Bende ingiltere'de 1 sene dil egitimi aldiktan sonra, ielts sinavina girip 6.5 aldim ve university of sunderland'de (kolej degil..) master yaptim. Fakat gelin gorun ki Turkiyeye geldim ve 2 aydir is bulamiyom. Anliyacaginiz 8000-9000 verip benim gibi issiz dolasmayin.. Ingiltereye tekrar donmeyi dusunur durumdayim.
Tecrubem yok, memleketi ozledik gelip kolayca is buluruz dedik ... sadece ben de degil herkes oyle diyordu... is gorusmesine cagrilamdim ki parayi begenmeyeyim...
Valla bence keske kalıp 1 sene 6 ay ingilterede tecrube edinseydın daha rahat olurdu.
bende yeni başlayacagım master'a. burda çalışmadan dönmem diye geliyor bana.
Hemen umutsuzluğa kapılma. Benim büyük bi felsefem vardır, "değişmeyen tek şey değişim"
Sen Türkiyede master yapan -senin alanındaki- mühendislerden bi adım öndesin şuan. Çünkü ingilterede yaptın. Şuan yapman tek gereken şey biraz tecrübe kazanmak. Üniversite çağında yaptığın staj yerlerine geri bildirim yapmak. Ben burdayım diyerek kendini göstermek.
Ben bugün henüz master yapmamama rağmen Türkiyenin en büyük 3. bankası beni GM'ye çağırıyor. Çünkü stajda kendimi göstermiştim. Oradan da başkaları keşfeder vs... Yani diceğim o ki, master yaptıktan sonra "ben oldum" dememek gerek... Eğer "ben oldum" dersen kaybedersin...
İster İngiltere ister Türkiyede nerede olursan ol kendini gösterecek katkılar yap kendine. Sertifika, kurs vs...
@aras ,valla bize stajlarda bisey dokundurmuyolardi ki... suan bekleme asmasindayim zman herseyi gostercek ama sabrim kalmadi..
@kpazen, 1 hafta 1 yil gibi deldiyse sen yanmisin.. ingiltere'de ilk 1 yil cok guzeldir ama ondan sonra isler cekilmez hale gelir.. zamanla sende anlarsin..