Burslar Burs arama motorunda aradığını bulamayan, kendi okulundaki bursu eklemek isteyen el kaldırsın.

Geri git   İngiltere Forumları » İngiltere'de Eğitim » İngiltere'de Master » Burslar »

makina müh. yim master için burs!!!!!

Seçenekler Stil
Alt 29.10.2008   #1
erman
Çaylak Üye

Yazılar: 6
Question makina müh. yim master için burs!!!!!

slm arkadaşlar makina mühendisliğini 3.63 not ort ile bitirdim ve ingilterede burs bulabilirsem master yapmak istiyorum. fakat bu konu hakkında pek bilgim yok araştırma sürecindeyim. konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum tesekkuler ...
erman isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 31.10.2008   #2
inci
Üye

Yazılar: 37
..

hiç bilgisi olan yok mu gerçekten mühendislik okuyan yada bitirmiş arkadaş yok mu hiç...
inci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2008   #3
em_el
Üye

Yazılar: 73
Alıntı:
erman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
slm arkadaşlar makina mühendisliğini 3.63 not ort ile bitirdim ve ingilterede burs bulabilirsem master yapmak istiyorum. fakat bu konu hakkında pek bilgim yok araştırma sürecindeyim. konu hakkında bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum tesekkuler ...

erman aslında ortalaman gayet iyi burs bulma alma imkanın çok zor değil yalnız bunun için çok araştırman gerekebilir.bu aralar bir kaç arkadaşım bakıyor ama onlar hocaların beraber çalıştığı üniversiteler ile onların referansı ile direk okula başvuru yaptılar seninde böyle bir şansın varsa deneyebilirsin aslında bir de tabi ne zaman.hangi okuldan mezun olduuğun bunlar önemli biliyorsun yada makina mühendisleri odasıyla iletişim içindeysen onlardan da yardım isteyebilirsin en azında fikir verirler.bence nette bulabildiğin ne kadar burs başvurusu varsa hepsinde şansını dene sonuçta böyle burs veren bir sürü kurum var bunlardan birinin linkini gönderiyorum yakın galiba başvuru tarihi umarım işine yarar..sana kolay gelsin iyi şanslar..

http://www.tev.org.tr/tr-tr/burslari...svurulari.aspx
em_el isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2008   #4
erman
Çaylak Üye

Thumbs up sagol

Bende hocamla bu konuları konusacam. Heralde onlarla bu konuyu halletmek en iyisi olacak gibi. Senin arkadasların bu konuda neler yaptı? Mesala TOFEL sınavına fln girdiler mi? Yanıtın için memnun oldum.
Alt 02.11.2008   #5
em_el
Üye

Yazılar: 73
Alıntı:
erman´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bende hocamla bu konuları konusacam. Heralde onlarla bu konuyu halletmek en iyisi olacak gibi. Senin arkadasların bu konuda neler yaptı? Mesala TOFEL sınavına fln girdiler mi? Yanıtın için memnun oldum.
tabi erman öncelikle böyle bir düşüncen varsa yani yurtdışında master gibi mutlaka ing. yeterliliğini aldığın bir sınavla belgelemen gerekir bunlar ielts yada toefl benim arkadaşlarım amerikayada başvurdukları için toefl aldılar ama çok da önemli değil hangisi olduğu üstelik burs başvurusuda yapıcaksın sonuçta bu sınavlardan herhangi birini almadan kolay olmaz burs bulman ortalaman ne kadar iyi olursa olsun bencede sen en iyisi sana yardımcı olabilecek hocaların ile konuş bu arada masterı hangi bölümde düşünüosun yine makina mı?
em_el isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 03.11.2008   #6
erman
Çaylak Üye

Evet yine makine ustune olacak yani bir spesifik dal mesela enerji yada akıskan ama makine muh ile alakalı
Alt 03.11.2008   #7
erman
Çaylak Üye

Bu arada desteginden dolayı inci ye tesekurlerrrr iyiki varsın
Alt 04.11.2008   #8
inci
Üye

Yazılar: 37
:)

[quote=erman;18300]Bu arada desteginden dolayı inci ye tesekurlerrrr iyiki varsın[/QUOTE

bişey değil erman bey ne demek

Konu inci tarafından (06.11.2008 Saat 13:17 ) değiştirilmiştir.
inci isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.11.2008   #9
LondonSW1V
Çaylak Üye

Yazılar: 8
tek bir yolla anlatacağım cunku bende onumuzdeki sene burs'a başvurucam ancak ben uni'den başlicam...

öncelikle...( bursunu aldıktan sonra ) burdaki uni sistemi gereği sınava gireceksin sınav sonucunda seni Master'a alıcaklar yada tekrar uni okutacaklar bu bir...

iki... Burs nasıl alırsın...
Uni'den burs alabilmen için ben University Of Westminster'ı denicem umarım olur...
Universiteye senin ileride ulke içerisinde isim yapabilecek kapasitede olduğunu ıspatlaman gerekiyor.

yani sana uni ettiketini verebilmeleri için senin onlara kendini ispatlaman ve Uni'nin TR'deki adamı olman gibi bişey denebilir.

Örneğin ben Yonetmenlik istiyorum. Bunun için bazı senaryolarımda var...
gunun birinde benden bir Ferzan Ozpetek cıkabileceğini düşündükleri vakit...
%100 burs alabiliyorsun... Bunun içine gunluk harclığın kaldığın yer yemek elektrik su okul ücreti herşey dahil...

oncelikle master yapacağın noktaya karar verirsen daha farklı bilgi vermeye calışayım...

sevgiler
LondonSW1V isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 15.11.2008   #10
LondonSW1V
Çaylak Üye

Yazılar: 8
Alıntı:
em_el´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
tabi erman öncelikle böyle bir düşüncen varsa yani yurtdışında master gibi mutlaka ing. yeterliliğini aldığın bir sınavla belgelemen gerekir bunlar ielts yada toefl benim arkadaşlarım amerikayada başvurdukları için toefl aldılar ama çok da önemli değil hangisi olduğu üstelik burs başvurusuda yapıcaksın sonuçta bu sınavlardan herhangi birini almadan kolay olmaz burs bulman ortalaman ne kadar iyi olursa olsun bencede sen en iyisi sana yardımcı olabilecek hocaların ile konuş bu arada masterı hangi bölümde düşünüosun yine makina mı?

UK TR toefl'ı kabul etmiyor... tekrar sınava giriyorsun...
7 derece ve ustu ingilizce ile 1. sınıfa başlıyorsun...
Master için durum farklı olabilir onu bilemiyorum...
LondonSW1V isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Seçenekler
Stil