İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Master »

master için önerebileceğiniz üniversiteler

Seçenekler Stil
Alt 24.11.2008   #1
angelique1
Çaylak Üye

Yazılar: 2
master için önerebileceğiniz üniversiteler

Merhaba arkadaslar,
Foruma yeni üyeyim.. Uzun zamandır aklımı kurcalayan bir şeyi size danışmak istiyorum. İngilizce iktisat mezunuyum ve finans ya da işletme alanında(kesin değil tam olarak) master yapmayı düşünüyorum, ortalamam 2.66...
Sizce hangi üniversitelere başvurmalıyım ve daha çok hangi alanlarda master yapmanın daha isabetli olacağını düşünüyosunuz? Brigton Üniversitesi olabilir denildi,nasıl bir okul? Başvuru yapmam gereken üniversiteler hakkında biraz yardımcı olabilir misiniz?
angelique1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.11.2008   #2
angelique1
Çaylak Üye

cevabın için teşekkürler, 2.66 ortalamamdan dolayı endişeliyim başka önerebileceğin üniversite var mı bu ortalamaya?
angelique1 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.11.2008   #3
eternity
Britanya Polisi

Yazılar: 42
walla dediğim gibi o sitelerden bakıp işletme/finansman bölümleri iyi olan uni leri bulup oranın bölüm sorumlularıyla yazışabilirsin. Ortalaman pek iyi olmadığı için belki IELTS skorunu falan yüksek olursa daha tatmin edici olabilir. Ama bence birkaç okul belirle yazış onlarla geriye dönüyorlar.
eternity isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.11.2008   #4
macintosh
Kıdemli Üye

Yazılar: 102
Selam angelique. Master için bölüm tercihi en önemli konudur. Master bir alanda uzmanlaşmak olduğu için hangi alanda uzmanlaşmak istediğine karar vermen lazım.
Burada sorulması gereken soru master eğitiminden sonra ne yapmak istediğin. Akademik kariyerine devam mı etmek istiyorsun yoksa profesyonel iş hayatınamı başlamak istiyorsun.

Eğer iş hayatına atılmak istiyorsan international business an finance gibi bölümler uygun olabilir. Not ortalamının 2.66 olması kötü birşey değil. Zaten first degree isteyen üniversiteler için 3 hatta 3.4 ün üzerinde olman lazım. Üniversiteleri ve bölümleri çok iyi araştırmak lazım. Genel sıralamada iyi olan bir üniversite business alanında o kadar da iyi olmayabilir. Bunun dışında üniversiteye başvurunuda çok iyi yapman lazım.

Senin üniversiteden önce bölüme kesinlikle karar vermen lazım.
macintosh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.11.2008   #5
wanna go
Çaylak Üye

Yazılar: 27
londrada uygun fıyatlı master bolumlerı oldugunu duydum ıktısadı ve sosyal alanla ılgılı uygun fıyatlı masterlar konusunda bılgısı olan varsa ve paylasırsa sevınırım...
wanna go isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.11.2008   #6
macintosh
Kıdemli Üye

Yazılar: 102
wanna go, o uygun fiyatlı master dedikleri şöyle oluyo. Bazı college ler üniversiteler ile anlaşıyo, senden master ücretinin yarısı kadar (ki buda 4000-5000) alıyorlar. Sana eğitimi kendileri veriyo. Ama sen okulun sınavına giriyorsun. bitirince üniversiteden master diploması alıyorsun. Ama aldığın eğitim çok kötü olduğu için, benim bildiğim kimse 1 yılda bitiremiyor. Yani aslında yine aynı parayı veriyorsun, yada verdiğin para kuş olup uçuyo.

Ama eğer normal master düşünüyorsan yardımcı olabilirim okul ve bölüm konusunda.
macintosh isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.11.2008   #7
yusufuz
Çaylak Üye

Yazılar: 1
macintosh arkadaşım bana yardımcı olabilirsin ben ocakta yıldız teknik üniversitesinden endüstri mühendisliğinden mezun olucam inşallah. ielts e hazırlanmak için önümde epey süre var. ilk sorum şu; gidip ingilterede mi hazırlanayım burada mı sence? neden? ikinci olarak not ortalamam 2.6 civarı. master için kabul alabilirmiriyim bu ortalamayla? ben ufak araştırmalarım sonucu http://www2.warwick.ac.uk/fac/sci/wm...s/courses/ebm/ warvick üniversitesinde bu programı gözüme kestirdim. 2.66 ortalamayla birisinin girdiğinide biliyorum. ama nasıl girdi onu bilmiyorum. mba yapamayacağımı bildiğim için, en azından business bir programa katılmak istiyorum. okul ve program tavsiyesinde bulunursan sevinirim... şimdiden teşekkürler
yusufuz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.12.2008   #8
bunkee
Çaylak Üye

master..

Merhaba arkadaşlar,
ben haziran ayında 4 senelik turizm işletmeciliği bölümünden mezun oldum. Ve ocak ayında cambridge e 3 aylığına bir dil okuluna gidiyorum, ama aynı zamanda İngiltere'de master da yapmak istiyorum. Ama açıkcası hangi okuldur iyidir,zordur kolaydır bilmiyorum aynı zamanda nasıl yapacağımıda bilmiyorum:S bir de ben 3 aylık gideceğim için nisan başında türkiye'ye dönmüş olacağım ama okullar genelde ocak ta ve eylülde başlıyormus bu kadar arada bnm için zaman kaybı olcak bu konu hakkında da tavsiye edebilceğiniz birşey varsa sevinirim. Not ortalamam 2.61 maalesf ingilizce seviyemin 3 ayda gelişeceğini düşünüyorum şuan burda upper intermediate ama orda sonnuc n çıkar kestiremiyorum açıkcası. Şimdilik bu kadar galiba bana yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürlerr
bunkee isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.12.2008   #9
wanna go
Çaylak Üye

Yazılar: 27
collegelerle ilgili olarak daha önce arastırma yapmıs arkadaslara sesleniyorum
londrada ekonomi ve sosyal alanda uygun fiyatlı egitim veren collegeler bilen varsa ve bilgilerini paylasırsa çok mutlu olacagım =)
wanna go isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 16.12.2008   #10
zeyneppppppp
Üye

Yazılar: 76
university of wales londra da olani ortalama 5000 pound en ucuczu bu YOK de onayida var turkiyede karsiligida var
zeyneppppppp isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil