Arkadaşlar bi sorunum var.. bana akıl verirseniz çok sevinirim.. Bende ingiltere'ye gelmek istiyorum ama elimde toplu bi para yok.. ve bu yüzden kredi çekmeyi bile düşünüyorum.. tabi ne kadar mantıklı olur allah bilir.. gidebilirsem okul haricinde bi masrafım olmıcak çünkü bi tanıdığımın yanında kalıcam.. vizemide 6 aydan fazla almak istiyorum çünkü orda çalışmayı düşünüyorum.. bu kadar şey bana ne kadara mal olur bilmiyorum.. Napabilirim sizce.. çooook gitmek istiyorum.. bana yardımcı olucaklara şimdiden teşekkürler...
Arkadaşım hepimizin ortak konusu bu zaten vize bölümündeki mesajları okuyarak bilgi edinmeye çalış çünkü çok geniiş bir yelpaze uzun bir yol..ama sadece okul bile en kısa sürelisi 4000 pound bilgin olsun.
arkadaşlar yanlış bilgilendirmekten kaçınalım. ingilterede 9 aylığı 2000 sterlin olan iyi okullarda mevcut. benim bildiğim kadarıyla hsbc bank ve oyak bank bu işler için kredi veriyormus.
yalnız şöyelede bir durum var. 9 aylık bir okula gitmeyi düşünüyorsan vize için banka hesabında hatırı sayılır bir mebla göstermek zorundasın buda aklında bulunsun ( 9aylık konaklama ücreti , cep harçlığı vs)
merhaba,
yaklasik 2 aydir Londra da, upper seviyede, Malvern House 'a devam ediyorum.
okul secerken arastirmadigim internet sitesi, gitmedigim danismanlik kalmadi diyebilirim. grameri Turkiye deyken deyken halletmis oldugum icin (ki cogunu kendi basima, english grammar in use-Raymond Murphy adli kitaptan calisarak) buraya bol pratik ve kelime haznemi gelistirmek icin geldim.
Okul icin ayirabilecegim para kisitli oldugu icin uygun fiyatli okullar icinde en iyisi oldugunu soyledikleri bu okulu tercih ettim. Yakin arkadasim yaklasik 7 aydir ayni okula devam ediyor ve ikimizde cok memnunuz. Okul mutlaka onemli ama herseyden once dil ogrenimi kisisel caba ve pratik yapmaya ayiracaginiz zaman ile dogru orantili birsey.
Malvern House da ki hocalar ogretmenlik sertifikasina sahip, son derece cana yakin, ilgili ve ciddiler. Anlamadiginiz noktalari defalarca tekrar ediyorlar.
Ben okullara binlerce sterlinin dokulmesinin yanlis oldugunu dusunuyorum. Bence paranizi buradaki yasam giderleinize saklayin, cunku cok ihtiyaciniz olacak.
Bol sans...
elone bilgilendirdiğin için teşekkürler. okul hakkında bazı tereddütlerim vardı ama yazdıklarını okuduktan sonra yanlış bir okul seçmediğime çok sevindim. bende eylül başında askerlik işlemlerimi hallettikten sonra londradaki malverne house ye geleceğim.(9 ay) yalnız ingilizcem oldukça kötü. şirketimle konuştum bunun sorun olmayacağını söyledi. ben 1 ay aile yanı konaklama aldım sen londrada nerede kalıyorsun? senin bana başka konularda tavsiyelerin varmı?
merhaba birdirbir,
sirketim derken danismanlik sirketinden bahsediyorsun sanirim. ingilizcenin kotu olmasi sorun olmaz tabi ki ama buraya gelmeden ne kadar cok zaman ayirip ingilizce calisabilirsen o kadar iyi olur.
sabah programlari yerine ogle programlarini tercih et derim cunku sabah olanlar daha pahalı ve arada bir fark yok.bir de eger calismayi dusunuyorsan burada, is durumunda gore saatlerini degistirmen gerekebilir ve eger sabahtan oglene gecmek zorunda kalirsan aradaki farki geri odemiyorlar ama oglenden sabaha gecmen gerekirse aradaki farki sonra odersin.
ben2. ve 3. zone arasinda, Manor House da kaliyorum. bir arkadasimla oda kiraladik. haftalik kisi basi 55 veriyoruz. burada tek kisi kalmak istersen haftalik ortalama 70-75 den basliyor fiyatlar. haftada 20 saat yasal calisma hakkin var ama cogu zaman fazla da calisiyorsun, sorun olmuyor. cogu yerde saatte asgari 5,35 kazaniyorsun. bazi tanidiklarim 2 iste birden calisiyorlar. hatta haftada 50 saat bile calisanlar var.
aklima gelenler simdilik bunlar, sormak istedigin bisey varsa yaz lutfen.
bol sans...
merhaba birdirbir,
sirketim derken danismanlik sirketinden bahsediyorsun sanirim. ingilizcenin kotu olmasi sorun olmaz tabi ki ama buraya gelmeden ne kadar cok zaman ayirip ingilizce calisabilirsen o kadar iyi olur.
sabah programlari yerine ogle programlarini tercih et derim cunku sabah olanlar daha pahalı ve arada bir fark yok.bir de eger calismayi dusunuyorsan burada, is durumunda gore saatlerini degistirmen gerekebilir ve eger sabahtan oglene gecmek zorunda kalirsan aradaki farki geri odemiyorlar ama oglenden sabaha gecmen gerekirse aradaki farki sonra odersin.
ben2. ve 3. zone arasinda, Manor House da kaliyorum. bir arkadasimla oda kiraladik. haftalik kisi basi 55 veriyoruz. burada tek kisi kalmak istersen haftalik ortalama 70-75 den basliyor fiyatlar. haftada 20 saat yasal calisma hakkin var ama cogu zaman fazla da calisiyorsun, sorun olmuyor. cogu yerde saatte asgari 5,35 kazaniyorsun. bazi tanidiklarim 2 iste birden calisiyorlar. hatta haftada 50 saat bile calisanlar var.
aklima gelenler simdilik bunlar, sormak istedigin bisey varsa yaz lutfen.
bol sans...
ilk ay haftalığı 140dan (yp) bir aile yanında kalacağım daha sonraki aylar duruma göre hareket edeceğim. sen 55e çok iyi kalıyorsun bence.
kurs saatime gelince sabah 9da başlayan derslere katılacaktım fakat o saatin başka bir programda kullanılacağını söylediler bende 8de vaşlayan derslere katılacağım. bu sekılde secmemın amacı eğer bir iş bulup çalışırsam sorun yaşamamam.
orada öğrenciler ne gibi işlerde çalışıyor bunu çok merak ediyorum.
merhaba, www.gumtree.com dan kalacak yerlere bak istersen. tek kişilik 70-75 e cok guzel yerler var. 140 cok fazla bence.
ogrenciler heryerde calısabılıyor, yasal olarak sınırlama yok. ıngılızce sevıyene baglı. kafelerde, otellerde, marketlerde, sırketlerde, magazalarda, heryerde calısabılıyorlar.is bulma ofıslerı var burada,ne tur ıstersen buluyorlar.
bol sans...