İngiltere'de yaşam ...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » İngiltere'de yaşam »

MÜHENDiSLER ve İNGİLTERE

Seçenekler Stil
Alt 16.12.2007   #1
eleven
Çaylak Üye

Yazılar: 6
MÜHENDiSLER ve İNGİLTERE

Arkadaşlar herkese merhabalar;

Bir Avrupa birliği ülkelerinden birininin vatandaşı olarak uzun yıllar Türkiyede kaldım.Burada mühendis olarak çalıştım.Ancak Türkiyede bir çok zorluklarla karşılaştım mesela çalışma izni gibi.Ancak Ingilterede dahil olmak üzre Avrupa birliği ülkelerinden herhangi birinde çalışma iznine gerek duymadan çalışabiliyorum ve bende ingiltereye gitme kararı aldım ve Allah nasip ederse Ocak ortasında gidiyorum ancak şu anda herhangi bir iş ayarlamadım.Üretim departmanında çalışmış tecrubeli biri olarak ingilterede bu alanda iş bulma şansım varmıdır?ODTU diploması geçerlimidir?Master yapmadan da mühendis olarak iş bulabilirmiyim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkurler...
eleven isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.12.2007   #2
gurbuz
Çaylak Üye

Yazılar: 15
ne duruyorsun

elinde AB de geçerli bir pasaport varsa ve çalışma iznin sorun olmuyorsa hemen gel derim. Belki biraz boş gezersin ama sonuçta iş bulursun çünkü tecrüben var, Odtü diplomasıda gayet tabi kabul görüyor. Fakat sen yine de gelirken okuldan diploma eki, trasnkrıpt al özellikle transkriptin arkasında yazıyor eğitim dili ingilizce diye işine yarayacak bu ibare.
Ama gelirken de aklından çıkarmaman gereken birşey var buraya alışmak gerçekten kastırıyor.
Bol şans
gurbuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.12.2007   #3
eleven
Çaylak Üye

Re:

arkadaşım verdiğin bilgilerden dolayı gerçekten çok teşekkur ederim.Anladığım kadarı ile Mühendis olarak iş bulabilirsin diyosun.AB vatandaşıyım ve çalışma iznine gerek yok.Peki şehir olarak nereyi tavsiye edersin yani mühendislik işlerinin çok olduğu yerler.Ayrıca belli bir süre tabi iyi para beklemiyorum ve istemiyorum.Ben şu anda Birmingham yada manchester düşünüyorum.
Bir sakıncası yoksa sen hangi şehirdesin?
Alt 17.12.2007   #4
gagari
Üye

Yazılar: 81
Elavan AB vatandasi olman bir arti. Ama ortada bir gercek var. Ingilterede senin sandigin gibi muhendislere is olanagi yok!!! Soyleki burasi kucuk bir ada ulkesi; fazla fabrika kurmuyolar bu fabrikalari diger gelismekte olan ulkelere kaydiirmislar ve yeni fabrikalari oralara aciyolar. Cunku british halki bu gibi fabrikalarin atiklerindan etkilemesin ulkemiz kirlenmesin diye ve zaten yerlesim alani dar ve kotu hava sarlari var... Bu ulkedeki urunlerin %95 baska ulkelerden gelir. Bende muhendisim Bogazici mezunuyum. ama nafile bu ulkede muhendis olarak calisman cok zor.Sana bu tecrubeni sanayilesmis ulkelerde kullanmani tavsiye ederim. Solediklerim uzun yillarin deneyimi. Ha sen neden gitmedin dersen yas ilerledi ufak bir is yeri actim. Tabiri caizse acicik asim agrisiz basim. Bende cok umutlarla geldim. Muhendis arkadaslarim araciligi ile yillarca maalessef meslegimin disindaki isleri yaptim. Yanina geldigim arkadslarin suna hic biri bu ulkede deyil. Sana bol sanslar. Sormak isyediklerin varsa ozelden sorabilirsin.
gagari isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.12.2007   #5
eleven
Çaylak Üye

RE:

arkadaşım tecrübelerini paylaştığın için teşekkurler.Elbetteki dediğin önemli bir faktör olabilir.Ancak Türkiyede iş olanakları da (özelliklede çalışma izni almanız gerekiyosa) çok iç açıcı değil.Son zamanlarda iyi dediğimiz kurumlar bile beleşe adam çalıştırmaya başladılar.Yani burasıda iş cenneti değil diyiyim.Ancak merak ettiğim bunun dışında senin açından ne gibi zorluklar yaşadın,örneğin çalışma iznimi,Türk olmanmı,yada iş olanakları mı?Master yaptınmı?Gittiğinde deneyimin varmıydı?Veya mühendis olarak çalışan hiç yokmu?
Gerçekten tecrübelerinden faydalanmak isterim...

Selamlar...
Alt 17.12.2007   #6
hopeful
Çaylak Üye

Yazılar: 1
ŞAHSİ FİKRİM:

ben açıkçası ingilterenin türk mühendisler için çokta hopeless bi durumda oldugunu düşünmüyorum. türkiyenin iyi üniversitelerinden (ODTÜ-Bogaziçi-İTÜ) mezun olupta buraya gelen ve dili iyi öğrenen mühendislerin şansları açık bence.... çünkü burda ucuz mühendis arıyo adamlar aslında..... başlangıçta tabi aman ben odtülüyüm bogaziçiliyim diye havalara girip iyi paralar isterseniz olmaz tabi, hayaller suya düşer..... ama tok gözlülükle başlarsanız tutunma şansınız vardır..... türk mühendislerin çalışma izni gibi sorunları olabiliyo ama eleven arkadaşım, sen bi EU vatandaşı oldugun için durumun farklı olabilir.... denemekte fayda var derim ben şahsen...... hiçbişey olmadı, 1 sene dili kapar dönersin, döndügünde de bu deneyimle uçarsın türkiye'de..... sana bol şans..... yardımcı olduysam ne mutlu......
hopeful isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.12.2007   #7
gagari
Üye

Seni cok iyi anliyorum Eleven. Turkiyenin durumu hic bir zaman ic acici olmadi en azindan ben kendimi bildim bileli... Muhendis olarak Tukiyede calistim. Almanyada 1 yil yine tecruben vardi. Oncelikle calisma izni buyuk sorun ama bu bir sekilde asilir. Ama asil sorunuda sen solemissin zaten Turk olmak!!! Burdaki turkiye koklilerin buyuk bir cogunlugu parali cahil. Koyde hayvan bile emanet edilecek cinsten adam deyiller yani... iste bu gibi insanlar turklerin imajini ayaklar altina aldikleri icin bize pek iyi bakmiyolar. Muhendiste olsan ise yaramayan biride olsan ayni gozle bakiyolar. Burda calisan muhendis turkler var ama calistikleri firmalar turkiye ile is yapan firmalar ben bir iki tane ole gordum fard calisan vardi. baskada bir kac tane. Ama illa yurt disi diyorsan. Sana ABD gitmeni tavsiye ederim. Turkiyeyi bilmiyolar o nedenlede on yargi yok. Bir ara gitmeyi bile dusundum.

Hopeful arkadsim cok iyimser bakmis olaylara ama isin ozu uygulamaya dokulunce ole deyil. Evet maas olarak buyuk rakamlar istersen zaten bastan kaybedersin isi... Gelelim bir yilda ingilizcen temelde zayifsa gunluk islerini yapacak sekilde ilerler. Ama sen muhendissin burdaki muhendislik dilini alisman en azindan 2 yildan fazla surer. Normal ingilizcenin iyi oldugunu var sayarsak.
Kisacasi kaybettigin zamana deymez. Baska ulkeleri dene bence en sona bu ulkeyi dusun.
Alt 18.12.2007   #8
eleven
Çaylak Üye

RE:

arkadaşlar gerçekten kafam karıştı.Herkes farklı düşünüyor.Ama artık hayırlısı diyorum.Ancak merak ettiğim bişi var.Boğaziçili arkadaşım iyi bir okuldan mezunsun ve ingilizce olayın tamam iş tecruben tamam.Keşke dönmüş olsaydın oradan ben inanıyorum burada bu şartlarda daha iyi işlerde çalışabilirdin.Ayrıca ne mühendisi olduğunu öğrenmemde bir sakınca varmı?

Hopeful arkadaşımda adı gibi.İnşallah herşey dediğin gibi olur.
selamlar...
Alt 18.12.2007   #9
gagari
Üye

Ben bilgisayar muhendisiyim. Oncelikle sunu belirlemek lazim. Para kazanmakmi? yoksa mesleginimi yapmakmi? Ben meslegimi yaptim ama malessef para kazanamadim!!! Sonradan meslegimi biraktim para kazanmayi sectim!!! Soyleki burada muhendismisin falan fazla bisey ifade etmez( bogazici ITU ODTU) Oncelikle ne olursan ol sen burda yabancisin!!! Mesleginde belirli yerlere kadar yukeselir daha fazla deyil.

Hopeful arkadsim sole bir sey solemis iyi para istemeyin demis Aslinda hakli ama sole bir durum var. Aylik 2000 sterlin alsan 1000 sterlin ev ve evin masraflarina gider. gerisi ilede yer icer gezersin. EEEE ne kaldi bir birikim oldumu hayir... Nerde kaldi senin muhendisligin havadaa.... Adin muhendis ama paran yok...

Bide olaya sole bakalim adam ilk okul mezunu. Acmis bir market yada kebepci v.b adamin kazandigi para haftalik 5000 sterlin. Cok yakin bir arkadasim genetik muhendisi turkiyeden mezun. 3 yada 4yil kadar burda calisti. Ancak altina bir araba alabildi. En sonunda uyandi. Ve burda bu islerin para etmedigini anladi. Suan haftalik 50 bin sterlinglin is yapan bir yiyecek ustune calisan bir firmanin sahibi kendisi.

Kisacasi buara muhendislige falan gelme geleceksen kendi isini kuracaksan gel. Yoksa baskasinin yaninda para falan kazanilmaz ve kazandirmazlar. Turkiyeden gelenlerin buyuk kismi kendi iyini yapar burda. Yapamayanlarda 3 kurusa talim eder.
Alt 18.12.2007   #10
eleven
Çaylak Üye

RE:

arkadaşım gerçekten ne güzel yapmışsın.Elbette insanın kendi işi den daha iyi hiçbir iş olamaz bunun Ingiltere yada Türkiye 'de olmasıda hiç farketmez.
Burada ki mühendisler gerçekten birikim sahibi olabiliyorlarmı...?3-4 sene çalışıpta araba sahibi olan zengindir burda...Ayrıca burada mühendislerin kazandığı para ev geçindirmeye yetmez ki burada bekarlar 2-3 arakadaş birleşip evde kalınabiliniyor.

Sonuç olarak anladığım kadarı ile mühendis olarak çalışabilirsin ancak tatmin olmazsın...??

Seçenekler
Stil