Bilmem farkında mısınız, üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapan insan sayısı eskiye oranla artışa geçmiş durumda. Eskiden küçük bir azınlık master yaparken, şimdi sağlam kariyer hedefleri olan ya da akademik kariyer yapmak isteyen herkes hiç düşünmeden okumaya devam diyor. Ama bir de işin başka bir yüzü var. Birçok kişi de, üniversite bitince iş arama, gerçek hayata atılma, meslek secimi ve benzeri korkular yüzünden, bu zor kararları geciktirmek için master olayına girişiyor. Zaten İngiltere’de kariyer danışmanlık servisleri ya da öğretmenler master hakkında bilgi almak isteyen öğrencilerle konuşup öncelikle bu tarz bir yaklaşımları olup olmadığını anlamaya çalışıyorlar. İkinci bir korkuları ise aile baskısı. Aileleri istiyor diye, kendi istemediği halde master işine kalkışan öğrenciye de pek sıcak bakılmıyor burada. Tabii bir de ülkemize özgü olarak, askerden kaçarken profesör olma ekolu var ki, evlere şenlik. Kısaca siz siz olun, dürüst bir şekilde kendinize “ben gerçekten geçerli nedenlerden dolayı mı master yapmak istiyorum” diye sormadan bu işe girişmeyin. Çünkü gerçekten ne sandığınız kadar kolay, ne de uzun dönemde sorunlarınızın çözümü olabilecek bir kaçış master yapmak...
Merhaba arkadaşlar.İngilizce alt yapım sıfır.En azından Türkiye de çoğu kişinin oldupu gibiyim.Şu an Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarına giriyorum.İstediğim şey ise Muhasebe üzerine hem yüksek lisans yapıp hemde ingilizceyi öğrenerek kombine bir mali müşavir olmak.Bu konuda bilgilendirecek veya yönlendirecek olan arkadaşlar var sa yardımcı olurlar sa sevinirim.
Senin durumunda en mantıklı hareket (eğer imkanın varsa) İngiltere'de master, master için de pre-master yapmak. pre-master 1 senelik master öncesi (özellikle yabancı öğrencilerin dil sorununu halletmeleri için) bir eğitim. bu bir senede İngilizce ile birsorunun kalmaz ve mastera da hazır hale gelirsin. daha sonra da masterını yaparsın. İngiltere'de master 1 sene olduğu için yıl kaybın da olmaz. ama pre-master'ın fiyatı 5-6 bin pound civarı (okula göre değişir) master da 8-9 bin diyebiliriz. finansal durumun nedir bilemiyorum ama İngiltere'nin 6 aydan uzun eğitim vizesi olan öğrencilere çalışma izni verdiğini de unutmamak lazım. gördüğün gibi çok güzel birçözüm imkanı var ama bir çok değişkene bağlı. sitedeki üniversite ve master kısmını okumanı tavsiye ederim. bunun dışında tüm detaylar için iletişime geçebilirsin zira detayı bol bir mevzu..
Su anki seviyen önemli tabi ama, 1 yıl az zaman değil sokağa çık, bir yerlerde iş bul, gez.. Eve kapanıp msnden Turkıye'deki tanıdıklarla konusmakla gecırmezsen zamanını, yeter tabı neden yetmesin, basit bişi İngilizce denen Gel göreceksin zaten
Re: Muhasebe Üzerine Yüksek Lisans Yapmak İstiyorum
Alıntı:
the_rocket´isimli üyeden Alıntı
Merhaba arkadaşlar.İngilizce alt yapım sıfır.En azından Türkiye de çoğu kişinin oldupu gibiyim.Şu an Mali Müşavirlik yeterlilik sınavlarına giriyorum.İstediğim şey ise Muhasebe üzerine hem yüksek lisans yapıp hemde ingilizceyi öğrenerek kombine bir mali müşavir olmak.Bu konuda bilgilendirecek veya yönlendirecek olan arkadaşlar var sa yardımcı olurlar sa sevinirim.
Bu ve benzeri sorular soran arkadaslar eger not ortalamalarını bitirdiklleri üniversiteyi ve bölümü yazarlarsa pat diye kabul edilebilir mi eidlemez mi nerden kabul alabilir söylenebilir. ama genel olarak 2.5 not ortalamasıyla kabul 3.5 civarı not ortalamasıyla burs gayet mumkundur.
Merhaba,yaklaşık 3.5 aydır Ingiltere'deyim ve dil öğrenmeye çalışıyorum.Eğer yeterli seviyeye gelebilirsem burada 1 yıl daha kalıp master yapmak istiyorum;ancak yeterli seviyeye gelemezsem kayıt yapacağım üniversite sizce bana kendi içinde ücretsiz kurs imkanı sağlar mı?
arkadaşım bak yetersiz gelmen gibi bir ihtimal yok.. çok çalışıp ielt's ten en az 6.0 puan alacaksın! seçmeli ders olarak ielt's çalışmıyorsan çalışmaya başlaman iyi olur. masterını yapmadan gelme eğer düüşünüyosan. çektiğin maddi ve manevi emeğe değsin.
bu arada boş vakitinde kendine yakın üniversite varsa araştır git, gez, kütüphanesini incele, bak bakalım hangi kitapları okutuyorlar senin bölümünle ilgili, sorular sor.
MBA alanında master yapıyorum. Lisans bittikten sonra baktım ki boşluktayım; henüz alacağımı alamamışım, dedimki hadi git master yap ve de İzmirde olsun. Kalktım geldim ve şimdi Dokuz Eylülde MBA öğrencisiyim. Master nedir? Ne işe yarar derseniz: Master is life, master is future, master is luck, master is love...
Ha, master yapınca herşey güllük gülistanlık mı olacak? Hayır olmayacak ama kendini geliştirmen açısından ve hayata bakış açını değiştirmek istiyorsan eğer yapmalısın. Ama ne istediğinize ve nereye gelmek istediğinize karar vermelisiniz ilk önce.
Master yapmak size ancak Turkiye'de imkan saglar, hemde baya iyi imkan saglar ama Ingiltere'de master yapip burada saglam bir is bulacak diyorsaniz bosuna hayal kurmayin senelerinizi bosuna harcamayin derim, benden soylemesi, artik tren coktan kacmis.......