İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Seçenekler Stil
Alt 09.06.2007   #1
area51
Çaylak Üye

Yazılar: 5
master mi sertifika mi?

selamlar arkadaslar,yeni uye oldum.bir kac sorum olucakti,daha dogrusu fikir daniscakdim.umarim yardimci olabilirsiniz.
bu temmuz ayinda insallah isletme bolumunden mezun olucagim,toefl score olarak 260 cbt tabiki,fakat gre veya gmat im yok,ingiltere de acaba gmat ve gre istemeyen universiteler var mi?var sa application deadline lari gecmismidir.
bir de baska bir alternatif olarak sertifika programlarini tavsiye edermisiniz?bir de orda bir master veya sertifika programindan sonra amerikada verilen opt tipinde bir vize cesidi var mi hani 1 sene daha kalmak anlaminda.
simdiden yardimlariniz icin tesekkurler,cahileyitimide maruz gorun lutfen.
area51 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.06.2007   #2
phoenix7
Üye

Yazılar: 83
-gre gmat burada istenmez

Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 19:16 ) değiştirilmiştir.
phoenix7 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.06.2007   #3
area51
Çaylak Üye

yardiminiz icin cok saolun.kriterleri nedir ingilteredeki universitelerin master a kabul vermeleri icin gre ve gmat degilse?bu arada siz hangi universitenin master i na basliyacaksiniz?
tekrar cok saolun ilginiz icin
Alt 19.06.2007   #4
phoenix7
Üye

ingiltere deki top class üni.ler(cambirdge,oxford,LSE vs. ekstra görüşme falan talep ediyorlar sanırım) dışındakiler için
-personal statement(yani seni,yaptıklarını,bu eğitimi niçin istediğini,niçin bu üni.yi seçtiğine dair bir yazı)
-CV
- transkriptin(not dökümün)
-iş deneyimin patronlarından, yoksa üni. profesörlerinden alacağın referans mektupları min. 2 ayrı kişiden
-dil sınavından sonuç belgesi( IELTS min. 6 - 6,5)
-tabi birde lisans diploma notun (min 2,75 eğer iyi bir üni istiyorsan)

Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 19:16 ) değiştirilmiştir.
Alt 20.06.2007   #5
area51
Çaylak Üye

tekrardan tesekkurler,bildigim kadariyla bu master programlari 1 sene suruyor ingilterede,o 1 sene akabinde,ingilterede staj yada normal is bulursak calisma izni veriliyor mu 1 sene daha orda kalabiliyormuyuz yani?
bir soru daha,mesela okulun fee si 10000 pound diyelim bu fee yi taksit halinde mi yoksa pesin mi oduyoruz?yani mesela sizin uni nin odeme sekli nasil oluyor?
bir de siz kendiniz mi basvurdunuz yoksa bu isi ucretsiz yapan unilerle anlasmali bir acente ile mi yaptiniz.
simdiden cok tesekkurler.
Alt 20.06.2007   #6
phoenix7
Üye

-iş olarak okuldan sonra 1 yıllık staj ayarlayabiliyor.

Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 19:15 ) değiştirilmiştir.
Alt 20.06.2007   #7
area51
Çaylak Üye

cok tesekkurler,belki cok fazla olucak ama istanbuldaysa o acenta ,ismini soyleyebilirmisiniz?bir ziyaret edip ordan birebir bilgi almam ufkumu genisletebilir.cok saolun tekrar.
Alt 20.06.2007   #8
phoenix7
Üye

***** eğitim danışmanlığı benim işlerimi halleden yer,

Konu phoenix7 tarafından (28.05.2008 Saat 19:14 ) değiştirilmiştir.
Alt 20.06.2007   #9
area51
Çaylak Üye

cok ama cok tesekkurler bu degerli bilgiler icin zahmet verdim kusura bakmayin sizede UK deki egitiminizde basarilar,bu arada su 1 senelik staj olayi hakkinda birsey duyarsaniz haber verirseniz sevinirim
Alt 27.06.2007   #10
onurjane
Çaylak Üye

Yazılar: 1
Alıntı:
phoenix7´isimli üyeden Alıntı
ingiltere deki top class üni.ler(cambirdge,oxford,LSE vs. ekstra görüşme falan talep ediyorlar sanırım) dışındakiler için
-personal statement(yani seni,yaptıklarını,bu eğitimi niçin istediğini,niçin bu üni.yi seçtiğine dair bir yazı)
-CV(ilk duyduğumda bana da saçma gelmişti sanki işe başvuruyorsun, ama isteniyor yapacak birşey yok)
-lisans eğitiminden sonra aldığın transkriptin(not dökümün)
-en önemlisi varsa iş deneyimin patronlarından, yoksa üni. profesörlerinden alacağın referans mektupları min. 2 ayrı kişiden
-dil sınavından sonuç belgesi( IELTS min. 6 - 6,5)
-tabi birde lisans diploma notun ne kadar iyi ise üst sıradaki ünilere girme şansında artar (min 2,75 eğer iyi bir üni istiyorsan)

Ben University of Surrey de marketing masterı yapacağım inşallah,üni. business sıralamasında ilk 20 de,ukalalık olarak algılama sadece önerdiğim için söyledim,ilk 5 deki Bath University den kabul almama rağmen Surrey i seçtim çünkü kariyerim açısından daha faydalı olacağına dair düşüncelerim ve avantajları var.

umarım geç gelen bu bilgiler işine yarar,başarılar...
Merhaba,
Ben de 2007-2008 doneminde buyuk bir ihtimalle Erasmus Öğrenci Değişim Programı ile University of Surrey'de bir yıllık Elektronik Mühendisliği eğitimi göreceğim. Gerçekten iyi bir okul olduğunu ben de araştırdım ve duydum. Umarım area51, phonix7 ve benim için hayırlısı olur Bu arada şu staj işini ben de araştıracağım ve hazır İngiltere'de iken staj yapmayı ben de düşünüyorum. Görüşmek üzere...
onurjane isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil