İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Seçenekler Stil
Alt 15.10.2009   #1
montes6
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Mba vs. Msc Management

yıldız teknik üniversitesi endüstri müh. son sınıf öğrencisiyim. ort. 3.3 gibi. ingiltere'de master yapmayı planlıyorum. 1-2 aydır okul ve program bakıyorum. bu arada ielts hazırlıklarına da başladım.
okuldaki bazı hocalarımla da konustum ve herkes ayrı bir şey söylediği için kafam epeyce karıştı. hocalarım bazı programların aşırı teknik oldugunu bu yüzden bunu iş dünyasında kullanamayacağımı sölediler(ör: management sciences, operational research gibi programlar). daha genel mba tarzı programları tavsiye ettiler. bilenler ne der?
ben business schoollardaki programlara bakıyorum. tercihim o yönde. ve şunu sormak istiyorum. Msc Management ve Mba arasında ne kadar bir fark vardır? ve araştırmalarıma göre ing.'de Mba için önkoşul iş tecrübesi. ve çoğu program birbirine çok yakın(int. management, int business, management vb...hakikaten insanın kafası karışıyor)

ayrıca üniversite ve program tavsiye edebilecekler varsa çok sevinirim.
montes6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.10.2009   #2
honest
Kıdemli Üye

Yazılar: 137
Huseyin Basligil e selamlar

Alıntı:
montes6´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yıldız teknik üniversitesi endüstri müh. son sınıf öğrencisiyim. ort. 3.3 gibi. ingiltere'de master yapmayı planlıyorum. 1-2 aydır okul ve program bakıyorum. bu arada ielts hazırlıklarına da başladım.
okuldaki bazı hocalarımla da konustum ve herkes ayrı bir şey söylediği için kafam epeyce karıştı. hocalarım bazı programların aşırı teknik oldugunu bu yüzden bunu iş dünyasında kullanamayacağımı sölediler(ör: management sciences, operational research gibi programlar). daha genel mba tarzı programları tavsiye ettiler. bilenler ne der?
ben business schoollardaki programlara bakıyorum. tercihim o yönde. ve şunu sormak istiyorum. Msc Management ve Mba arasında ne kadar bir fark vardır? ve araştırmalarıma göre ing.'de Mba için önkoşul iş tecrübesi. ve çoğu program birbirine çok yakın(int. management, int business, management vb...hakikaten insanın kafası karışıyor)

ayrıca üniversite ve program tavsiye edebilecekler varsa çok sevinirim.
honest isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.10.2009   #3
erkin
Kıdemli Üye

Yazılar: 301
MBA için iyi universiteler iş tecrübesi ister onu en başta demem lazım. Sıralamada 40+ sonrasi universiteler ve kolejler MBA kabul edebilir iş tecrübesiz ama yapman ne kadar mantıklı bilmem.

Ben Swansea Universitesinde MSc Financial Management yapıyorum şunu diyebilirim ilk dönem dersler tum programlarda aynı (MBA Hariç). MBA iyi universiteler de gerçekten zor daha 1. günden 1 hafta sonrasına 4000-5000 kelimelik assignment dayayabiliyorlar. MSc Management tavsiyem ama direk düze değil bunun bir çok çeşidi var. MSc Marketing Management, MSc Financial Management, MSc Internatinal Management, MSc Management with Economics, vs
erkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.10.2009   #4
montes6
Çaylak Üye

Yazılar: 4
çok teşekkürler cevaplarınız için.
peki neden düz management'ı tavsiye etmiyosunuz? mesla int. management'la arasındaki fark çok mu belirgin?

aslında ben de başlarda finans odaklı bşiler düşünüodum. sonra management'a doğruldum. memnun musunuz bölüm ve okuldan?

risk management hakkında bşiler biliyor musunuz?
lse, imperial, cambridge vb. gibi okullar hayal gibi. sizin bunların ardından gelen okullardan önerebileceğiniz var mı?
montes6 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.10.2009   #5
erkin
Kıdemli Üye

Risk mgmt hakkinda pek bilgim yok ben bölümden şimdilik memnunum MBA kadar kasmasalarda baya assignmet veriyorlar.

Neden düz tavsiye etmiyoruma gelirsek, okadar cok yapan var ki onu bir fark olmali guzel bir secim yap International yada Finance gecen biseyler yapmani tavsiye ederim, her sekilde her yerde is yapar onlar.
Alt 17.10.2009   #6
martinmert
Highgate Cemetery'de yatıyor...

Yazılar: 23
ben bir kolejde 4.500 paunda MBA yap derim bosuna paranı cope atma 12.000-13.000 verip eger kolej ismi soruyorsan yardımcı olabilrim
martinmert isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.10.2009   #7
erkin
Kıdemli Üye

Londra dışında ki okullar 8500 çivari az çok 1 yıllık tüm program, 4500 MBA koleje vermek mantıksız, tamam 4000 pound bugun 10000 TL civarı para ama ilerde ki 15-20 yıl neyse tüm çalışma hayatını etkileycek bir seçim olacak bu, ona göre maaşın hep üst seviyede olur. Atıyorum kolejden mezun olunca 2000TL verirlerse iyi bir yerden cıkınca 2500TL veriyorsa, 500TL fark ile 20 ay'da çıkartıyorsun maaşda ileride.
Alt 18.10.2009   #8
dixyayse
Üye

Yazılar: 92
Ne oldu kcb lcs vs vs tum kavgalar sona erdi birden tabi kayitlar btti ...

dikkat!!!! ocak kayitlari basliyor ve birileri yine basliyor ufak ufak olta atmaya mba var bildigim 4500 e diye aman dikkattttt!!!!
dixyayse isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.10.2009   #9
altuğ atılkan
Çaylak Üye

Yazılar: 15
Montes6 mrb;

öncelikle şunu söyliyim ki ort. gayet iyi bölümün de aynı şekilde
ama anlamıyorum insanlar sana bu ort. ile nasıl bu böle alternatifler sunuyolar yani bence bakman gereken okullar en az ilk 20 de olan okullar olmalı. Ben sana Nottingham,Manchester,Southampton,Warwick gibi okulları öneririrm ki bu okullar gerçekten çok kaliteli.
Ben de Yıldız Teknik Üni. iktisat mezunuyum ve şu an Southamptonda finans piyasaları üzerine master yapıyorum.Şunu söyleyebilirim ki Msc Management yapmak çok mantıklı olmayabilir çünkü Mba e göre daha teorik ve bence bu durumda Mba daha cazip hale geliyo.Finans odaklı bişeyler yaparsan genel bir bilgi yerine daha detay sahibi olursun bi konu hakkında ki bence senin için iyi olan bu.
altuğ atılkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.11.2009   #10
johnalp
Çaylak Üye

Yazılar: 10
arkadas selam:

Suan gectigin yollardan bi sene onceden gecmis birisi olarak bir onceki arkadasın da onerdigi gibi ilk 10daki universitelere dahi basvurmanı onerecegim sana. Referanslar ve hazırladıgın SOP onemli olacak eger okuldan 2 proftan referans alırsan SOP u da (kişisel bilgilerini içeren 500 kelimelik mektup) adam akıllı yazarsan eminim 2-3 ünden kabul gelecektir,bizim okulda 3.3 kolay bi ortalama değil. Ben 2.41 ile YTU makinadan 40. sıradaki okula girdim kaldı ki daha yukarılardan kabul gelmişti sadece şehir için burayı seçtim.

Asıl soruna gelince,

Suan MSc Management okuyan biri olarak bende cok dusundum MBA mi management mi diye, cesitli insanlarla konusarak arastirarak ders iceriklerine bakarak Managementi sectim. MBA ve management arasındaki tek fark iş tecrübesi, e seni tecrübesiz halde kabul eden adama ne diye 1.5 kat para ödüyesin, seni kabul ediyosa diğerlerini de kabul ediyodur, herkes tecrübesizdir sana bi katkısı olmaz. Burada universitelerin egitim sistemi turkiyeye gore cok cok farklıymıs bi arkadasın da dedigi gibi haftada 15 saat dersim olmasina ragmen bunun yaninda en az 25 saatim falan kutuphanede geciyo, surekli assessment surekli grup toplantilari..

International management ve msc management arasindaki fark bizim okulda soyle,

okulu 4 term'e ayırmıslar. Her term 10 hafta,sonrasında 3 hafta tatil var. 1. term tamamen aynı, 2. termun ilk kısmı aynı 2. kısmı 1 ders farklı, 3. termde 1 ders aynı 2.si opsiyonel istersen farkli secebiliyosun, ve 3. termde dissertation(tez) yazmaya basliyosun, 4. termde tezle ugrasiyosun full ve management burda bitiyo. international olanlar ise son 3 aylarinda baska bir ulkeye gidecek,3 ay orda calisacaklar. ulkeler de abd,fransa,italya,almanya. Genel olarak boyle baska sorun varsa sor

Bu arada ielts'den bir 7 almaya bak not ortalamana yazik olmasin
johnalp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil