İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Master »

master hakkında çok acil yardım lütfen!

Seçenekler Stil
Alt 12.07.2009   #1
gokhanti
Çaylak Üye

Yazılar: 3
master hakkında çok acil yardım lütfen!

arkadaşlar merhaba;

şubat ayında özel bir üniversiteden kamu yönetimi ve siyaset biliminden mezun olacağım ingilizce eğitim aldım 5 yıldır kafamı karıştıran ve sormak istediğim bazı sorular var cevaplarsanız çok sevinirim

1-83 doğumluyum ve ingilterede master yapmak istiyorum sizce bu yaş master yapmak için fazla mı?

2-bazı sebeplerden ortalamam çok yüksek değil sanırım 2.35 arası olacak ve bu ortalama yeterli olur mu?

3-bu soru biraz daha karışık olacak ama bu ortalama ile ingilterede master yaptıktan sonra belki de doktora türkiyeye döndüğüm zaman akedemisyenlik yapma ihtimalim varmıdır?yani üniversitede ki ortalamam sorun olur mu?

4-master yaparken kendi masraflarımı çıkartmam mümkün mü?orada iş bulabilirmiyim?

5-şubat ayında mezun olacağım için başvuruyu ne zaman yapmam gerekiyor ve ne zaman başlayabilirim mastera?

sorulara cevap verirseniz çok sevinirim biliyorum biraz fazla oldu ama
bu sorulara cevap aldığım takdirde hemen başvurumu yapacağım şimdiden teşekkür ederim
gokhanti isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.07.2009   #2
nosf
Çaylak Üye

Yazılar: 29
1-Yapmak istediklerine göre değişir bu. Çok da fazla değil yaşın zaten, sorun olmaz bence.

2-2.35 ile girebileceğin okullar var ancak tahmin edebileceğin gibi iyi bir okula gitmen zor o ortalamayla. Tabii diğer etmenler de var kabul edilmende ancak en önemlisi ortalama. ---http://extras.timesonline.co.uk/tol_gug/gooduniversityguide.php--- Bu listedeki 90'dan sonraki okulları inceleyebilirsin. Ayrıca okulların kabul bölümlerine mesaj atıp sorabilirsin. Bazı okullar esnek oluyorlar.

3-PhD alman demek doktor oldun demektir, TR'de tabii ki akademisyenlik yaparsın. Ortalaman PhD'ye girmede yine önemli etmenlerden biri olur (lisans ortalaman). PhD amaçlıyorsan research masterlara başvur. Bu masterlarda araştırma konun ve niyet mektubun ortalamandan daha önemli olur tabii ki. UK'da master yapıp TR'de doktora yapacağım diyorsan YÖK denkliklerini incele mutlaka ve reasearch master yap.

4-UK'da yasal çalışma izni haftada 20 saat ve asgari ücret 5.70 sterlin. Tüm masraflarını çıkarman imkansız, hatta sadece yaşama giderlerini bile çıkartabileceğini sanmıyorum. Burda kazandığın para ancak cep harçlığı olur.

5-Taught masterlar Eylul ve Ocak aylarında başlar. Reseach masterlara istediğin zaman girebiliyorsun genellikle akademik takvim içerisinde derse girmek gibi bir şey olmadığından. Okullar 3 hafta içinde cevap verir, vize 15 günde çıkar (en yoğun dönemlerde). Herhangi bir deadline yok, bu sürelere uyarak okulun başlama zamanına yetişebiliyorsan başvurunu yaparsın.
nosf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.2009   #3
blackolive
Çaylak Üye

Yazılar: 14
"nosf"
Peki research masterda üniversitede asistanlık yapıpda kendi masraflarını çıkarabiliyor mu insanlar?Eğer öyleyse bu kişilerde mi tuition fee yi ödeyecek ?
Ayrıca bunun için bachelor degree yeterli değil mi?
blackolive isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.2009   #4
adam smith
Kıdemli Üye

Yazılar: 595
1.) yaşın gayet uygun master yapmak için..yani herhangi bir sıkıntı veya geç kalma gibi bir durumun yok..
2.) 2.35 ile kabul alabileceğin okullar var.
3.) bence research den ziyade taught master yap türkiyede doktoranı yap çünkü research için pek kabul alabileceğin üniversite bulamazsın ayrıca süre olarak uzun ve ingilterede gerçekten zor. süreden kastım 2 , 3 hatta 5 yıl bile olabilir.
4.)master maliyetini çıkarırmıyım diye soruyorsan bu çok zor ama yaşam masraflarımı çıkarırmıyım diyorsan o olabilir. ama masterdan sonra 1 yıl full time çalışma iznin olacağını düşünüyorsan ve doktoramı 1 yıl ertelerim diyorsan 1 yıllık çalışmada iyi paralar kazanabilirsin.
5.)ara dönemde yani şubat ayında master a başlayabilirsin ancak başvurunu çok kısa süre içinde yapmanda fayda var ve dil için gerekli sınavlara girmelisin Toefl ve Ielts bunlara gün almak bile zaman işi.

evet çok fazlaydı soruların cevaplarken yoruldum be

Alıntı:
gokhanti´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
arkadaşlar merhaba;

şubat ayında özel bir üniversiteden kamu yönetimi ve siyaset biliminden mezun olacağım ingilizce eğitim aldım 5 yıldır kafamı karıştıran ve sormak istediğim bazı sorular var cevaplarsanız çok sevinirim

1-83 doğumluyum ve ingilterede master yapmak istiyorum sizce bu yaş master yapmak için fazla mı?

2-bazı sebeplerden ortalamam çok yüksek değil sanırım 2.35 arası olacak ve bu ortalama yeterli olur mu?

3-bu soru biraz daha karışık olacak ama bu ortalama ile ingilterede master yaptıktan sonra belki de doktora türkiyeye döndüğüm zaman akedemisyenlik yapma ihtimalim varmıdır?yani üniversitede ki ortalamam sorun olur mu?

4-master yaparken kendi masraflarımı çıkartmam mümkün mü?orada iş bulabilirmiyim?

5-şubat ayında mezun olacağım için başvuruyu ne zaman yapmam gerekiyor ve ne zaman başlayabilirim mastera?

sorulara cevap verirseniz çok sevinirim biliyorum biraz fazla oldu ama
bu sorulara cevap aldığım takdirde hemen başvurumu yapacağım şimdiden teşekkür ederim
adam smith isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.2009   #5
nosf
Çaylak Üye

Yazılar: 29
@blackolive
Research master yapan öğrenciler büyük ihtimalle burs alıyorlar zaten. Üniversiteler kendi akademisyenlerini yetiştirecekleri için olabildiğince yardımcı oluyorlar. Bu süreçte asistanlık yaparak ne kadar para alabilirler bunun hakkında bir bilgim yok. Research master yapsa bile diploma notu önemlidir ama niyet mektubu ve araştırma yapmak istediği alanın okulla uygunluğu çok daha önemlidir.

Taught master yapanları PhD'ye alırken ne gözle bakıyorlar, nasıl değerlendiriyorlar onu bilmiyorum, okullara mail atarak veya akademisyenlere sorarak öğrenebilirsin.
nosf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.07.2009   #6
blackolive
Çaylak Üye

Yazılar: 14
Diploma notum iyi.İyi derecede dil puanımda var.Umarım bunlar işe yarar.
Bundan sonra üniversite araştırmak lazım kaldı geriye.Çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için nosf.
blackolive isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.08.2009   #7
gokhanti
Çaylak Üye

arkadaşlar çok teşekkürler yazdıklarınız için çok yardımcı oldu ama tek bir sorum kaldı bu saydığımız eğitimlerin tahmini ücretleri ne kadarbu konudada fikirlerinizi bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Alt 23.08.2009   #8
vires
Üye

Yazılar: 91
Master programları 10 000 - 14 000 pound arası. Yurtta konaklaman haftalık 50 - 75 pound civarı. Haftalık harcıycağın parada 50 pound dersek ortalama, 60 x 48: 2880 pound konaklama, 50 x 48: 2400 pound harcama, 12 000 pound okul, toplam: 17 280 pound. Türk lirası karşılığı yaklaşık 44 000 lira. Yani 40 000 ile 50 000 lira arası bir masrafı gözden çıkarmalısın. Ama okul bittikten sonra çalışmaya başlayınca bu paranın geri dönüşü olacaktır merak etme. Gözün korkmasın
vires isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.08.2009   #9
gokhanti
Çaylak Üye

yardım için teşekkürler yani bu master bittikten sonra ki çalışma dediğiniz süreç sanırım doktora öğrencisi içinde geçerli değil mi?bu arada buradan sormak çok zor oluyor [email]gtirpan@hotmail.com[/email] arkadaşlar yardım etmek isteyen varsa ekleyebilirmi
Alt 23.08.2009   #10
maximus983
Üye

Yazılar: 56
İngılterde master yaptıktan sonra 2 sene çalışma izini almaya hak kazanıyosun
maximus983 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil