dostum aynısı banada oldu bende bayagı bi tedirgin oldum sonra ba gorevlilerine sordum gerek yok dediler.internete gelince arastırdım bi bilgide yok sanırım vizeler cok girisli oldugu isin kasmıyolar bide havaalanında 3-4 yerde pasaport ve vizeni kontrol ediyolar optik okuyucuyla butun bilgisayarlar aynı aga baglı olabilir
benim pasaportumu kimse kontrol etmedi ki.
sadece check-in deki görevli şöyle bir baktı. sonra hiç bakmadılar bile.
sonraki girişlerde veya vize başvurularında sorun olmasından çekiniyorum açıkcası...
gerçi türkiye giriş çıkış damgaları var. ondan sorun olmaz sanırım.
çıkışlarda bişi yok... önemli olan girişlerde sınırdaki memur ilen bızırdaşma.. bi milyon soru sorcak hazır olun her geliş bi başka geyik..
çıkışlarda mühür damga vs sadece kendi ülkenizden çıkış yaparken yersiniz.. yada single vize olan ülkelerden..burdaki multiple entry we öörenci vizesi olduu için istediiniz kadar giriş-çıkış we vize boyunca kalma hakkınız war..o yüsden takmazlar.. ama 6 ay geçerli.. 3 ay süre de konaklama içeren bi şengen vs olursa ozmn giriş çıkış önemli çnkü kalış sürenizi hesaplıolar... yane fark ve olay bundan ibaret..
Cok fazla havaalanlarini kullanan biri olarak, Ingilterede cikislarda pasaport kontrolu yapilmamakta sebebi check in desk lerde sizin bilgilerinizin merkezi sisteme kayit edilmesi ve ucak gidis kapisinda boarding passlarinin kontrol edilmesidir. Ama Rusyaya yada onun gibi ulkelere giderseniz girerken bir damgalarlar cikarken ayrica damgalarlar incelerler olmazsa bekletirler v.s. v.s.
Egerki girislerde sorun yasamak istemiyorsaniz havaalanlarinda uygulanan goz taramasi isleminden faydalanabilirsiniz bu durumda gumruk memuru ile konusmak yakinindan bile gecmez elinizi kolunuzu sallayarak ingiltereye giris yapabilirsiniz. Gereksiz sorulardan kurtulursunuz.
heatrow da toy bi tane elemanı koymuşlardı bana o denk geldi salak salak soru sordu adresin neresi okulun evrakları bunlarmı die saçmaladı görmuysun ordakileri hersey orda yazıyo ingilzce bilmimyorum dedim yüzü bi bozuldu üstüne güldüm kalktı gitti baska arkadsı oturdu onun yerine ve 2 dakka bekletti ve giriş tamam herkes rahat olsun girişte kafanızı yormayın)