Vize Vizeyle ilgili sorusu olan yazarsa elbet bir cevaplayan çıkar.

Seçenekler Stil
Alt 25.12.2006   #1
meryem
Çaylak Üye

Yazılar: 13
mülakatsız vize

ben 2006 haziranından bu yana (konsolosluğun söylediğine göre ) mülakata girmeden vize almış olan 2. kişiyim.
peki nedir bunun sırrı diye soracak olursanız, anlatayım.
vize korkusuyla, evrak hazırlamaya başladım, eğitim danışmanlık şirketim, evli bir çiftten oluşan son derece duyarlı, beni kardeşi yerine koyan insanlardı.( ki bunu bulmak çok zor oldu yaklaşık 20 yer gezmiştim.)önce iyi bir okul dediler, kapağı atayım mantığıyla gitmiyorsan eğer. ve orta seviyede ancak konsoloslukta kötü imajı olmayan okullardan brightonda olan sprachcaffe'yi seçtim, okulun yurdunu istedim, kayıt ücreti, pasaport ,... derken, babamın ve kendi üzerimde iyi bir miktar para gösterdik(bu tutar acentalar size ne derse inanmayın: sizin orada kalacağınız süre boyunca tüm masraflarınızı,konaklamanızı,okul paranızı karşılayacak seviyede olmalıdır bazı acentalar 2-3 bin ytl derlerse inanmayınve hesabı 1 hafta önce açtırtıp , içine çarpıcı bir miktar yatırmayın derim). son 1 yılın babamında, benimde hesap hareketlerini bankanın antentli kağıdıyla verdik. (acenta son 3 ay falan der, siz yinede temkinli olun.)tapu, araç ruhsatı, evlerimizin kontratlarınıda ekledik dosyaya. şunu belirtmeliyim gerçekten dürüst olarak hazırladım tüm evrakları. sonrası 1 haftalık bir bekleyiş ve sanırken mülakata çağırılacağım ve bitmeyecek bu kabus derken pasaportuma basılmış UK. vizesini görmek dünyanın en güzel şeyiydi. eğer başlamamışsanız bu işlere bilginiz olsun, eğer başlamışsanız zaten yaşıyorsunuz demektir. çok çok zor , uzun ve sancılı bişr dönemdir o. belirsizlik vardır, kalmak , gitmek, az para değil bunun ailenizde olan yankılanmaları, üniversite mezunu bir işsiszsinizdir toplulun gözünde, sizi anlamayan insanlar ve kendinize inancınızı kaybetme noktasına geldiğiniz anlar, uykusuz geceler sizinledir.sakın yılmayın. benden tavsiye bunlar.umarım işinize yarar.sorana acentamın adını veririm, burada yanlış anlaşılmasın diye yazmadım. allah razı olsun onlardan.
meryem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.12.2006   #2
emre
Çaylak Üye

Yazılar: 6
meryem ya selam bana şu vize olayında yardım etsene yani bilgi anlamında şimdi benim londrada tanıdığım var orda pizza dükkanı var 2 tane türk ama yabancı değil onun aracılığıyla gidicem londraya da bana kursu ayarladı yer ayarladı herşey tamam şimdi ben istanbul üniversitesi mezunuyum iki dal bitirdim çiftdal notlarımda yüksektir ben nekadar sürelik vize alayım bide orda yabancı tanıdıkjlarımız var onlardanda davet mektubu alayımmı yoksa tanıdığımdan almam yeterlimi. bide banka hesabımda para var ama dahamı çok yatırayım yani sürekli çekip yatırıyorum illa paranın bankada gözükmesimi lazım bukonularda yardım edersen sevinirim şimddiden sağol
emre isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.12.2006   #3
meryem
Çaylak Üye

cvp

diğer sorularına cvp verdim ancak bir şeyi unutmuşum emre. konsolosluğa evraklarının gideceği günden önce alacağın hesap hareketlerinde bankada paranın görünmesi lazım. dilediğin herşeyi sorabilirsin eğer bilgim varsa seve seve yanıtlarım.
Alt 27.12.2006   #4
EdiThor
Bobby

Yazılar: 56
Re: mülakatsız vize

Alıntı:
meryem´isimli üyeden Alıntı
ben 2006 haziranından bu yana (konsolosluğun söylediğine göre ) mülakata girmeden vize almış olan 2. kişiyim.
meryem, vizeni mülakatsız alman sevindirici ama şöyle de bir durum var:

acentayla (düzgün bir acenta) yapılan eğitim vizesi başvurularının yaklaşık %70'i zaten mülakatsız çıkar. münferit başvurularda da %40'ın üstünde olduğunu söyleyebilirim. hazirandan bu yana mülakata girmeden vize almış sadece benim şahsen tanıdığım 10 kişi var bu rakam muhtemelen 800 civarıdır sana neden öyle bir şey söylenmiş anlamak mümkün değil...
EdiThor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.12.2006   #5
meryem
Çaylak Üye

ne güzel

demekki bir yanlış anlama yada anlatma söz konusu,ama önemli olanın sayı, derece değil, burada yaşanılanların paylaşılması olduğu kanısındayım. mülakatsız vize alanların sayısının çok olmasına da ayrıca çok sevindim. demekki benim gibi mülakat stresini yaşamadan vizeye sahip olan çok kişi var, ne mutluki boyumuzu,posumuzu onlara göstermeden, bir yanlışımız aranmadan,direkt güvenip vize verdikleri insanlar varmış...
Alt 27.12.2006   #6
EdiThor
Bobby

Yazılar: 56
tabii ki önemli olan paylaşmak. keşke herkes senin gibi paylaşsa. oysa vizesini alıp gidenden ses seda çıkmayınca geride kalanlar da nasıl olur nasıl yapılır bilemiyorlar
EdiThor isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2008   #7
toros
Üye

Yazılar: 50
bn debaş verdum bekliyorum hayirlisi

Konu toros tarafından (21.10.2008 Saat 12:05 ) değiştirilmiştir.
toros isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2008   #8
toros
Üye

Yazılar: 50
Alıntı:
EdiThor´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tabii ki önemli olan paylaşmak. keşke herkes senin gibi paylaşsa. oysa vizesini alıp gidenden ses seda çıkmayınca geride kalanlar da nasıl olur nasıl yapılır bilemiyorlar
neyse vaz geçtim

Konu toros tarafından (21.10.2008 Saat 12:06 ) değiştirilmiştir.
toros isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2008   #9
excalibrus23
Üye

Yazılar: 38
haha

meryem konsolosluk seni ara***** mulakatsız 2. vize alan kisi oldugunumu soyledi bu formu okumadan atıp tutmussun foruma iyi bak mulakatsız vize alan kac kisi oldugunu gorursun üstelik artık mulakat yok bence hava atmaya calısmıssın ama patladın
excalibrus23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.10.2008   #10
chemistry_23
Kıdemli Üye

Yazılar: 372
arkadaşım allahını seversen meryemin yazı yazdığı tarihe bi baksana tam 2 sene önce yazmış kız şimdi torun torba sahibi olmuştur
chemistry_23 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil