Portsmouth University'de seneye "International Human Resources" alanında master yapmayı düşünüyorum. Buna yönelik IELTS hazırlık kursuna da başladım. Fakat kafamda bazı soru işaretleri var.
Örneğin; İngiltere'de Türk-Müslüman öğrencilere yönelik tutum nasıl? Herhangi bir ayrımcılık ya da ırkçılık söz konusu olabiliyor mu? İngiltere'de master öğrencilerine yönelik eğitim yöntemi nasıl? Türkiye'deki master ile benzerlik ya da farklılıkları nelerdir?
Bu konularda tecrübesi olan varsa ve paylaşırsa çok memnun olurum.
Merhaba hogget. Ben önce neden portsmouth ve neden "international human resource" die sormak istiyorum. Çünkü birçok arkadaşimiz gittikten sonra aslında gerçekten istedikleri bölümlerde okumadıklarını söylüyorlar. Tabiki ingilteredeki bütün üniversite ve bölümlere bakmak imkansiz ama burada bilgimizi paylaşarak en doğru kararı verebiliriz. İngiltere'deki yaşam konusunda hiçbir kuşkun olmasın. Hiçbir sıkıntı yaşamıyor türk arkadaşlarımız. Bu arada sana tavsiyem türkiyede iyi çalış ielts kursuna ki tekrardan dil eğitimi almak zorunda kalma. hem fazladan para veriyorsun hemde okulun ocak başlangıcı yoksa eylül kayıdını kaçırıp 1 sene kaybediyorsun.