vista da izin almak gerekli cünkü saçma sapan programlar yuklenmesin diye sizden habersiz internetten bir program yuklenmesin diye o izinleri koydular.
Nerdeyse nefes almak için bile vista dan izin almak zorunda insanlar artık.
aslında daha çok vista mı xp mi sorusunu duymaya alışmıştık taaki applein yapabileceğinin en iyisi olan mac(macintosh) bilgisayarlarını ve beraberinde getirdiği macOS işletim sisteminin farkına varana kadar..
aslında bilgisayarınızı kullanım alanınıza bağlı olarak değişiyor tercih ettiğiniz işletim sistemi ama ortada bir gerçek varki xp den sonra vista ya alışmak pekçok insan için zor oldu bugün bile çoğu programı desteklemeyen vista kullanıcılar için tam bir kabus..
MacOS' u kullanan bu bilgisayarlar yüksek grafik
ve multimedya performanslarıyla,kolay kolay çökmeyen sağlam yapıları ile Programlarını Apple firması kendi hazırlar, Windows PC'deki gibi sınırsız program yoktur ama bu işletim sisteminne sahip bilgisayarlar üzerine hiç program kurmasan bile kendi programlarıyla; standart Windows'tan daha zengin bir haldedirler..Gerek kullanım kolaylığı, gerekse güzel görünümlü menü ve araç çubukları sayesinde windows kullananları hep kıskandırmıştır MacOS sistemli bilgisayarlar tabi bilgisayarların göz alıcı donanımlarından bahsetmeye gerek bile görmüyorum apple in şimdiye kadar yapabileceği en iyi tasarım..
alışma döneminde zaman zaman zorluklar görünsede bencee belli bir süre sonra vazgeçemiyeceğimiz bir işletim sistemi olacak tıpkı xp gibi..
Nerdeyse nefes almak için bile vista dan izin almak zorunda insanlar artık.
tabi ki MAC
Apple urunlerini tasarlarken Altin Orani dikkate aliyor, sanirim bu yuzden yaptiklari hersey goze hos gorunuyor ve yormuyor.. bir de komplikeden uzak durmalari.. harika..
Linux den baska kus tanimam ........ Bilgisayar kisiseldir kisilerin zevkine ve yaptigi ise hitap eder o yuzden kimseye o sana uyar o sana uymaz diyemem benim dusuncelerim ve hayatimdaki bilgisayar olayi kisaca bu konu cok uzar gider ;
1985 yilindan itibaren bilgisayar kullanan biri olarak kullandigim makinalari cogunuz gormemistir tarihin sayfalarinda aranip bulunacak makinalar (Sinclair Spectrum 48K, Commodore 128, Commodore PC 10, Amstard 728, Ilk 5 1/4 inc disket suruculu makinalar .... gibi)
Mac cizim ve dizayn isi ile ugrasanlar tarafindan gorsellige onem veren islerde mukemmel sonuclar verebilen bir yazilim. Ama matematik agirlikli programlari kaldirmiyor ve makina cok sikisiyor (Su anda esim MAC Air kullaniyor (Kendisi stilist ve Cizimleri icin cizim ekrani kullaniyor) arada bende onu programlarimla sikistiriyorum makina guzel ama MAC OS de matematik tabanli program CPU yu zorluyor)
Ben muhendislik yapan birisiyim ve Alanimdaki programlari en iyi karsilayabilen su anda XP Pro. XP Home yetersiz kaliyor. Vista ve 7 icin ise sadece gereksiz programlar Microsoft un yapmamasi gereken yazilim olarak bakmaktayim. (Bu arada Vista da gereksiz sorulari User Account tan kaldirabilirsiniz boylece gereksiz sorular birdaha gelmez. Microsoft bunu yaparken Lisanssiz yazilim kullaninimi dusunmustu). Ben su anda 4 cekirdekli bir desktop ve 4 tane Laptop kullanan birisiyim (Laptop konusunda kimse Panasonic Toughbook un eline de su dokemedi su ana kadar. bir tanede Samsung Ferrari kullaniyorum Ozel imalat dunyada sayili sayida uretildi sans eseri elime gecti ama disi guzel ici bos bir makina)
Linux su ana kadar gereksiz programlarini kapattiginiz zaman C++ icin cok iyi cevap verebilen ve gelistirilmesi cok kolay olan yazilim oldugu icin tercih sebebim. (Linux de baska bir Laptop ta yuklu ve C++ icin onu kullaniyorum ve tek tusla makinanin hizini kanitlayan bir OS su ana kadar XP bile o kadar hizli cozum yapamiyor.)
Bu arada ben Bilgisayar Muhendisi degilim ama kendi capimda meslegimle ilgili yazilimlar yapan bir kisiyim.
Konu sirlan tarafından (28.08.2009 Saat 21:14 ) değiştirilmiştir.
hep hp kullandim.enson aldigim yani suandada kullandigim laptopum hp.memnunum sukur...mac tabiki tartitisilmaz ii bir makine.ama tabiki fiyatida okadar tartisilmaz )
Konu aitnamona tarafından (17.09.2009 Saat 01:44 ) değiştirilmiştir.