Şehirler Yaşadığınız veya gelmeyi düşündüğünüz şehri anlatın? Orada başka kim var? İngilterenin şehirleri hakkında her şey...

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere hakkında... » Şehirler »

Manchester'da ev kiralamak

Seçenekler Stil
Alt 06.07.2010   #1
poetic
Çaylak Üye

Yazılar: 5
Manchester'da ev kiralamak

Merhaba Arkadaşlar,

Eylül ayında Uni. of Manchester'da doktora eğitimine başlıyorum.
Klacak yer konusunda hala karar veremedim. Okulun yurtlarına baktığımda odaların çok küçük ve pahalı olduğunu gördüm, bu nedenle bir oda kiralamak daha mantıklı geldi.

Ancak okula yakın ve güvenli yerlerin neresi olduğunu pek bilmiyorum. Bir arkadaşım "chorlton" önerdi ama biraz uzak gibi geldi üniversiteye. siz nereleri önerirsiniz acaba?

teşekkürler
poetic isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.07.2010   #2
nothing
Çaylak Üye

Yazılar: 21
Alıntı:
poetic´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Merhaba Arkadaşlar,

Eylül ayında Uni. of Manchester'da doktora eğitimine başlıyorum.
Klacak yer konusunda hala karar veremedim. Okulun yurtlarına baktığımda odaların çok küçük ve pahalı olduğunu gördüm, bu nedenle bir oda kiralamak daha mantıklı geldi.

Ancak okula yakın ve güvenli yerlerin neresi olduğunu pek bilmiyorum. Bir arkadaşım "chorlton" önerdi ama biraz uzak gibi geldi üniversiteye. siz nereleri önerirsiniz acaba?

teşekkürler

Chorlton uzak bıraz ama hem kiralar cok uygun hemde bus bulma imkanın fazla. Ulasımda sorun yasamazsın! Rusholme taraflarına bakabılırsın oradada araplar fazla ama en azından okula yakın. Merkez biraz pahalı olur hıc bulasma derim.
nothing isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2010   #3
Dragon
Üye

Yazılar: 52
Evlerin ücreti 1+1 oda ev fiyatları 500$ - 1000$ Arası 2+1 1000$ Başlıyor 4000-5000$ Dolara kadar var.
Dragon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2010   #4
braveturk48
Kıdemli Üye

Yazılar: 104
www.findaproperty.com yada rightmove.co.uk bu sitelerdende bi bak belki bişi çıkar
braveturk48 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.07.2010   #5
Dragon
Üye

Evet O siteler işine yarayabilir uygunları bulamazsan bu konu başlığına yazarsın bir çok site koyarım.
Alt 07.07.2010   #6
poetic
Çaylak Üye

Teşekkürler arkadaşlar.

Chorlton bana da uzak geldi evet. Rusholme için bazı bölgeleri tehlikeli demişlerdi o nedenle pek düşünmüyorum.
Aslında daha çok İngilizlerin yaşadığı bölgelerde oturmak işime gelir, oralara daha çabuk adapte olmak açısından.
Yani güvenli, nezih ve merkeze yakın başka yerler önerebilirseniz çok sevinirim.
Alt 07.07.2010   #7
poetic
Çaylak Üye

açıkçası o sitelere de pek güvenemedim çünkü geçen gün gumtree'ye bir ilan bıraktım.bir kaç kişi geri döndü. bir kişiyle iletişime geçtim ve o da dolandırıcı çıktı. az daha para kaptıracaktım. Neyse ki benzer bir olay, bir tanıdığımın başına gelmiş, o uyardı beni.

depozito istiyorlar bunlar ve "Parayı bana değil İngiltere'de bulunan bir arkadaşının hesabına yatır ben de o parayı ödeyebilecek durumun olduğunu göreyim, böylelikle evi senin için tutayım dedi". Western Union üzerinden yatırabilirsin demişti. Ben de dürüst insanmış, parayı kendi hesabına istemedi diye düşünmüştüm. Ancak yatırdıktan sonra bir fatura istiyorlarmış görmek için ve bu fatura o hesaba ulaşmak için gerekli olan bilgileri içerdiğinden parayı çekiyorlarmı.

Lütfen sizin veya arkadaşlarınızın başınıza böyle bir şey uyanık olun.

Ben bu yüzden o sitelere güvenmiyorum. Sadece üniversitenin beraber çalıştığı "Manchester Student Homes" diye bir sitesi var, oraya bakıyorum ama Manchester'ı tanımadığım için hangi bölgelere bakmam gerektiğini bilmiyorum.
Alt 07.07.2010   #8
braveturk48
Kıdemli Üye

Yazılar: 104
valla biz bu siteden ev bulduk yalnız öğrenci evi değildi kendi oturduğumuz evi ama sen bilirsin kardeş herkez dürüst çıkmaya bilir dediğin gibi
braveturk48 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.07.2010   #9
Dragon
Üye

Ama herkez dolandırıcı değil dolandırıcıda sana denk gelmiş yada bir emlak ofisine gidiceksin orda kendine güzel bir ev bulucaksın.

Seçenekler
Stil