İngiltere'de Master İngiltere'de yüksek lisans... Kim hangi tezi yazıyor?

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Master »

Master bitirenler buraya...

Seçenekler Stil
Alt 04.08.2010   #1
aras
Kıdemli Üye

Yazılar: 129
Master bitirenler buraya...

Merhaba arkadaşlar, bugün farkettim ki forumda master bitirenlere ait özel bi başlık yok. Yani master yapmaya cesaret edemeyenler, hangi zorluklarla karşılaşacağını kestirmek isteyenler için böyle bi başlık açayım istedim....

Çünkü; bugün ingilizce kursundaki hocalarım masterın çok zor olduğunu ve bitirenlerin az olduğunu çünkü çok hızlı konuştuklarını ve aralarda notlar almanın zor olduğundan bahsetti...

Sizlerin (bitirenlerin veya bitirmek üzere olanların) düşünceleri neler? Hocaların konuşma hızı veya international studentlara yaklaşımı nasıl?

Cevap yazmadan evel okul adı belirtirseniz daha faydalı olur yeni üye ve okuyanlar için...
aras isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.08.2010   #2
ozandemiroz
Üye

Yazılar: 71
Özellikle bu başlık altında bilgi paylaşımı yapmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum
ozandemiroz isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.08.2010   #3
Mr.Karsiyaka
Üye

Yazılar: 89
hocaların saçmalamış master yapan ingiliz çok çok azdır geri kalan bütün sınıf neredeyse internationaldır ve çoğu asyalıdır.. asyalıya naber diye sorarsın anlamaz hocalar her zaman düzgün konuşurlar ve anlamadığın yeri de sorarsın bir daha yazdırırlar.. bitirenler az ama bu söylediğin sebepten değil

Alıntı:
aras´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba arkadaşlar, bugün farkettim ki forumda master bitirenlere ait özel bi başlık yok. Yani master yapmaya cesaret edemeyenler, hangi zorluklarla karşılaşacağını kestirmek isteyenler için böyle bi başlık açayım istedim....

Çünkü; bugün ingilizce kursundaki hocalarım masterın çok zor olduğunu ve bitirenlerin az olduğunu çünkü çok hızlı konuştuklarını ve aralarda notlar almanın zor olduğundan bahsetti...

Sizlerin (bitirenlerin veya bitirmek üzere olanların) düşünceleri neler? Hocaların konuşma hızı veya international studentlara yaklaşımı nasıl?

Cevap yazmadan evel okul adı belirtirseniz daha faydalı olur yeni üye ve okuyanlar için...
Mr.Karsiyaka isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.08.2010   #4
erkin
Kıdemli Üye

Yazılar: 301
Benim az kaldı 1-2ay inşallah bitiecek, master gittiğin okula bağlı tuttup tek katdan oluşan dershane tarzı bi yerde master yaparsan kolay oralar ama gerçek anlamda ilk 60'daki üniversitelerde yaparsan zor, daha doğrusu adamların standartları çok yüksek.

- Puanlamaları çk kıt
- İngilizce seviyeni daha iyi isterler
- Proje (Assignment) çok verirler her biri 2000-3000 kelime.

Arkadaşın dediği gibi 100 kişiden 10-12 tanesi Britanyalıdır, 50 tanesi Çinli, 10-15 tanesi Pakistan-Hindistan, 15-20 Tanesi Kuzey ve Batı Avrupalı, 5 Tane felanda Güney Avrupa (Türk-Yunan-vs)
erkin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2010   #5
aras
Kıdemli Üye

Erkin projeler kaç günde bi veriliyo? bide bi dayanağı olmalı. kitap not vs gibi...?

arkadaşlar bir de hangi okuldan olduğumuzu yazalım lütfen...

genel kanı ingilizceden çok ingiliz eğitim sisteminin farklılığı galiba?
Alt 06.08.2010   #6
erkin
Kıdemli Üye

Evet Türkiyeden farklı hemde çok, ben Swansea Universitesindeyim. Kaç günde bir veriyorlar dersen genelde aynı tarihlerde oluyorlar dönem başında hepsi belli oluyor son teslim tarihleri, örnek son dönem ben Mart 5 ile 22 arasında, 1 Sunum yaptım (30dk), 1 Seminer raporu teslim ettim (4000 kelime), 4 tanede 2500-3000 kelime çivarı Assignement verdim. Tabiki üniversiteye göre değişir bir çok şey ama genelde iyi olanlar böyle bol assginment var.
Alt 06.08.2010   #7
aras
Kıdemli Üye

peki bu assignementler çok mu zor Erkin, yani 4000 kelime yazmak kolay değil. hem de bi konuya odaklanıp. ama kitap veya kaynak vermiyorlar mı?

ne bileyim benim araştırdığım odaklandığım konuyla hocanınki farklı olursa o 4000 kelime çöp olur gider. yanlışmıyım?
Alt 06.08.2010   #8
erkin
Kıdemli Üye

Konuyu veriyor atıyorum "Banking Regulations in last recent years crisis" gibi bir konu oluyor, bu zaten derste işlenir bi şekilde, bazı hocalar tavsiye okuman için kitap ismi veriyor ama genelde vermezler, zaten senden oturup yeni teori yarat diyen olmaz ama "Undergraduate" ile "Postgraduate" arasında ki kalite fakrını görmek isterler. 4000 kelime genel olmaz çook nadir. 2500-3000 arası olur genelde, çook mu zor? aslında değil önemli olan hocanın tam olarak neleri isteğini bilmen ona göre şekilendir. Bol referans kullanman ve sadece kitap değil okulun sana vereceği giriş izinleri ile çeşitli "e-kaynak" kullanman yararına olur. Dediğim gibi Türkiye ile burası arasında notlama farkı var Türkiye de 60 alan biröğrenci orta kabul edilirken burada iyi olarak kabul edilir ki gerçekten öyle.

Seçenekler
Stil