23 mart ta yaptigim basvurunun sonucu 27 mart ta belli oldu ve 10 nisana mulakata cagrildim.isin daha da gicik tarafi okul baslangic tarihim de 10 nisandi. [aklima acaba vize vermeyecekler de ondan mi tam okul baslangic tarihine verdiler mulakati diye geliyor]
bu arada iki sene oncesinden de[2005 temmuz sonu] ingiltereden bi vize reddim oldugunu belirteyim. fakat o pasaportu degistirdim ve 2006 yazinda schengen alip biraz tatil yaptim..
evraklarimda herangi bi sorun yoktu. okul belgeleri,sirket belgeleri, banka hesaplari falan filan.. yalnizca bi hususta sorun var gibi geliyor bana.
benim kardesim de dil okulu vizesi alip ingiltere ye gitti. ve yaklasik bi kac ay sonra vizesi bitip tr e gelecek. ben basvuru formundaki " ingilterede herangi bi tanidiginiz, akrabaniz vs. var mi" sorusunu orada oturumlu veya ingiliz vatandasi akrabaniz vs. var mi anlayip hayir yok diye isaretledim.
basvurumda bi kac gun sonra konsolosluktan tel acip ayni zamanda sirket ortagim ve sirket muduru olan abime, kardesimin nerde oldugunu sormuslar. o da dogal olarak ingilterede demis.onlarda daha sonra tekrar tel acip sizin kardesinizin vize kaydini goremiyoruz filan falan demisler. belki de ayak yapiyolardir..kardesimin dogum tarihini istemisler. o da tam bilemedigi icin verememis. neyse...
sizce bu sekilde bi hata yaparak -sanki onlardan saklamisim gibi- vize isini zora mi soktum. mulakata gittigimde onlara kardesimin vize fotokopilerini, okul kayitlarini vb. belgeleri goturmemde fayda var midir???
aynen şöyle diyin : efendim benim uk de yerleşik hiçbir tandığım yoktur. Bir yanlış anlaşılma olmuş. kardeşim eğitim için ingiltere de bulunuyor. resmi bir şekilde gittiği için söyleme gereği duymadım. belgelerinin örnekleride bendedir.
mulakkatta yapılan en buyuk hatalardan bırı budur. arkadasım madem bır seyı sakladın o zaman kılıfına uydurman ve o rahatlıkta olman lazım.
yanı senın tedırgınlıgın senı ele verecektır.
zaten vızenı de alamamıssın ne desek bos ama bundan sonrakı arkadaslara tavsıyem mumkun oldugunca mulakkatta rahat olsunlar ve bu rahatlıgınızı bozacak acıklar vermesınler.
benimde vize basvuru belgemde bi sorun cikmisti. dedigin gibi aradilar sordular ve bende olabilir dogrusu budur budur dedim. mulakata fln cagirmadilar hic. sen git ne sorarlarsa onun cevabini ver kendini kasmadan rahat ol birak onlar kasilsin (: