MART 17DE GELİYORUM VE BİN TANE SORUM VAR LÜTFEN YARDIM:(
arkadaşlar dil okuluna yazıldım yedi aylık,ilk bir ay yurdunda kalacağım ama sonrasında ev felan istiyrum yada öğrenci evleri varmı kolay bulabilrimyim öğrenci vizesii aldım 20 saat çalışabliyrmuşuz,ailemden para gelecek ama ek çalışsamm ne kadar kazanırım gelirken getirmem yada getrimemem gerekenler neler?yaa daha çokk sorummm varrrdaaa offf daha gelmeden streess oldumm buarada okulumm londrada kaçıncı bölge bilmorum sormayın,okulumun adı st.giles bilen varmıı
öğrenci evleeri derken kastınız nedir?
ya aile yanında kalırsınız ya yurtlarda en basit,bir iki ssçeenek daha var..iş bulabilirsen bildiğim kadarıyla saatine 5 pound kazanıyorsun..gelirken yanımda getirmem gerekenler demişsin bunla ilgili sitede büyük bi tartışma konusu var..herkes bişi yazmış ara bulursun..
Aslı01, bende vizemi yeni aldım ve henüz gitmedim ingiltereye fakat yaptığım araştırmalardan sana yardımcı olmaya çalışayım,
Oraya giderken yanında mutlaka okulunun sana gönderdiği davetiye bulunsun.
Seni orada biri karşılayacaksa yada bir tanıdığın varsa adresini ve telefonunu mutlaka öğren.
Kalacağın yer kesinleşmişse oranın adresini götür öğren ezberle...
Yanında orada arama yapıp arama alabileceğin bir cep telefonu götür.
Vize mülakatlarında olduğu gibi pasaport polisi senden kıl kaparsa işin zormuş, niye gidiyorsun ne yapacaksın neden ingiltere gibi sorulara hazırlıklı ol.
Son olarak için rahat olsun, şansın yaver giderse hiç bir sorun yaşamadan giriş yaparsın.
Bildiğim kadarı ile ev fiyatları yüksek ve bizlerin kalabileceği evler, daha doğrusu odalar var... Şöyle açıklayayım mutfak banyo WC vs bu tür yerler ortak ve senin yatacağın yaşayacağın bir oda..
Çalışma konusunda saatine 5-15 paund aralığında para kazanacağın işler bulabilirsin.. Gönül ister saati 15 paund olsun
Mrb arkadaşlar.Bende sandwıc programıyla yazıldım ve temmuzda ordayım.
2hafta dil kursu ve sonra iş ayarladım ssati 5.5puond dan.
ama tek endisem arkadassız kalmak.Londra ve yakınlarında olanlarla
göruselım.msn den ekleyebilirler beni.
muhabbetim kimseyi sıkmaz. )
aslında orda pek Türkçe konuşmamanı tavsiye ederim ingilizcen için..ben ne yazıkkı bournemouth a gelcem buyuk ıhtımal..ama kafana takma heryer Türk kaynıyo,bu forumdanda çıkar bi iki kişi..ayarlarsın yani..
yaa arkadaşlarr gercektenn firmammdan daha çokk yardımcıı oluyruzz burda,tecrübeyle anlatmak var bide oturudğun yerdenn anlatmak varr,,,umarım korktuğum kadar olmazz vallaa yedii ayy nasıl gecerrr yoksaa
maalesef bazi ajanslarin isi sizden parayi almasi ile bitiyor. benim ajansimda bana pek yardimci olmamisti, aslinda soyleyecekleri kucuk bi iki detay bile sizi cok rahatlatiyor olabilir. ama kucuk ve gunluk dusundukleri icin hatali hareketleri olabiliyor siz de o ajansi kimseye tavsiye etmiyorsunuz sonra sadece parayi dusunen ajanslar ile para konusunda sizde cok dikkatli olun, odeme yontemini ve cikaracaklari ekstra masraflar olacaksa (ki olmamali) basindan netlestirin. ben ajansimla nakit elden odme uzerine anlasmistim odeme yapacagim zaman bana en dogrusu! (neye gore dogru ise!) odemeyi sizin bankanizdan onlara kendinizin transfer etmesi olacak, biz size banka hesap detaylarini yollariz dediler. sonucta kabul etmedim ve ekstra swift masrafida odemedim elbette ama rahatsiz oldum bu tutumlarindan...
neyse oncelikle icini rahat tut demek isterim, zor bisey yok paran olduktan sonra ozellikle cok kisa bir surede bu ulke hayatina alisirsin.
hava alanina gittiginde once havayolu sirketini bulacak ve valizini teslim edeceksin sonra ucaga gecis icin kapilarin acilmasini bekleyeceksin. p;atform no ve saat gibi konular hepsi bilginde olacak zaten. erken giris yapman seni rahatlatir son dakikalar stress olmazsin. ucakta yolculuk bitimine yakin hostes elinde kucuk kagitlar ile size isteyen varmi diye soracak, i kagitlardan bi tane alman gerek, uzerine sorulan konaklama bilgilerini adresi fln yazacaksin ve pasaport kontrolunde gostereceksin. yapacagin sey insanlari ve tabelalari takip etmek sadece. pasaport gorevlisinden cekinme gayet rahat bi sekilde davran, dil ogrenmeye gittigin bir yer sonucta kendini kasma... sana kalacagin yere nasil gidecegini biliyormusun fln diye sorabilirler, karsilaman yoksa bildigini soyle hatta london mapten kalacagin yerin harita printout unu goster..
ulasim sistemi cok kolay anlasilir sekide tasarlanmistir.(gerci ben sadece london u biliyorum) duraklarda haritalar otobuslerin hangi duraklardan gectigi vs. her bilgi anlasilir sekilde ulasilabilir
is bulduktan sonra gerisi kolay bence.. is bulmak bazen zor olabiliyor, bu asamada benim tecrubem en iyi yontemin contact management oldugu seklinde.. herkese haber salacak ve her isi yapabilirim diyeceksin ingilizce seviyen seni rahatlatmasi acisindan onemli ama muhtemelen calistigin yerlerdede ogrenciler olacak ve kimse mukemmel konusmayacak..
konaklama icin genelde ogrenciler gumtree.com dan ev-oda paylasimli yerler buluyor. haftalik 60-80 civarlari alternatiflerin olabilir.
gelmeden once hersey zor olabilirmis gibi geliyor ama inan oyle omadigini goreceksin, vizeyi almissin zaten simdi bu guzel tecrubenin tadini cikarmaya bak...
kursunu aksatma, para kazanmanin dil ogrenmenin onune gecmesine izin verme
bol bol yabanci arkadaslar edin ama mutlaka saglam bir iki turk arkadasinda olsun. 1 turk taniyinca zaten otomatikmannn bir cok turk tanimis oluyorsun gerci ))
bol sans!
yaa süeprsinn diasporaa resmen beynimii okumuşşsun,ve cevapp yazmışşsın,evett gumtree çokk ii bir site birkaçç kişii ordann işş oda felann bulmuş,şimdii artık evde oturmuşş vizemin çıkmasını beklemek kaldı sadcee okulumun yerininn çok ii olduğunu sçlüyrolar southamptonda neseki her ortama uyum sağlayabilme özelliğim var umarımm en kısa zamanda alışırım,buarada diaspora londradamsın halaa
selam Asli, tatil icin memleketteyim suan ama londraya donecegim. (tatilde olunca mesajada gec donebildim
southampton ile ilgili bir bilgim yok maalesef, bilgi omadan fikir sahibi olmakta hic bir zaman saglam olmuyor, bu yuzden aklinda olsun sana fikrini soyleyen insanlarin fikir beyan ettikleri konu ile ilgili ciddi bilgi (kaynagi tecrube olan mumkunse ve birikimi yoksa cok fazla onemseme))
sen her ortama uyum saglayabilirim diyorsan hatta diyemiyor olsan bile uyum saglayacagim karari ile gidiyorsan bu da sana yeter
ben giderken arkadasim bana tr.de alistigin tum sartlari unut ve en kotusune hazir ol demisti, buna hazir bir psikoloji ile gitmek gercekten isimi kolaylastirdi.