan bir brans okumak istiyorum- cunku matematik bilgim sifir denecek kadar az.) birde bu foundation kursu universite bunyesinde olursami daha iyi yoksa ozel kurumlarda mi ? ve bu foundation kursunun icerigi ne ? ne egitimi veriyor bizi IELTS e de hazirliyormu ? yoksa IELTS hazirligi icin ayri parami istiyorlar ? yoksa ielts ayri ingilizce egitimi ayri ? ve girmek istedigimiz bolumun foundation i ayrimi oluyor ? kafam cok karisti... arti ben gittigimde yurtlarda falan kalmak istemiyorum ..evim olsun istiyorum ..bir kac arkadas beraber kalalim falan .. bu cokmu uzak olur insanlardan ve ikincisi bu insanlarla kaynasmak tan kacismi olur ? ve birde is imkanlari ? calisma izni sinirli olmasi kotu bunu asamazmiyiz ? yani 20 saat cok az haftalik ki haftayi 5 gun kabul edersek 4 saat gunluk ve ortalama 5 pound = 100 pound harclik gibimi oluyor ? ve bana uni fiyatlarini asagi yukari kucuk bir liste gibi yazabilirmisiniz foundain da dagil olmak uzere kaba bir bilgim olsun ve mumkunse guney londra tercihimdir. + dil konusuna gelince ingilizce /lehce / ispanyolca bu diller icin universiteye girdigimden ders falan aliyormuyuz?
birde sanat tarihi / dunya tarihi / temel programlama php- asp - java - ve web dilleri = html /css/ + photoshop / adobe illustrator bilgim var.Bunlarin bana ne yardimi olur sececegim bolumu bunlara yonelik secersem matematik sorunu karsima cikarmi ? ve yine sormak istedigim bir cok sey var amam aklima gelmiyor .. deli gibi calisiyorum lutfen yardim .. ne olmek istiyorum nede kaybetmek .. Hepinize simdiden sevgi ve saygilarimla verdiginiz cevaplar icin cok tessekkur ederrim ...
Merhaba arkadaşım o kadar uzun yazmışsınki cidden okuması cevaplamasından dahada zor sana su sekilde soyliyeyim
1. foundation seni uniye hazırlar ve foundationn okumak icin hic yoktan ingilterede 6 aylık bir dil egtim alman gerekecek ve foundationda matematik dersi vardır. foundationu bitirip bu sayede bir universiteye girrebilirsin onun dısında imkanı yoktur. ayrıca sana foundation okurken ielts dersi verecekler bu sınava hazırlanman icin yeterli olacaktır.
2. foundation+uni okumak icin cok saglam bir maddiyatin olması gerekir. yıllık yaklasık 25.000 ytl ayırman gerekecektir.
3. calısma konusuna gelirsen is bulmak asırı derecede zordur. ama dersenki ben her isi yaparım o zaman biraz daha kolay olabilir tabii.
Merhaba arkadaşım o kadar uzun yazmışsınki cidden okuması cevaplamasından dahada zor sana su sekilde soyliyeyim
1. foundation seni uniye hazırlar ve foundationn okumak icin hic yoktan ingilterede 6 aylık bir dil egtim alman gerekecek ve foundationda matematik dersi vardır. foundationu bitirip bu sayede bir universiteye girrebilirsin onun dısında imkanı yoktur. ayrıca sana foundation okurken ielts dersi verecekler bu sınava hazırlanman icin yeterli olacaktır.
2. foundation+uni okumak icin cok saglam bir maddiyatin olması gerekir. yıllık yaklasık 25.000 ytl ayırman gerekecektir.
3. calısma konusuna gelirsen is bulmak asırı derecede zordur. ama dersenki ben her isi yaparım o zaman biraz daha kolay olabilir tabii.
baska bir sorun olursa buraya yazabilirsin..
Peki burda bir danismanlik brosuna gittim ve bana deddilerki !! Foundation i eger universite yada kurum uygun gorurse,alirsin yoksa zorunlu degildir .. + 1 yil ingilice kursu ucretsiz diyorlar ...
1- Konaklama ve yiyecek imkanlari, yurt yada buna benzer birseyler varmi? yada bir kac kisi ile ayni evi paylasmak hangisini tavsiye edersiniz?Konaklama için aile yanı konaklamayı tavsiye ediyoruz.İngiltere?de yurtlar çok pahalı.2 haftalık konaklamayı vize için biz ayarlıyoruz.280 Sterlin.Oraya gidince siz daha uygun yerler bulabiliyorsunuz.
2 - ogrenciler icin oyster gibi bir kart,yada travel kart gibi birsey varmis sanirim bundan yararlanilabiliyormuyum? ve detaylarini acarsaniz sevinirim.ulaşım için kart var evet bizdeki akbil gibi
3 - market ve alisveris merkezlerine yakinliklari universitelerin eğitimi City of London College?ta alacaksınız.Londra?nın merkezinde ( diplomanız hangi üniversitenin eğitimini alırsanız o üniversite tarafından verilir ).
4 - is bulma olanaklari ve sinirli calisma suresi olan haftalik 20 saatlik sureyi (overtime talebiyle arttirabilirmiyiz) yada ne yapmam gerekir? 6 ay üzeri gideceğiniz için yasal çalışma hakkınız olacak,öğrenci vizesinde haftalık 20 saat
5 - Tarih / edebiyat/ sanat tarihi / gafik tasarim / (java,c#,c++,php,delphi, gibi programlari ve web tasarim hangi bolumde okuyabilirim (sayisal matematik) barindirmayacak sekilde-yani mantik olabilir ama matematik asla) ingiliz tarihi ve edebiyati/ media,turizm ve benzeri..computing ( Greenwich Uni.) harici diğer bölümler bizim bünyemizde yok,o bölümlere dışardan başvurmamız gerekir ama ücretleri yüksektir
6- computing engineering bolumu hangi dersleri iceriyordu ? yada programlama ile alakali herhangi bir bolum fakat matematik olmamasi onemle rica olunur ..elime ulaşınca size göndereceğim
7- yurdisinda konaklama suresince alacagim ingilizce egitimi bir yil ve ucretsiz mi olacak..arti sifirdan egitimmi olacak ? 2 yıllık lisans eğitimine kaydolursanız 9 aylık dil eğitimini ücretsiz alacaksınız yine City of London College?ta
8- foundation zorunlu degil dediniz amam yinede istenebilir bu fiyata dagil degildir degilmi arti foundationdan gecerli bir not alamazsak universiteye giremeyecekmiyiz?önceki mailimde belirttiğim gibi İngilterede lisans eğitimleri 3 yıldır bunlar yaz dönemlerinide kapsayan sıkıştırılmış programlardır dolayısıyla 3 yıl yerine 2yılda mezun olacaksınız
10- toplam cikacak fiyat i taksitlendiriyorsunuz degilmi ? ornegin 20000 pound hesap cikti taksite nasil boluyorsunuz ne sartlarda boluyorsunuz senet /cek / yada benzeri birsey kabul ediyormusunuz arti kredi karti olursa kac taksit yapabiliyorsunuz? Biz sadece eğitim ücretini taksitlendiriyoruz.Buda 8950 Sterlin.
2500 Sterlin peşin ödüyorsunuz geri kalan kısım 4 taksit
11-) birde bu kurulus universitemi yoksa hazirlik egitimi veren bir kurrummu ? eger universite ise ne kadar odemem ve hangi bolumleri okuyabilecegim hakknda bilgi!! http://www.ucl.ac.uk/ City of London College İngilterenin önemli kolajlerinden birisidir.Uluslararası bir kurum olan ASIC tarafından İngilteredeki kaliteli kolajler sıralamasında 4. sıradadır. http://www.asic.org.uk/collegedirectory.htm BURADAN BAKABİLİRSİNİZ
Metropolitan - son olarak( 2 S Eden Park Rd, Beckenham, Greater London, BR3 3BG, United Kingdom) universitede okuyabilecegim bolumler ve fiyatlari?
Metropolitan üniversitesinin Master programlarını vermekteyiz.
not : West whickham,bromleyi,craydon,beckenham,kent tercih sebebidir en fazla 30 dakika mesafede olmali!! Okulumuz Londra?da 2. zondadır.Merkezdede ulaşım trenle her yere yakındır...
bu maili kuruma yolladim ve cevaplarini karsilarina yazdilar !!! Lutfen yardim ... hangi bolumu okumaliyim arti HND diplomasi turkiyede universite diplomasi olarakmi geciyor yani denkligig varmi ? birde bu konu hakkinda detaylari yazarsaniz bilen arkadaslar cok onemli... yardim !!!!
hnd nin geçerliliği varmı yokmu bilmiyorum ama 2 senelik programı 4 senelige tamamlıyacaksan seç. hnd diploması alarak eline hicbirsey gecmeyecektir ayrıca kesinlikle hiçbir acentaya güvenme çünkü söylediklerinin %98 i yalan olabiliyor ilk önce kendin araştır son olarak acentayla iş yap. bana kalırsa collegelarda 4 senelik bir üniversite programı seç bu daha mantıklı olabilir çünkü bende bu sene west london college computing programına başlıyacam ve fiyat olarak daha uygun ayrıca 3 sene sonunda üniversite diploması veriyorlar. city of london college computing bölümü senin için uygun olabilir.
Konu alpi23 tarafından (27.07.2009 Saat 14:06 ) değiştirilmiştir.
hnd nin geçerliliği varmı yokmu bilmiyorum ama 2 senelik programı 4 senelige tamamlıyacaksan seç. hnd diploması alarak eline hicbirsey gecmeyecektir ayrıca kesinlikle hiçbir acentaya güvenme çünkü söylediklerinin %98 i yalan olabiliyor ilk önce kendin araştır son olarak acentayla iş yap. bana kalırsa collegelarda 4 senelik bir üniversite programı seç bu daha mantıklı olabilir çünkü bende bu sene west london college computing programına başlıyacam ve fiyat olarak daha uygun ayrıca 3 sene sonunda üniversite diploması veriyorlar. city of london college computing bölümü senin için uygun olabilir.
kardes cok iyiy soyluyorsunda bana bunu maliyetini soyleyebilirmisin takriben yani en fazla harcayabilecegim miktarki buda toplu olarak olmaz 20 bin sterlin..ingilizce IELTS egitimide dahil olmak kaydi ile ... sen ne kadar harcayacaksin bunun icin ve birde sunu sormak istiyorum ... bu ingiliz hukumeti orada yasamami karsilayacak kadar parayi hesabimda gorup oyle vize verecek peki ya vize onaylandiktan sonra .. bu parayi cekebiliyormuyum .. cunku sirketin parasini kullanmayi dusunuyorumda!! bu mumkunmu ?
20.000 pound ne için ayırdın senelikmi nedir bu? vizeye gösterdiğin parayı tabiiki daha sonradan çekebilirsin.
bu konuda parama bloke falan koyamiyorlar degilmi iznim olmadan .. boyle bisey olursa sorun yasarim .. arti buradaki bir kac buyuk ve kucuk olcekli firmanin referanslari ingilterede is bulmama yardimci olurmu ? 20000 pound yaklasik 2 yada 3 senede harcama planim var yada ankara antlasmasini deneyecegim sartlari kolaylastirilmis eger boyle bir sansim olacaksa en mantiklisi bu olur gibime geliyor olmadi zaten yine bir egitim kurumuna yazilir birseyler ogrenmeye ve kendimi gelistirmeye devam ederim ..
slm ama sen bide foundation alman gerek UCL cok guzel bir universitedir onun foundation olmadan seni kabul edecegini sanmiyorum baskan ayrica parana hic birsey olmaz sen sonradan diledigin gibi cekersin
Sanirim bu HND ile ilgili ben baska bir baslik altinda yazmistim.
1-HND yerine Foundation Degree oku. Ikiside iki yil suruyor, Foundation Degree'nin Turkiye'deki denkligi 2 yillik universite.
2-Eger Foundation Degree'yi iyi bir derece ile bitirirsen buradaki bazi univ son sinifa (BA degree) kabul ediyor. Mesela Kingston, Metropolitan, Westminster. (Bizim sinifa bu sekilde katilan ogrenciler var. ) Bende once Foundation degree okudum. Ben mezun oldugum zaman o kadar cok bilinmiyordu. Univ kendi veriyordu. Simdi collegelerde veriyor.
3-Foundation Degree ile Foundation egitimi farkli.
4- Foundation Degree'yi universitede ya da college'de okuyabilirsin.
5- College'de okursan cok daha ucuz ve sana diplomayi veren yine universite.
6-Eger Foundation programi almak istemezsen, herhangi bir collegede "Access to Business" okuyabilirsin. Sana daha ucuza maal olacaktir.
Asagidaki linkten istegin okul ya da kurs hakkinda bilgi edinebilirsin.