İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Master »

Master da nelere dikkat etmeli?

Seçenekler Stil
Alt 25.04.2010   #1
aras
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
Master da nelere dikkat etmeli?

Sevgili arkadaşlar... Forumda yeniyim, bilgi paylaşımı müthiş... Fakat master konusunda benim tereddütlerim ve meraklarım var...

Hem benim gibi yeni üye olanların hem de master konusunda kafası karışmış olanların ufkunu genişletmek ve ışık tutmak adına lütfen önerilerinizi yazınız...

TC üniversiteleriyle mantık ve mentelite farkı olduğu hepinizin malumu. O yüzden soruyorum;

- İngilizcesi ielts'den 6-7 seviyesinde olan birisi masterlarda zorlanır mı?
- Ödev sistemi mi var yoksa haftalık raporlar mı var?
- Türk sistemi gibi hoca toleransı var mı? Ekstra ödev ile hoca insiyatif kullanabilir mi?
- Gittiğimizde bize masterın UK için ne olduğunu, sistemin nasıl çalıştığı hakkında ufak bir oryantasyon yapıyolarmı?
- Yabancı öğrencilere ingilizce seviyesi ve kültür farklarından ötürü ekstra insiyatif oluyor mu? (bildiklerini aktarma konusunda sıkıntı ve sistem çakışması vb durumlarda)

Sorularım master okuyunlar için gülünç bile gelebilir fakat bilinçli bir birey olmak adına elimden geldiğince "bilgili" gitmek istiyorum İngiltereye...

Kısmetse Bournemouth üni, marketing with management olacak. management bölümlerinin zorluğu ve tarzları hakkında bilgisi olanlar varsa onları da dinlerim...

Cevaplar için şimdiden çok teşekkürler
aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.04.2010   #2
nosf
Çaylak Üye

Yazılar: 29
Mastera geliyorsan asil zorluk journal, article okumakta karsina cikacak. Senin avantajin management, marketing ile ilgili konularin edebi dilinin cok zor oldugunu sanmiyorum. Bolum derslerine hakimsen cok zorlanmazsin dil konusunda.

Assignment sistemi var bizim okulda, genelde 1 semesterda 2 tane article kalitesinde ortalama 2500 kelimelik yazi yazman istenir. Bazi modullerin sinavlari da olur ayrica. Yine module gore 1 presentation + 1 article seklinde de yapilabilir. Ders saati azdir ama senin ayrica calisman gerekir, prof gelir genel olarak anlatir gider.

Modul puanlamalari gayet net, her dersin ilk haftasi module information pack verilir orda her sey yazar. Deadlinelara uymak sart, bu konuda herhangi bir insiyatif oldugunu sanmiyorum.

Ortantasyonu cok guzel yapiyorlar, en azindan benim universitemde boyleydi. Derslerin baslamasindan once 1-2 hafta oryantasyon haftasidir, UK'da bisiklet surmenin guvenliginden tut nasil is ev vs bulunacagina, nerden ucuz alisveris yapilacagindan doktora nasil gidebilecegine kadar her konu anlatilir. Arada icebreaker tarzi millet birbirini tanisin diye oyunlar oynanir felan. Gayet eglenceli ve bilgilidir, sakin kacirma bunu.

Yabanci/yerli ogrenci ayrimi yapmaz kimse, international ogrenciler icin genelde ayri bir ofis bulunur zaten en fazla o var yani.

Marketing, management gibi bolumlere gideceksen assignmentlarin daha presentation agirlikli, derslerde daha sohbet agirlikli gececegini dusunuyorum. Bunun icin pratik ingilizce bilmen cok onemli. Ben 7 IELTS ile geldim ama ilk presentationunda bayagi bir telas yapiyorsun, prof Hindistanli felan cikarsa soru soruyor ne dedigini anlamiyorsun dogru durust felan.
nosf isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2010   #3
aras
Kıdemli Üye

detaylı bilgilendirme için çok teşekkür ederim, çok güzel açıklamışsın...

sohbet etmeyi severim, zaten işim gereği de mecburum. mesleki terimler beni zorlamaz zira üniversitemde hoca asistanıyım... biraz panik var sadece, nasıl yaparım başarabilirmiyim vs....

pazarlama konusunda bilgim hayli fazla. Staj yaptığım TR'nin ilk üç bankasından biri referans mektubu verdi. bankanın genel müdürlüğünde daire başkanlığı ekibinde yer aldım vs. velhasıl kelam kendimi kanıtlayacağıma inanıyorum. tek derdim tüm bu bilgileri iyi şekilde aktarabilmek. o 2500 kelimelik yazılar biraz canımı sıkıyor. sınavlardan korkmuyorum zira anlatacak şey çok ve bir şekilde bilgini aktarabilirsin. ama makale falan yazmak, özellikle tez yazmak gözümü korkutuyor. çevremde tc üniversitelerinde başarısız olup ingilterede kendini aşan çok örnek var, onlar bile yapıyosa..... diye teselli ediyorum kendimi şimdilik

ilk mesajımda da dediğim gibi, tüm gayem uk masterları konusunda bilinçli biri olarak gitmek....
Alt 27.04.2010   #4
nosf
Çaylak Üye

Sinavlar basit oluyor zaten, burda ogrenciler sinavlara cok yabanci oldugu icin kolay soruyorlar. Ben resmen ortalamami sinav ile duzeltiyorum cunku articlelardan iyi not almak cok zor. Bilgili bir insana benziyorsun zorlanacagini sanmiyorum ben senin. Ama referanslarini akademik al ve mutlaka iyi referans verecegine inandigin hocalarindan al. Beraber herhangi bir proje yaptigin, notlarinin yuksek oldugu, birlikte calistigin bir hocandan alirsan cok daha iyi olur. Not ortalamasindan sonra referans en onemli sey, geldigin universiteye pek bakmiyorlar UK'da - TR'nin sayili universitelerinden cikisli degilsen ayirt edici degil.
Alt 27.04.2010   #5
aras
Kıdemli Üye

Tekrar teşekkür ederim, akademik referanslarımı da aldım. Doçentten doktor ünvanına kadar 4 kişiden referans mektubu da aldım. Kabulüm geldi aslında, sırada ielts var...

Sınavlar sanırım kolay olacak bahsettiğin gibiyse bana kolay... Dediğim gibi tek endişem bildiklerimi hocaya aktaramamak... Onu da 1 ay içinde tamamen çözmüş olurum heralde tüm mesele "mentelite ve mantığı kavramak" sonuçta bambaşka bi kültürün içine dalıyoruz. bağlam farkı var kültürler arasında.... neyse Ortalamanı sınavla düzeltmene de sevindim doğrusu hem kendi adıma hem de senin adına...

bildiklerini esirgemediğin için bir kez daha teşekkür ediyorum aklına farklı bişey gelirse mutlaka yaz lütfen...

(konu dışı)Master eğitiminde yurt mu tercih ettin yoksa ev mi? yurtlarda 7/24 sıcak su ve ısıtma var mı?(konu dışı)
Alt 27.04.2010   #6
suphi.suphi
Çaylak Üye

Yazılar: 4
Kesinlikle bolum derim

Arkadasim benim tek ve en iyi tavsiyem lutfen yapicagin masterin bolumune dikkat et ve senin gelicegin icin sana ve kariyerine birseyler katmasina onem goster.

Basarilar.
suphi.suphi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.04.2010   #7
nosf
Çaylak Üye

Eger okulun postgraduate ogrencilere undergraduatelerden farkli bir bina/yurt veriyorsa yurdu secebilirsin. Benim okulum vermiyordu, 16 yasindaki Ingilizler ile ayni binada kalmak istemezsin inan bana. Bu yuzden eve ciktim ben, ev daha ucuza geliyor, daha sakin oluyor, daha temiz oluyor vs. Ama yurtlarin da isitmasi cok iyi, ozellikle soguk bir yere gidiyorsan eve cikarsan isinmaya cok para harcarsin cunku gaz bayagi bir pahali. Ya da yurtta kalan bir kiz arkadas edineceksin, soguklarda orda kalacaksin en guzeli bu
Alt 03.05.2010   #8
Charge
Üye

Yazılar: 60
buradaki arkadaşların bazıları ne kadar bilinçli birşeyler yazıyor. Çok faydalı bir konu olmuş. Ben de hala master da ne alan üzerine yapmak gerekli karar veremedim çok zor bir durum. Herkez sayısal loto gibi birşey seçip giriyor. Ama ben gerçekten istediğim alan üzerine yoğunlaşmak istiyorum.
Charge isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil